Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Matolcsy: Magyarország két évvel ezelőtt a gyógyulás útjára lépett

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország két évvel ezelőtt a gyógyulás útjára lépett.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország két évvel ezelőtt a gyógyulás útjára lépett, s ennek jele, hogy az Országos Onkológiai Intézetben az egyik legkomolyabb betegséget mostantól új épületben tudják legyőzni.

Az onkológiai intézet új sebészeti tömbjének csütörtöki, budapesti egyházi felavatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a miniszter azt mondta: bárcsak már az ország is azon a szinten lenne, mint az egyik legsúlyosabb betegséget gyógyító intézmény.

Matolcsy György kifejtette: 2002 óta a magyar államot vezető kormányok nem az ország gyógyulását, hanem az ország betegségét súlyosbító politikát folytattak, de ezzel két éve szakítottak, s megtették az első lépéseket a gyógyulás felé. Szerinte a kormány szakított az olyan önpusztító betegséggel, mint az eladósodás, konszolidálta Magyarország államháztartását, visszaállította a magyar állam pénzügyeinek "harmóniáját". Ezzel együtt munkát, vagyis értelemet adtak sok ember életének - vélekedett.

Kiemelte: a munkaközpontú gazdaság és társadalom kialakítása szintén a gyógyulás útja. Magyarország működőképességének helyreállításához kiemelten fontos: a valódi értékek, vagyis a munka, a hit és a család erősítése - mondta a miniszter.

A nemzetgazdasági miniszter az onkológiai központ fejlesztése kapcsán köszönetet mondott Kásler Miklósnak, az intézet főigazgatójának és Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak is, amiért vállvetve küzdöttek együtt az intézmény fejlesztéséért, ugyanis mint Matolcsy György elismerte: "nem mindig könnyű pénzt kapni a kormánytól".

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben üdvözölte az onkológiai központ fejlesztését, amely által a súlyos betegségben szenvedők korszerű eszközökkel, méltó körülmények között bizakodhatnak állapotuk jobbra fordulásában. Kásler Miklós, az intézet főigazgatója elmondta: az Országos Onkológiai Intézet a klinikai onkológiai ellátás szempontjából a négymilliós központi régió majdnem felét, 1,5 millió embert, míg a sugárterápia területén a régió 80 százalékát látja el, amely azt jelenti, hogy intézet az országos betegellátásban is mérvadó.

A főigazgató egyúttal üdvözölte az egészségügyi struktúraváltást, amelynek központi gondolata, hogy a beteget ott lássák el, diagnosztizálják és kezeljék, ahol a terápia összes eszköze, módszere és szakembere rendelkezésre áll. Megjegyezte: francia adatok szerint a szakkórházi ellátás a betegek gyógyulási esélyét 9 százalékkal javítja.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár azt hangsúlyozta: az ilyen országos intézményekben összpontosuló tudás a GDP növekedéséhez is hozzá tud járulni. Ha célzottan finanszírozzák a daganatos terápiákat, illetve a diagnosztika hatékonyabbá tételét, és az így elért onkológiai fejlesztések szabadalmak lesznek, az bevételt jelent a magyar egészségügy számára - tette hozzá.

Az államtitkár egyúttal azt is bejelentette, hogy az egészségügyi ellátás legmagasabb progresszivitási szintjét jelentő intézményeknek, amilyen a daganatos betegségek kezelésében az Országos Onkológiai Központ, még idén bevezetnek egy plusz szorzót, hogy korrigálják a finanszírozásukat.

Szócska Miklós azt is elmondta, a regionális központok szintjén is hamarosan megindulnak a fejlesztések.

Hozzátette: az ellátás fejlesztése, a munkakörülmények javítása mellett a gyógyításban dolgozókat motiválhatja egy másik tényező is. Kifejtette, hogy az Országgyűlés jövő héten szavaz a dolgozók béremeléséhez szükséges törvényjavaslatról, s ezzel 86 ezer egészségügyi dolgozó már a nyáron megkapja a béremelés első ütemét.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. gjozsi88 2012. május 25. 18:49
  „Patriot!

  "De vannak itthon is ezekhez hasonló gazdasági zsenik, ajánlom a Gyurcsány- Bajnai kettőst akiknek 24 óra alatt kellet megegyeznie az IMF és az eu-val nehogy vécépapírrá váljon a forintunk."

