Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Médiabál 2006

Forró, frissen sült marónit kínáló medve, és titkos utakon, újságírói közreműködéssel készült, a boltinál lényegesen nagyobb alkohol- és mézfokkal rendelkező mézpálinka fogadta a belépőket a győri egyetemi csarnok előtti vörös szőnyegen. A médiabál, méltó módon az eddigi, helyi újságírók által szervezett eseményhez, pompás körülmények között kezdődött. Vasárnap hajnali négy óra körül pedig hasonló hangulatban zárult. A táncparketten még az utolsó utáni, utáni számnál is majd százan ropták.

Segíteni, támogatni, szórakozni

Három éve vette kezébe a médiabálok szervezését lapunk, a Kisalföld vezérletével a régiónkban működő médiumok által létrehozott alapítvány. Ettől kezdve a bál igazi eseménnyé vált, és kézzelfogható bizonyságot adott  kollegialitásból,  segítőkészségből. Eddig négy újságírónak, tehetséges ifjú kollégának, illetve munkájával már bizonyító zsurnalisztának adta át a bál hozadékát a Média 2003 Alapítvány. Idén március 15-én két újabb névvel bővül majd a sor. Az újságíródíjakon túl az idei esemény Szabó Andris csodálatos hangú vak kisfiú első lemezének  munkálataihoz is tud anyagi támogatást nyújtani. Andris is ott volt a bálon, és Máté Péter Te ott állsz az út végén című dalát úgy énekelte el az egybegyűlteknek, hogy kevesen voltak, akiknek nem szökött könny a szemébe. A dal után többen megkeresték Andris családját, hogy a lemez elkészítésének támogatásáról biztosítsák őt. Andris megköszönte ezt, majd édesanyjával a bál összes sztárvendégét végiglátogatta, elbeszélgetett velük, megfogta, megismerte őket. Sokan mondták el ezután, egyik legnagyobb élményük volt a találkozás a jó hangú fiúcskával.

Elvarázsolt kastély plazmatévés toronnyal

A győri egyetemi csarnok lehetőségeit maximálisan kihasználva az Integrál-H és a Vill-Korr segítségével valóságos elvarázsolt kastély épült fel a küzdőtéren. A munkálatokban a Rock-Golyó Bt. munkatársai voltak azok, akik az ötleteket megvalósították, és dacolva  a lehetetlennel, még  semmiből csüngő óriáscsillárokat is készítettek. A bálozókat egy rejtekfolyosó vezette be a terembe, ahol már a Lamaréda és a Carmen étterem által megterített asztalok fogadták őket. A Jókai-iskola hosztesztanulói kísérték helyükre az érkezőket, akik egy percig sem unatkoztak, hiszen a csaknem 200 négyzetméteres kivetítőfelületeken mindig történt valami. Különösen érdekes volt a rendhagyó módon a csarnok közepére, a Repeta Super segítségével felépített plazmatévétorony.  Ez a torony egyébként egyfajta ellenpontja volt a táncparkett túloldalán lépcsőzetesen felépített színpadnak. Az események hol a torony aljában, hol a színpadon, hol a táncparketten történtek. Esetleg a Kika lakberendezett tombolaszobájában, ahol minden bútor, lámpa, kép nyeremény volt.

Elindul a nagy buli

A 2006-os jótékony médiabál szombaton este hét órakor a Boleró fúvósegyüttes minikoncertjével nyitotta meg kapuit.
A fanfárok után a két műsorvezető, lapunk szerkesztője és főszerkesztő-helyettese (úgy is mint főszervezők), Werner Krisztina és Fábián György léptek a közönség elé. A fővédnök, Balogh József polgármester, valamint Hardy Mihály, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) alelnöke mondta el a köszöntőt és a megnyitót. Ezt követően mindenki a nyitótáncra várt. Ami egy percet sem késett, de a médiabálok sajátos hangulatához és tematikájához méltó módon rendhagyó volt. A Lippentő táncegyüttes ifjúsági csoportja, kiegészülve a Harangozó-díjas Fitos Dezsővel és a Győri Ütőegyüttessel, egy táncjátékot adott elő. A geges gengsztersztori nemcsak nagy sikert aratott, de tesztelte is a minden eddigi báli táncterepnél jobb, megbízhatóbb  parkettát, melyet  Sulyok Tibor segítségével raktak le a bálozók számára. A báli estén volt, hogy négyszázan táncoltak a parketten, és az bizony még szűknek is bizonyult néha.

