Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Matolcsy szomorú Járay Zsigmond miatt

Matolcsy György szerint Járai Zsigmond figyelmen kívül hagyja az Orbán-kormány eddig elért eredményeit.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács közelmúltban lemondott elnöke, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnöke legutóbbi közleményeiben figyelmen kívül hagyja az Orbán-kormány eddig elért eredményeit.

Matolcsy György MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "némi szomorúsággal állapítom meg, hogy volt barátom, Járai Zsigmond legutóbbi közleményeiben figyelmen kívül hagyja az Orbán-kormány eddig elért eredményeit".

Járai Zsigmond korábban úgy nyilatkozott, Magyarország csak egy gazdaságpolitikai fordulattal tud kilábalni a nehéz helyzetből, az európai uniós szabályoknak 150 százalékig meg kell felelni, módosítani kell az adórendszert és az elvárásoknak megfelelően a jegybanktörvényt is. Járai Zsigmond szerint "mára bebizonyosodott, hogy a piacok nem tolerálják tovább az úgynevezett unortodox gazdaságpolitikát".

Az m1 Ma reggel című műsorában Járai Zsigmond arra a kérdésre, hogy Matolcsy Györggyel sikeresen végrehajtható-e a gazdaságpolitikai fordulat, azt válaszolta: Matolcsy eléggé elhasználódott a piacon, ő nagyszerű képet tud felrajzolni a pénzügypolitikát illetően, de a pénzügyi irányítást kellene megerősíteni.

Matolcsy György közleményében azt írta: a 2010-ben örökölt, több mint 7 százalékos költségvetési hiányt az év végére 4,2 százalékra szorították le, a 2011-es költségvetést többlettel zárták, a 2012-re előre jelzett költségvetési hiány az Európai Bizottság által visszaigazoltak szerint is 3 százalék alatti lesz.

A miniszter emlékeztetett: 2011-ben kidolgozták a Széll Kálmán Tervet és a munkaösztönző, munkahelyteremtő, családtámogató adórendszer átalakításában is döntő áttörést értek el. Emellett lépéseket tettek a lakossági devizaadósság csökkentésére, és 2011 végére megszületett a megállapodás a kormány és a Bankszövetség között - tette hozzá.

Matolcsy György szerint a pénzügyi konszolidáció további szakaszát jelzi, hogy a hétfői kormányülésen megtárgyalták a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott Magyar Növekedési Tervet és az új külgazdasági stratégiát.

"Példátlan gazdaságtörténeti sikernek tekintem, hogy az elmúlt másfél évben a nemzetközi gyakorlatoktól eltérően, megszorítások és gazdasági visszaesés nélkül állította helyre az Orbán kormány Magyarország pénzügyi egyensúlyát" - fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter a közleményben hozzátéve, hogy "ezt nem látni közgazdasági vakság, nem elismerni több mint udvariatlanság".

Mint írta Járai Zsigmondot szívesen látja egy beszélgetésre miniszteri dolgozószobájában, a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épületében, "hogy személyesen is meggyőződhessen arról, kitűnő szellemi és fizikai állapotnak örvendek".

Olvasóink írták

 • 4. tudorka 2012. január 17. 20:10
  „Mi van?

  Példátlan gazdaságtörténeti sikernek tekintem, hogy az elmúlt másfél évben a nemzetközi gyakorlatoktól eltérően, megszorítások és gazdasági visszaesés nélkül állította helyre az Orbán kormány Magyarország pénzügyi egyensúlyát" - fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter a közleményben hozzátéve, hogy "ezt nem látni közgazdasági vakság, nem elismerni több mint udvariatlanság

  Milyen megszorítás nélkül? Kit nem szorítottak meg? Józan ez az ember?

  Ez valami vicclap vagy mi a fene?
  Üzemanyagár, élelmiszerárak, ÁFA emelés, baleseti adó ezek mi a francok talán életszínvonal növelő intézkedések?

  Az országban, ha egy hely felszabadul valamelyik zárt osztályon azonnal odavinni a Matolcsyt!”
 • 3. ISU 2012. január 17. 19:56
  „Köszönjük Matolcsynak a munkaösztönző, munkahelyteremtő, családtámogató adórendszer átalakításában történt döntő áttörést, de az ország többsége nem ezt várta a kormánytól.Az hazug igéretekre várt a nép.
  Az adórendszer átalakítása egyáltalán nem ösztönző, nem családtámogató, csak a magasabb jövedelemmel rendelkezőket-Önöket_segíti.A munkahelyteremtésről jobb ha nem is beszélünk, mivel több mint hatezer munkahelyet szüntetnek meg, pedig újakat igértek.Kívánom, hogy Ön is ilyen nehéz körülmények között megtapasztalja ezt az életmódot is.
  Remélem Önnél is igaz, hogy egyszer fent, egyszer lent....
  ISU”
 • 2. miracle 2012. január 17. 19:48
  „Járaiból egyből csak "volt barátom" lett.”
 • 1. öszödiböszme 2012. január 17. 19:06
  „Mi meg maeltolcsy miatt vagyunk szomorúak és roppant dühösek. Azért remélem tudják a bóvlinarancsfanok a Járai nem libsikomcsi. Szóval vannak itt gondok, nem is kicsik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robi feltörte a NASA rendszerét: három év felfüggesztett a jutalom

A Kolozsvári Bíróság három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a - magyar nevű - hackert,… Tovább olvasom