Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Másodszor lehet választani az evát

Másodszor lehet választani az evát. Azok a vállalkozók, akik idén nem az egyszerűsített vállalkozói adó szerint készítették bevallásaikat, de jövőre már így szeretnék, december 20-ig csatlakozhatnak a rendszerhez.
Az  evára vonatkozó éves árbevétel értékhatárát 15 millióról 25 millió forintra emelték. Akik nem lépik túl ezt a határt, azok választhatják ezt a megoldást, amelyre tavaly év végén lehetett először bejelentkezni. Akkor sokan kivártak, mivel az új forma alkalmazásának még nem voltak tapasztalatai.

Most azonban közülük vélhetően sokan csatlakoznak az evához, ugyanis az többeknél bevált. Jelentős adminisztrációs könnyítést jelent (negyedévente árbevétele 15 százalékát kell befizetnie az adózónak) és egyfajta nyugalmat biztosít. A tételes bevallásnál ugyanis mindig fennáll a tévesztés lehetősége, a hibát viszont az adóhatóság büntetheti.

Aki jövő évben akarja az evát alkalmazni, december 20-ig kell bejelentkeznie az adóhatóság formanyomtatványán. Akik már idén is az eva alá tartoztak – megyénkben mintegy háromezren – és továbbra is benne akarnak maradni, azoknak nem kell semmit tenniük. Csak akkor kell adatmódosítást jelenteniük, ha ki akarnak lépni az evából – tudtuk meg dr. Horváth Szabolcstól, a Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal megyei igazgatóságának titkárságvezetőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SWAT - Különleges kommandó

Tovább olvasom