A nyitótánc után a Greznár együttes vitte a prímet. A szó szoros értelmében, hiszen ifjabb Greznár Zoltán és cigányzenekara a vacsora alatt kiváló muzsikájával, virtuóz játékával is étvágyat gerjesztett. Később a szivarszobában olyan fergeteges mulatságoknak lettek főszereplői, melyekről beszámolni szinte lehetetlen. Átélni őket azonban felejthetetlen élmény volt.

Friderikusz médiaszemélyiség-díja

A médiabál szervezői tesztelték a régió sajtómunkatársait, és az ő szavazataik alapján ítélték oda idén először a médiaszemélyiség-díjat. A csodás üvegtornyokat egy Audi motorral meghajtott, ugyancsak csodás Lamborghini hozta be a táncparkettre. Horváth Sándor, a Médiaklub elnöke és Száraz Lajos, a Média 2003 Alapítvány kuratóriumának tagja szerette volna azt vacsora után átadni a kiválasztott személynek, Friderikusz Sándornak.  Az ismert sztár azonban nem volt jelen. A bál nyitóórájában hívta fel a szervezőket, nem tud Győrbe menni, mert síkosak az utak. Ezt – elnézést kérve a bálozóktól, kicsit szégyellve magát, amiért nem áll szavának – a bálozóknak is elmondta. A gyors technikai bravúr, a kihangosított beszélgetés egy Nokia telefonnak és Gergely Zoltánnak, a győri városháza szóvivőjének volt köszönhető. Így a díjat Friderikusz személyes ismerőse, a bál másik díszvendége, Rába Tímea vette át.

Sztárok minden mennyiségben

A sűrű programban szivarszoba, kaszinó, Polaris kvadokkal száguldás az éjszakában is szerepelt. Minden helyszín látogatott volt, különösen a puszta kiállítási tárgyként a bálterembe hozott, a győri Audi Hungaria Motor Kft.-ben gyártott motorok, illetve az ezekkel hajtott autók. A sportcsodát, a tűzpiros RS4-et már a bejáratnál megcsodálták, míg az Audi új városi terepjárót, a Q7-et és a Lamborghinit a táncparkett mellett állták mindig körbe.

A Győr-Moson-Sopron megyei médiabálra mindig sok ismert személyiséget hívnak meg a szervezők. Idén is így volt ez. A színpadon és a színpad előtti területen a Zita cukrászda gigantikus tortájával a KFT együttes ünnepelte 25 éves születésnapját. A zenészek ezt követően sem mentek vissza a szállásukról gondoskodó Rába Hotelba, hanem a bálban a maradtak.  Ismerkedtek, beszélgettek. Akárcsak Sebeők János és Kiszel Tünde. János néhány tornamutatványt is bemutatott erősebb idegzetű és karizmú bálozók segítségével. Míg Tündike egyedülálló fehérneműivel kápráztatta el a nagyérdeműt.

Csipetnyi divat,   óriáskígyó

A KFT-koncert után a Valentine Modell Management gyönyörű lányai a Piramis Hastánc Kellék Szaküzlet egyedülálló ruhácskáiban léptek színpadra. Divatbemutatójuk a mesés Keletre vitte el a tátott szájjal ámuló bálozó urakat és az őket néha könyökükkel böködő hölgyeket. A Stiefel Eurocart Kft. által támogatott bemutató extra meglepetése volt, amikor a csipetnyi ruhákat viselő egyik manöken egy óriási kígyót vett elő egy kosárból, majd azzal a közönség között lejtett táncot.

A Paravans és B. Tóth László

Színészek, főorvos és filmrendező is játszott abban a győri zenekarban, amely tavaly alakult, és utalva a törzshelyre, ahol próbálnak, a győri Vaskakas Bábszínházra, a The Paravans nevet vette fel. Régi idők muzsikáját szólaltatták meg, akárcsak az őket megelőző és követő B. Tóth László. B. Tóth hihetetlen profin mozgatta a közönséget. A médiabál résztvevői még együtt köszöntötték a hajnalt a győri egyetemi csarnokban. Erősen fogadkozva, jövőre ismét eljönnek és ismerőseiket is elhozzák. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy Skóciában lelőtt vadkacsa tesztje is pozitív

A brit kormányzat vizsgálatot kezdeményez, hogy Angliát is elérte-e a madárinfluenza, azután hogy… Tovább olvasom