Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

MDF: Az előrehozott választás lenne ma kívánatos

Tény, hogy az előre hozott választás lenne ma kívánatos, azonban a parlament 205 fős MSZP-SZDSZ-es többségével szemben - akik rendre leszavazzák a parlament feloszlatását -, az előre hozott választás alkotmányos háttere nem biztosított.

Ezt közölte az MDF azután, hogy Sólyom László köztársasági elnök az előrehozott választás szükségességéről beszélt szerdán. A párt nem tartja szerencsésnek az államfő érvelését, hiszen a köztársasági elnök feladata, hogy árgus szemekkel figyelje: a pártok betartják-e alkotmányos kötelezettségeiket. Márpedig az Alkotmány lehetőséget biztosít a konstruktív bizalmatlansági indítványra.Az MDF szerint ma az első és legfontosabb szempont az, hogy Magyarország végre kormányozhatóvá váljon és az új miniszterelnök olyan őszinte programot vigyen véghez, mellyel ki lehet lábalni a válságból.

Ha az előrehozott választáshoz a parlamenti képviselők többsége nem elég bátor, akkor más megoldást kell találni. Egy ilyen a megoldások közül a konstruktív bizalmatlansági indítvány - fogalmaz közleményében Dávid Ibolya pártelnök.

Azt pedig tényként szögezi le, hogy a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan. A párt arra is emlékeztet, hogy az MDF már tavaly ősszel, a kisebbségi kormány működésképtelensége miatt kezdeményezte az Országgyűlés feloszlatását, és azóta hangsúlyozza, hogy az előrehozott választást tartja a legdemokratikusabb és leghatékonyabb megoldásnak a politikai patthelyzet feloldására. Amennyiben a kérdés újra napirendre kerül: az MDF támogatni fogja, hogy új választások legyenek, hiszen a jelenlegi tétlenkedésben fel fog őrlődni Magyarország. Sólyom László köztársasági elnök a közszolgálati televíziónak és rádiónak adott szerdai interjúban mondta azt, hogy előrehozott választást kellene tartani Magyarországon.

Az államfő úgy fogalmazott: a jelenlegi helyzetben csak előrehozott választások után alakulhatna stabil, széles háttérrel rendelkező kormány, amely képes lenne kivezetni az országot a válságból.

Olvasóink írták

 • 9. Accra 2009. március 26. 21:35
  „Primax, mit gondolsz, ha 2010-ben lenne csak választás, az nem kerülne pénzbe?? Vagy csak nem ismered a választási törvényt? Bár azt Gyenesei sem ismeri, pedig a tárcája bonyolítja a választást. Ugyanis azért "előrehozott", mert a jövő évi HELYETT választanánk most, szintén 4 évre.”
 • 8. kandur666 2009. március 26. 13:05
  „Azért én előrehozott választásokra szavasznék, aztán megadnám a lehetőséget a FIDESZNEK, hogy lépjen, mutassa be az új programmját. Ezt az országot ennél jobban már úgysem lehet tönkretenni.”
 • 7. Truder 2009. március 26. 10:02
  „Ide nyalnak,oda nyalnak,ahol jobban tejelnek nekik...undorító”
 • 6. mindigatutit 2009. március 26. 09:31
  „úgy gondolom,hogy a zorbánnak már rég nem szabadna itt lennie két elbukott választás után .”
 • 5. pampus 2009. március 26. 07:25
  „A képviselőók mentelmi jogát azonnal felfüggeszteni,vagy eltörni. A teljes vagyoni felelősséggel felruházni! No és, ha Ők is ennyire "dilettánsiak" akkor bebörtönözni Őket" a mostaniak mellé!Akkor szerintem sokkal kevesebben tolakodnának a közös "kondér" mellé!”
 • 4. comet 2009. március 25. 21:30
  „a megbukott miniszterelnök akadályozza hogy a nép újat válasszon helyette. Ilyen is csak nálunk lehet. Van e olyan határ ahol le lehetne állítani ennek a szélhámosnak az ámokfutását.
  Az hogy fél az ellenzéktől, meg gondolom a felelősségre vonástól az egy dolog. De hogy egy paranoiás pszichopata tönkretegyen egy országot a bohóckodásával az már mindennek a teteje. Ha a politikusok nem tudják megoldani a helyzetet, mert hozzábutultak Fletóhoz, akkor oldják meg az orvosok, menjenek oda egy mentővel, nyugtassák le ezt az Orbánfóbiás degeneráltat, azt hátha bele mer egyezni az előre hozott választásba.”
 • 3. Primax 2009. március 25. 20:57
  „Valaki árulja már el :
  Mennyiben lesz más az élet és hétköznapjaink, ha - jó pár milliárdos költséggel - jön egy másik dilettáns társaság ?
  Teljesíthetetlen ígéretekkel könnyű választást nyerni, utána mi lesz, ez a kérdés ! ! !
  Gyanítom, hogy semmi, de semmi sem fog megváltozni. Viktorék majd jól rákennek mindent a szocikra, és minden marad a régiben. A válság "java" még csak most - nyár körül - ér ide.
  A "többség" sem lesz nagyon elégedett, erre fogadni mernék.
  O. V. és társai viszont annál inkább.....”
 • 2. kmmk 2009. március 25. 20:13
  „Ezt a cuki pofat, hat nem aranyos. :-D
  http://hvg.hu/image.aspx?id=7caac32d-2fc3-40fc-8257-3145b28b2d9b&view=969D6BD4-A0F7-43AD-A21B-22FBEA5EFBAC”
 • 1. hehe08 2009. március 25. 20:07
  „Mondja ezt az az mdf amelyik sorra együttműködik a kormánnyal...... hm..... pofa az van.....

  no, amúgy kedves szdsz!
  már csak 4 óra és megint kiderül, hogy hazudtatok.....
  vagy most akkor tényleg támogatni fogjátok a parlament feloszlatását?
  emlékeztetőül csütörtökig adtatok haladékot az mszp-nek......

  kiváncsi leszek....... bár tudom a választ......sajnos......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglan fegyházbüntetés a fiát agyonverő férfinak

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a Somogy Megyei Bíróságon azt férfit, aki tavaly tavasszal… Tovább olvasom