Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Másodszorra sem sikerült eladni a nádgazdaságot

A Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. magánosítására másodszor kiírt pályázatot is eredménytelennek minősítette az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) ZRt. A megismételt eljárásra két pályázó adta be ajánlatát. Információnk szerint egyikőjük – egy keceli kft. – már az első fordulóban is szerette volna megszerezni a nádgazdaságot, a másik jelentkező pedig egy soproni társaság volt.

Oravecz Péter, az ÁPV ZRt. kommunikációs vezetője a Kisalföldnek elmondta, a beérkezett anyagokat formai és tartalmi okokra hivatkozva utasították el. Így a pénzügyi részhez már el sem jutottak. – A törvény lehetőséget ad arra, hogy a kétszeri sikertelen nyilvános pályázat után kiírható az úgynevezett tárgyalásos eljárás. Itt a pályázóknak lehetőségük van arra, hogy utólag módosítsák a korábbi ajánlataikat.
Mint arról lapunkban többször beszámoltunk (legutóbb 2006. február 28-án, Nádgazdaság: Két pályázó) a privatizációs társaság megvételre kínálta fel a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. 81,81 százalékát. Tette ezt annak ellenére, hogy a tavalyi évet nullszaldósan záró társaság perben áll. A bíróság dolga eldönteni, hogy a nádgazdasághoz vagy a vízügyi igazgatósághoz tartozik a háromezer hektárnyi nád aratási joga.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus motorbaleset Kalocsánál

Meghalt a vezetője annak a motornak, amely kisodródott az útról és több fának nekiütközött szombaton… Tovább olvasom