  .....igen!
  Mert akkor volt egy gazdasági visszaesés 6% GDP csökkenéssel!
  Ezt hozták vissza gazdasági növekedéssel és stabil 175 bázis országkockázattal!
  Tudod mi a lényeges különbség?
  Hogy ezt a növekvő bázist csak mára állította le az orbánizmus, de ennek ellenére IMF kényszerbe van!!!!
  Közel fél éve nem tudott megegyezni........sőt még tárgyalási időpontot sem kapott!
  Miközben 500-710 bázis közti az ország kockázat........!!!!”
 • 30. bojtár 2012. május 25. 08:18
  „nem értitek a lényeget matolcsi SZEMÉVEL kell nézni úgy minden más”
 • 29. load 2012. május 24. 22:25
  „13. Patriot
  "Költözzetek Görögországba!"
  Ugyan minek?
  Orbán jóvoltából 2011 november 25 óta már itt is élvezhető a hitelminősítői bóvli kategória minden előnye.
  Csak a Fidesz!”
 • 28. bakke 2012. május 24. 22:25
  „? ez hülye”
 • 27. háté 2012. május 24. 22:23
  „Matolcsy: Magyarország két évvel ezelőtt a gyógyulás útjára lépett - rosszul mondtad idióta! a fityesz-kdnp virul, az ország azóta folyamatosan haldoklik- döglődik!”
 • 26. zakarias3 2012. május 24. 22:07
  „Egyszerűen érthetetlen!Nekem évente kötelező a munkaegészségügyi orvosi vizsgálat!Vajon a politikusoknak miért nem?Ezt az idiótát már rég alkalmatlannak nyilvánította volna egy orvos!”
 • 25. tati 2012. május 24. 21:51
  „a szorgos orvosi team (FIDESZ)legnagyobb erőfeszítései ellenére a beteg meggyógyulhat.... szeretném hinni.”
 • 24. machers 2012. május 24. 21:29
  „12.rommel2 2012.05.24. 19:47
  Szia Erwin!
  Kilógtál a kezelésről?”
 • 23. machers 2012. május 24. 21:28
  „13.Patriot 2012.05.24. 19:52
  Erről vezéredéknek más az elképzelése:
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/matolcsy_az_adofilozofiank_nem_fog_valtozni/2281002/
  Ha a cikkeket is elolvasod, lehet, hogy értelmesebb hozzászólásaid lesznek. Így csak kiröhögteted magad. Nekem mondjuk mindegy, csak szólok.”
 • 22. machers 2012. május 24. 21:19
  „4.paci13 2012.05.24. 15:13
  Lesz.”
 • 21. ATX 2012. május 24. 21:18
  „Ha Magyarország a gyógyulás útjára lépett, akkor Matolcsy meg kezd lebetegedni. Agyilag...”
 • 20. ISU 2012. május 24. 21:12
  „Bóvli ország, bóvli kormány olyan vezetőkkel, akik csak a saját zsebüket tömik és lese<moderálva>ják a szegény embert.Tudatlanul, kapkodva céltalan gazdaságpolitikával nem lehet az országot ekkora adósságból kihúzni.Néha ki kellene menni az emberek közé, ha még mernek és nem a közvéleménykutatókkal méregetni,mert az úgy sem tükrözi a valóságot.
  A gyomorforgató intézkedéseikkel megérdemelnének egy jókora gyomor-és agymosást az intézetben.”
 • 19. Gudianyu 2012. május 24. 20:51
  „Normáááááális? Magyarország a gyógyulás útjára lépett, mi meg szép csöndben beledöglünk. Gratulálok!”
 • 18. ádám+éva 2012. május 24. 20:47
  „Mélyen Tisztelt Matolcsy Úr!Kettő évvel ezelőtt jobban éltünk mint ma.Amióta Önök kormányoznak már minden után dupla adót kell fizetni,de bízom Önökben,hogy még találnak újabb adó fajtákat,mert sajnálnám ha nem jutna pénz önöknek kenyérre.”
 • 17. vikri 2012. május 24. 20:40
  „Ezek a "matolcsy - félék" egy másik világban élnek...

  Ez tényleg szörnyű, ami itt zajlik.

  Hát csoda, hogy az idősebbek jó része és a fiatalok nagy része menekül innen?! 20 év alatt még ennyire nem akartak. És élükön az eü-i dolgozók.

