Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Medgyessy megyei kampánykörútja

Megyei kampánykörúton üdvözölte a választókat tegnap Magyarország miniszterelnöke. Medgyessy Péter Sopronban és Csornán vett részt a szocialisták nagygyűlésén.
„ Új fejezet. Tartjuk a szavunkat" – hirdette a transzparens Sopron Fő terén, ahol Medgyessy Péter miniszterelnök és Walter Dezső, az MSZP polgármesterjelöltje tartott nagygyűlést.

Mindkét szónok beszédében hangsúlyt kapott a szavahihetőség. Walter Dezső világos és határozott tetteket ígért, amit megválasztása esetén – szavát adta – be is tart. Konkrétumként említette az utak és közterületek rendbetételét, az idegenforgalom húzóágazattá fejlesztését. A tapssal fogadott miniszterelnök többek között a stadionépítés befejezését, új négysávos autóút megépíttetését vállalta.

A továbbiakban a megbízhatóságról és a szavahihetőségről szólt Walter Dezső. Elmondta, megválasztása esetén ő is tartja a szavát és munkatársaival együtt „kivezeti a várost a mostani hullámvölgyből, végrehajtja azt a programot, amellyel jobb körülményeket teremt lakói számára".
Hosszan tartó tapssal és éljenzéssel üdvözölte a Fő tér népe az emelvényre lépő Medgyessy Pétert. Miközben Magyarország miniszterelnöke elkezdte beszédét, egy kisebb fiatalokból álló csoport '56 és nagy Magyarország zászlaját emelte a magasba. A miniszterelnök nyugodt hangvételben szólt arról, hogy a parlamenti választások során tett körútján szembesült az ország valódi gondjaival. Ez a szembesülés adott erőt ahhoz, hogy kormányával teljesítsék az ígért száznapos programot, amivel tanárok, tanítók, ápolónők, orvosok, nyugdíjasok és még sokan mások picikét kevesebb gonddal, valamivel jobban élhetnek az országban.

A Fő téren egybegyűltek fellelkesülten, tapssal szakították meg időnként a miniszterelnök beszédét. Eközben egy kisebb csoport alig hallható fújjolása is elhangzott.

„ Végigcsináljuk a félbeszakított stadionépítést" tett ígéretet Medgyessy Péter a helyi ügyekről szólva. – A Sopront elkerülő új négysávos autóút megépítését is támogatjuk. És miért ne lehetne Sopron a térség régióközpontja? – tette fel a költői kérdést.

Az alig félóra alatt lezajlott rendezvény végén sokan lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen is találkozzanak a kormányfővel. Az emberek csoportokban álldogálva még jó ideig értékelték a hallottakat. Jól láthatóan nemcsak a baloldalhoz tartozók, hanem a polgári oldal képviselői is latolgatták, vajon a múlt héten vagy most voltak-e többen a téren. Vajon a két rivális politikai erő nagygyűlése után melyik polgármesterjelölt lehet az esélyesebb...

Interjú Medgyessy Péterrel >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Big Brother: a fél ország kukkol

A hazai kereskedelmi csatornák egy időben tűzték műsorra a Nagy Testvér valóságshow-változatait. A… Tovább olvasom