Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Másfélmilliót ér Kádár utolsó levele

Két ritka Kádár-levelet is árverésre bocsátanak holnap Budapesten. Az egyiket Mihail Gorbacsovnak, a másikat pedig az MSZMP Központi Bizottságának írta.
Kalapács alá kerül két ritka levél, amelyet Kádár János írt. Az egyiket Mihail Gorbacsov orosz főtitkárnak címezte. Ez egy piszkozat, amelyben többek között a feleségének küldött születésnapi levelet és ajándékot is megköszönte orosz kollégájának és Gorbacsov nejének.

A levél valamikor 1987 áprilisában íródott, és többek között Kádár arról is értekezik benne, hogy meddig maradhat még főtitkár, ám erre ő maga sem tudott válaszolni.

A másik dokumentum az a lemondólevél, amelyet az MSZMP Központi Bizottságának írt 1989. május 10-én, alig két hónappal halála előtt.

Ez utóbbi kerül nagyobb kikiáltási áron kalapács alá: 1,5 millió forintról indul a licit, míg a másik levélre már 1,2 millió forinttól lehet jelentkezni. A dokumentumok eddig magánkézben voltak, a névtelenségét kérő eladó határozta meg a vételárukat is – tudta meg a Bors Földváry Antaltól, a Krisztina Antikvárium vezetőjétől.

A levelek hitelességéhez egyébként nem fér kétség. Sőt annyira nem, hogy védettek. A magyar történelem fontos kordokumentumai, így az országból ki sem viheti a leendô tulajdonos.

Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két évet kaphat a kutyagyilkos dajka

Már nem ismeretlen tettes ellen nyomoznak, a rendőrség meggyanúsította a nőt, aki az ötödik… Tovább olvasom