  Nincs a Fidesz-nek egy megújulni képes gárdája?! Gátlástalan, nagyképű, cinikus, hazug - ezek a jelzők jutnak most eszembe...”
 • 16. Láng_Vince 2012. május 24. 20:10
  „Lehet, hogy a gyógyulás útjára lépett az ország, csak nem ilyen Mengele-féle orvosoknak kéne "gyógyítani"...”
 • 15. Primax 2012. május 24. 20:00
  „Az Orbán-ciklus első fele ( Gréczyblog - ma ) :
  - 2010 és 2012 között érdemben nem javult a munkanélküliségi ráta
  - soha annyi cégcsőd nem volt Magyarországon, mint ebben az időszakban
  - az államcsőd kockázata is ebben a ciklusban volt a legmagasabb
  - egyetlen, a GDP-t jelentősen befolyásoló zöldmezős beruházás sem érkezett Magyarországra
  - a Tárki friss felmérése szerint minden ötödik, a 18-29 évesek fele gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot és máshol próbáljon boldogulni.
  - hanyatlóban van a magyar egészségügy: a 2008-ban mért 14. helyről 2012-re a 28. helyre esett vissza hazánk az európai országok egészségügyi rendszerét összehasonlító listán. Az Európai Egészségügyi Fogyasztási Indexet a svéd székhelyű Health Consumer Powerhouse kutatóintézet készítette.
  - csak Németországba negyvenezer magyar vándorolt ki: keresett munkát, új otthont. Ez azt jelenti, hogy egy mohácsnyi magyar távozott. És ez csak Németországgal kapcsolatos adat
  - kevesebb fiatal járhat egyetemre, mint 2010 előtt
  - az adócsökkentés ígérő Orbán-kormány eddig 28 új adót vezetett be. Nem 28 adónemhez nyúlt hozzá és azokat emelte, hanem 28 új (!) adóról beszélek
  - ebben a ciklusban nőtt nominálisan és a GDP-hez mérten is rekordra az államadósság
  - a második Orbán-kormány alatt érte el mélypontját a forint árfolyama az euróhoz és a svájci frankhoz képest
  - a szakértők szerint a kormány felélte a 3 ezer milliárdos, választási ígéreteikben megvédeni szándékozott magánnyugdíj-vagyont
  - nemzetközi szervezetek szerint Magyarországon ma már csak korlátozottan működik a sajtószabadság
  - nemzetközi szervezetek szerint Magyarország visszaesett az emberei jogok tiszteletben tartását mérő listákon
  - rekordra nőtt a benzinár
  - rekordra, 27 százalékra nőtt az áfa
  - az egykulcsos adóval a gazdag gazdagabb, a szegény pedig szegényebb lett
  - az Orbán-kormány idején került Magyarország a hitelminősítők bóvli kategóriájába
  - az Orbán-kormány idején szűkült a munkanélküliek ellátása, munkára alkalmatlan rokkantakat minősítettek munkára alkalmassá, munkahely viszont még az egészségeseknek sincs
  - 2010 óta csökkent az oktatás, az egészségügy és a kultúra állami dotációja, ellenben százmilliárdért építenénk stadionokat
  - 2011-ben az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legnagyobb az infláció
  - valamennyi számla nőtt: gáz, víz, kommunális adó, telefon, banki szolgáltatások, élelmiszerek
  - az Orbán-kormány nem hajlandó nyilvánossá tenni az ügynökaktákat
  - az Orbán-kormány idején szinte csak a kollégiumi szobatársak, a barátok és hozzátartozók üzletfelei jutnak állami megrendelésekhez, földekhez, ezzel súlyos morális válságba sodorták az országot
  - megkezdődött a korábbi középosztály egzisztenciális lecsúszása, a tartalékok felélése
  - kiüresedett az Alkotmánybíróság, pártkatonák ültek az ÁSZ, az OVB, a médiatestület, az ügyészség és a bíróságok élére
  - a magát antiszemitának tartó Horthynak avatnak szobrot és emléktáblát
  - először kipaterolják, majd körüludvarolják az IMF-et
  - csökkentették a sztrájkjogot
  - visszamenőleges törvényeket hoznak, lábbal tiporják az ellenzék jogait
  - megkezdődött a 2014-es szabad választás ellehetetlenítése (pártfinanszírozás, választói listaállítás, kékborítékos külföldi szavazás, a körzetek átrajzolása)
  - a személyre és cégekre szabott lexekkel szétzúzták a jogbiztonságot
  Ezekről - is - kellene Matolcsynak beszélnie.”
 • 14. mir 2012. május 24. 20:00
  „rommel2

  Te már csak tudod? Mond milyen érzés? :))”
 • 13. Patriot 2012. május 24. 19:52
  „Költözzetek Görögországba!
  Ott élnek az IMF és az unió imádók, akik a sok-sok hitelből nyomorba kerültek. Természetesen szocialista kormányzással értek a csúcsra.
  De vannak itthon is ezekhez hasonló gazdasági zsenik, ajánlom a Gyurcsány- Bajnai kettőst akiknek 24 óra alatt kellet megegyeznie az IMF és az eu-val nehogy vécépapírrá váljon a forintunk.”
 • 12. rommel2 2012. május 24. 19:47
  „A BALOLDALON TERJED AZ ELMEBAJ !!!
  IGAZ GYEREKEK ???”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly 14 ezer eltűnt gyereket keresett a rendőrség Magyarországon

Tavaly mintegy 14 ezer eltűnt gyereket keresett a rendőrség Magyarországon; a 2011-es eltűnések… Tovább olvasom