Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

MÁV, Volán: vasárnaptól érvényes a jövő évi menetrend

Vasárnap lép életbe a MÁV-START Zrt. és a Volán-társaságok 2011/2012. évi menetrendje, és 2012. december 8-áig lesz érvényben.
Vasárnap lép életbe a MÁV-START Zrt. és a Volán-társaságok 2011/2012. évi menetrendje, és 2012. december 8-áig lesz érvényben.

A vasúti menetrend változásáról a MÁV-START Zrt. korábban azt közölte, hogy a vonatok közlekedése nagyrészt változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások.

A belföldi menetrendi fejlesztésekkel kapcsolatban a MÁV-START Zrt. kiemelte: a Dunakanyar jelentős turistaforgalmának jobb kiszolgálása érdekében félóránként járnak a személyvonatok Budapest és Vác között már hétvégén is, azaz a Budapest-Nyugati pályaudvar-Vác vonalon jelenleg csak munkanapokon közlekedő személyvonatok december 11-től naponta közlekednek.

Budapestről Debrecenbe a jelenleginél két órával később, 22 óra 28 perckor budapesti indulással is el lehet jutni, vagyis Budapest-Püspökladány helyett Budapest-Debrecen viszonylatban fognak közlekedni a késő esti és a kora reggeli vonatok.

Budapest és Zalaegerszeg között új közvetlen gyorsvonat közlekedik Boba érintése nélkül, rövidebb menetidővel az új menetrendben.

Szeged és Horgos között vasárnaponként a vajdasági diákok utazásának elősegítésére új személyvonatpár közlekedik.

Balatonfüred helyett Tapolcáig közlekedik egy délutáni, Székesfehérvárról induló vonat, az önkormányzati egyeztetéseknek megfelelően.

Szombathely és Pécs között a Corvinus nemzetközi gyorsvonattal együtt több, összesen négy pár gyorsvonat közlekedik. A vonatok Barcs és Gyékényes között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest-Kiskunhalas-Kelebia vonalon valamennyi távolsági vonat Kőbánya-Kispest helyett Budapest-Keleti pályaudvarról indul és oda érkezik.

A nemzetközi vasúti forgalomban Zürich is elérhető lesz közvetlen Railjet vonattal: új nappali vonatpár közlekedik Budapest és Zürich között. Budapest és Prága között új vonatpár jár Slovan néven, naponta. Ezzel a két főváros között már öt nappali és két éjszakai eljutási lehetőség áll az utasok rendelkezésére.

Istria néven új éjszakai vonat közlekedik Pulába a Budapest-Győr-Zalaegerszeg-Őrihódos-Ljubljana-Pula útvonalon a nyári időszakban, heti két alkalommal.

A Dacia nemzetközi gyorsvonat csak a karácsonyi-újévi és a nyári csúcsidőszakban közlekedik a Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon. Az év többi részében Munténia nevű gyorsvonat közlekedik Budapest és Bukarest között.

A nyári Nesebar nemzetközi gyorsvonattal hetente két napon, kedden és pénteken lehet eljutni Burgaszba, szombatonként pedig újra Várnába is indul közvetlen járat, Albena néven - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

Ugyanakkor a Venezia vonat - az olasz vasút előnytelen üzleti ajánlata miatt - nem közlekedik, helyette bécsi átszállással kínál a vasúttársaság Velencébe, Rómába, Bolognába és Firenzébe éjszakai eljutást.

Változás lesz, hogy a Dombóvár-Gyékényes vonalon a Somogy InterCity Nagykanizsa helyett Gyékényesig közlekedik.

A Volán Egyesülés korábbi tájékoztatása szerint a megyei bontásban kiadott új Volán-menetrendek lényegi változásai a közlekedési kormányzat ésszerűsítési törekvéseivel állnak összefüggésben, alapvetően az igények és kapacitások jobb összhangját, a szolgáltatás zavartalan lebonyolítását, valamint a korábbinál jobb csatlakozásokat biztosítanak.

Az új Volán-menetrendben a munkába és iskolába járás javítása érdekében új járatokat is forgalomba állítanak.

A Volán-társaságok az utasok számára könnyebben megjegyezhető ütemes menetrendet vezetnek be az eddigieken túl a Szeged – Pécs, Budapest – Kalocsa – Baja, Budapest – Salgótarján, Salgótarján – Szécsény – Balassagyarmat, Budapest – Székesfehérvár – Várpalota – Veszprém, Szeged – Zsombó és Budapest – Szigethalom – Dömsöd vonalakon.

Olvasóink írták

 • 3. miracle 2011. december 10. 15:07
  „titáti
  Nagyfokú tévedésben vagy, minek reklámozod?
  A menetrendváltás mindig a 2. decemberi VASÁRNAPONon van. Jövőre 9-én lesz, tavaly 12-én volt.”
 • 2. titáti 2011. december 10. 12:28
  „Nem a vasárnaphoz kötik, hanem a december 11-hez.”
 • 1. miracle 2011. december 10. 11:03
  „Azért mindig vasárnap (és nem hétfőn), mert vasárnap nincs senki aki intézkedjen és így szabadon tombolhat a káosz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók ütköztek a 44-esen, egy ember meghalt - galéria

Egy ember meghalt, négyen súlyosan megsérültek, amikor két személyautó összeütközött pénteken a 44-es számú főúton, Öcsöd és Kunszentmárton között. Tovább olvasom