Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

MDF: a képviselők juttatásán kell spórolni

Az MDF szerint nem a képviselők számát, hanem juttatásukat kell csökkenteni. A Deák térről kon-

szenzust remélnek és elutasítják az ügyben folytatott politikai csatározást.
Az önkormányzati képviselők létszámáról és a Deák tér ügyéről tartott sajtótájékoztatót Nagy Tamás, az MDF soproni társelnöke és Oszvald Ferenc alelnök, városfejlesztési szakember. – Amennyiben csökkentik az önkormányzati képviselők számát, félő, hogy a kis pártoktól veszik el a bekerülés lehetőségét – mondta el Nagy Tamás. – A létszám lefaragásával húsz százalékot, míg a képviselők juttatásainak csökkentésével akár ötven százalékot takaríthat meg a város. A képviselők elfoglaltsága mindössze a havi egy közgyűlés, a kapcsolattartás a választópolgárokkal és egy-két bizottsági elfoglaltság, így a bérük csökkentése elfogadható megoldás.
Oszvald Ferenc a Deák tér építészeti karakterének megőrzését a homlokzatfelújításokban látja. Mint fogalmazott, a zöldterületek megőrzésén kívül erre is figyelni kellene a kialakítás során.
A Deák tér ügyében Nagy Tamás arra hívta fel a figyelmet, a pályázat kidolgozása előtt lett volna szükség a konzultációra. – Nem ellenezzük a tér megújítását, de átgondoltabban kellett volna hozzáfogni. Ha már elindult a program, akkor meg kellene próbálni menteni, amit még lehet. A költségek jelentős részét vállaló unió bizonyára nem vonná meg a támogatást, amennyiben a pénz egy részéből a szükséges homlokzatfelújításokat végeznék el. Mindenesetre az ügyet kísérő politikai hangulatkeltést az MDF elutasítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svédország legyőzte Paraguayt

Svédország nagy nehézségek árán legyőzte Paraguay együttesét a Világbajnokság B-csoportjában. Tovább olvasom