Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

MÁV: javult a helyzet a vasútvonalakon

Javult a helyzet az ország vasúthálózatán a zord időjárás enyhülésével. Egyre több vonalon csökkennek, illetve szűnnek meg a korábban tapasztalt 30 perces késések.
15:32 - MÁV: javult a helyzet a vasútvonalakon

Javult a helyzet az ország vasúthálózatán a zord időjárás enyhülésével; egyre több vonalon csökkennek, illetve szűnnek meg a korábban tapasztalt 30 perces késések - közölte a MÁV Zrt. vasárnap kora délután az MTI-vel. A közlemény szerint a kedvezőbb körülményeknek köszönhetően február 6-án már a hétfői menetrend szerint közlekednek a járatok. Kelet- és Északkelet-Magyarországon, Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony, valamint Miskolc, Füzesabony, Szerencs térségében is javult a helyzet. Regionális szinten már csak néhány perces késések várhatóak, azonban egyes távolsági vonatok még akár 20 perccel hosszabb menetidővel közlekedhetnek. A vasúttársaság dolgozói vasárnap éjszaka is tisztítják a váltóberendezéseket, az elektromos váltófűtő berendezéseket tovább üzemeltetik a kiszámítható vasúti közlekedés érdekében. A MÁV ugyanakkor továbbra is arra hívja fel az utazni szándékozók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a cég honlapján vagy telefonszámán a közlekedő vonatokról és az esetleges késésekről.

13:05 - Már csak az ország keleti részein okoz fennakadást a hideg és a hó

Már csak az ország keleti részein okoz fennakadást a hideg és a hó, a regionális és a távolsági vonatok átlagosan 30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek - tájékoztatta a Mávinform vasárnap délben az MTI-t. Budapesten minden fővárosi pályaudvar indít és fogad vonatokat, nagyobb fennakadást nem okoz a havazás, de - jellemzően - a távolsági vonatok átlagosan 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A közlemény szerint a vasárnapra jelzett további rendkívüli hideg, havazás és várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. rendkívüli készültséget tart fenn a teljes hálózatán. A vasúttársaság dolgozói folyamatosan tisztítják a váltókat, az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek annak érdekében, hogy a rendkívüli időjárás alatt is kiszámítható legyen a vasúti közlekedés. A Mávinform arra hívja fel az utazni szándékozók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedő vonatokról és az esetleges késésekről.

Korábban:

A vonattal utazók hosszabb menetidőre, átlagosan mintegy 25-30 perces késésekre számíthatnak az ország legnagyobb részén vasárnap, de több helyen akár 30-40 percet meghaladó késések is előfordulhatnak - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A vasúttársaság közleménye szerint a zord időjárási helyzet, valamint a vasárnapra jelzett további rendkívüli hideg, havazás és várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. vasárnap is rendkívüli készültséget tart a teljes hálózatán.

A szél és a vonatok által okozott menetszél miatt néhány állomáson váltóállítási gondok miatt vannak fennakadások, több nagyállomáson hóekékkel felszerelt mozdonyok állnak készenlétben.

A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarról nagyobb fennakadások nélkül fogadnak és indítanak vonatot, de 5-8 perces késésekre itt is lehet számítani. A határállomások tájékoztatása szerint jelenleg négy nemzetközi vonat közlekedik jelentős, 40-150 perces késéssel.

A Beograd 150, a Tisza 60, a Corona 40, míg az Ister EuroNight 20 perc késéssel érkezett Magyarországra.

A menetrend szerint vasárnap közlekedő vonatok közül csak az úgynevezett "hópihe" jelű, rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok járnak. A "hópihe" jelzés megtalálható a menetrendkönyvben, az internetes menetrendben és az állomásokon kifüggesztett induló-érkező táblákon is.

A MÁV Zrt. azt javasolja az utazni kívánóknak, hogy a biztos eljutás érdekében a közúti közlekedés helyett hosszabb távolságokra inkább a biztonságos megérkezést kínáló vasutat válasszák, ám indulás előtt - interneten vagy telefonon - tájékozódjanak a közlekedő vonatokról, illetve a késésekről. Délkelet-Magyarországon, Szeged, Békéscsaba, Kecskemét, Kiskunfélegyháza térségében regionális szinten és a távolsági - Budapestről érkező és oda induló - vonatok átlagosan 10-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

Kelet-Magyarországon, Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony térségében szombat este az erős havazás miatt másodfokú hókészültséget vezetett be a MÁV Zrt. A vonatok vasárnap reggel regionális szinten 10-30 perces késéssel közlekednek.

Északkelet- Magyarországon, Miskolc, Füzesabony, Szerencs térségében is hasonló a helyzet. A távolsági és a regionális szinten közlekedő vonatok estében is 10-30 perces késések várhatók.

Olvasóink írták

  • 1. zoltee 2012. február 05. 18:31
    „Ahogy ezt már sokan, sok helyen megfogalmaztuk: a MÁV-nak 5 ellensége van, az utasok és a négy évszak.

    Könyörgöm, tél van! nem is olyan veszélyes. A GySEV-nek miért megy szolgáltatást nyújtani ilyenkor is, a MÁVnak évek óta miért nem???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a Klubrádió? - ideiglenes frekvenciahasználatról dönt a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a jövő héten dönt arról, hogy a 95,3 MHz… Tovább olvasom