Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Másfél évtizede a tisztább folyópartokért

A környezettudatos gondolkodás erősítése, ember és természet közti harmonikus kapcsolat megteremtése, a felelősségteljes magatartás kialakítása – összegezte Ballainé Kovalszky Éva, a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület elnöke a szombati tizenötödik folyónap lényegét.
A múlt hét végén mosonmagyaróváriak, máriakálnokiak és halásziak is bekapcsolódtak a folyónapi szemétgyűjtésbe. A Mosoni-Duna, a Lajta és ágaik, valamint a folyópartok takarításában részt vett a Jégmadár Sportegyesület, a Mosonma-

gyaróvári Vízi Sport Egyesület, segítséget nyújtott a vízügyi igazgatóság is. Többtucatnyi hulladékzsák telt meg a mosonmagyaróvári általános iskolák pedagógusainak és több mint százötven diákjának szorgos munkája nyomán.
Az immár hagyományosnak számító rendezvényt másfél évtizede amerikai mintára indította el a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület. Ballainé Kovalszky Éva elnök elmondta: a környezetvédelmi programmal elsősorban a gyerekeket célozták meg, és általuk próbáltak a felnőttekre is hatni. – Az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy fogyott az eldobált szemét. Ennek több oka is lehet – fogalmazott az elnök. – A városfenntartók is többet foglalkoznak ezzel a kérdéssel, s vál-

tozott az emberek gondolkodása is.
A programban részt vevőket este a Mosoni-Duna-parton üdítő, sör, virsli, zsíros vagy mézes kenyér és a Pulzus Tánccsoport Egyesület, az Okay-Dance Tánccsoport bemutatója várta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom