Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

MDF a sportolási lehetőségről, ifjúságról Borbély visszalépett a lista miatt

A Magyar Demokrata Fórum Soproni Szervezete kiemelten kezeli az ifjúságot érintő kérdéseket, ezért a programunkban hangsúlyosan szerepelnek ezek az elképzelések – mondta el Nagy Tamás, az MDF társ- elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.
Az MDF nem csak az élsport, de a tömegsport szerepére és fontosságára is fel szeretné hívni a figyelmet. Az ifjúságot és a sportlehetőségeket érintő egyéb kérdésekről cserélt eszmét Nagy Tamás társelnök Benkő Lászlóval, az Omega együttes tagjával és Kemény Dénessel, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával tegnap Sopronban. A két híresség azért érkezett a városba, hogy pártpolitikától függetlenül beszélgessenek Nagy Tamással.
A sajtótájékoztatóval egybekötött beszélgetésen elhangzott, az MDF helyi szervezete kiemelten kezeli az ifjúságot érintő problémákat – többek között a szabadidő tartalmas eltöltését –, ezért a programban hangsúlyos helyen szerepel ez a kérdés.
Az MDF-es találkozó végén felszólalt a beszélgetésen jelenlévő dr. Borbély József, a párt helyi elnöke, az országos párt egyik alapító tagja. P képviselőjelöltként eredetileg a 2. választókerületben indult volna, most visszalépésének okáról nyilatkozott. – Nagy Tamással korábban megállapodást kötöttünk, melyben én támogattam társelnökké választását, valamint ambícióját a képviselőjelöltségre, magam pedig kikötöttem, hogy mint elnök, én vezetem az MDF listáját Sopronban. A megegyezés szóban történt, és én nem kérdőjeleztem meg Nagy Tamás szavahihetőségét. P azonban a jelöltekkel olyan listát állított, melyben az eredeti megállapodásnak nyoma sincs, olyat, melynek csak a negyedik helyén állok. Ez a számomra morálisan problémás helyzet arra sarkallt, hogy lemondjak a 2. számú körzet jelöltségéről és fontosnak tartom ennek indoklását. Sajnálatos számomra az az állapot, amely itt helyben, kicsiben, tükrözi az országos politikai klímát. Ahogy Arisztotelész mondja: lehetetlen okosnak lenni erkölcsi erény nélkül. Hogy ezt a vitát miért éppen most, a választás előtti utolsó napokban, a lista összeállítása után hetekkel szeretné tisztázni, Borbély József magánéleti problémáit – lánya súlyos balesetét – hozta fel indokul.
Nagy Tamás kifejtette, valóban történt megállapodás dr. Borbély József és közötte, mely azt is tartalmazta, hogy az elnök kiveszi részét a munkából. Mindamellett a lista helyeit teljesítmény alapján „osztották ki”, azaz a jobban teljesítők részesültek előnyben. – Borbély József a tavaszi ajánlószelvény-gyűjtés során mindössze hét cédulát adott le, nem járt taggyűlésre, és nem is lakik Sopronban. Az egyezség tartalmával egyébként a többi jelölt is tisztában volt, ennek ismeretében állítottuk össze az elfogadott listát. El lehet ítélni a döntésünket, de tudomásul kell venni, hogy megfeszített munka nélkül egy jelölt se várjon nagyobb támogatást.
A Nagy Tamás által elmondottakat a tagság részéről dr. Oszvald Ferenc Nándor is megerősítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom