Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

MDF: Érdekképviselet kell a gazdasági szereplőknek!

Az MDF szerint a munkavállalóknak és a vállalkozá- soknak egyaránt szükségük van érdekképviseletre.
Piacvédelem és vállalkozásvédelem kell, hogy munkahelyek teremtődjenek. – Az MDF a szakmai kamarák létrejötte mellett áll, az ipartestületek regisztrációs és az államtól átvállalt hatósági feladatokat lássanak el: ezáltal csökkenne a bürokrácia – mondta tegnap Viniczai Tibor, a párt alelnöke, aki Nagy Tamás soproni jelölt meghívására látogatott Sopronba.

– Az állam nem érdekelt a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletben, hiszen azok éppen a politikai érdekek ellen hatnak. Azonban ha hosszú távon akar egy vállalkozás a piacon maradni, meg kell oldania ezt a problémát. Regisztrációval kiszűrhetők lennének az „ügyeskedő", visszaélésekből meggazdagodó vállalkozások. Nem a tb-járulék csökkentése teremt munkahelyet, hanem az, ha megoldódnának a kis cégek mindennapi gondjai, például kevesebb adminisztrációs terhük lenne.

Szükség van továbbá a minőségbiztosításra is, azaz, hogy a színvonal alatti, silány termékek áradata helyett nagyobb arányban jelenhessenek meg a piacon a jó minőségű termékeket előállító magyar cégek. Az unió például behozatali korlátozással él a rossz minőségű termékek ellen, ezt hazánkban is be kell vezetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

arsenal-diadal, juve-bánat

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutásért vívott mérkőzések első körében az Arsenal magabiztosan… Tovább olvasom