Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Medgyesi Pál: Árapály a Vizes utcán

Medgyesi Pál, a Makó-Térségi Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatója, Jámborné Balog Tünde Árapály a Vizes utcán című könyvéről beszél.
„A szépirodalmi vonalon túl két mérnöki területet is érint a könyv, ami különösen kedves olvasmánnyá formálja számomra az általam személyesen is ismert és nagyra becsült Balog Tünde legújabb kötetét. A valóban létező utcában játszódó novellafüzér egyes írásainak egyik összekötő eleme a városrész alatt húzódó folyóhomok. A könyvben ez jelképezi az idő múlását és a természetfölöttit. A folyamatosan mozgó réteg egyébként rendkívül nagy feladat elé állította a hatvanas évek mérnökeit: ide az akkori technikával nem lehetett szennyvízcsatornát építeni.

A második, novellákhoz köthető irodalmi kép, ami mérnöki képzettársításra ösztönöz: a délkörök, meridiánok számítása köré szőtt különös, misztikus történet. Ebben az utca embereit ismerjük meg. A mindennapi élet és a misztikum szembeállítása még izgalmasabbá teszi a valós és képzeletbeli tények szövedékévé váló alkotást, amit – annak ellenére, hogy munkámhoz kötődően számos szakirodalom és cikk várt volna rám – nem tudtam letenni, amíg végig nem olvastam."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábor és toborzó

labdarúgás

Toborzót hirdet a győri utánpótlás-nevelő egyesület, a Sasfészek FC. A… Tovább olvasom