Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Más ez a csapat!

Háromezer fanatikus és fantasztikus győri szurkoló előtt jelentős különbséggel szeretne győzni vasárnap késő délután a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata. Az ellenfél pedig nem akárki lesz, a dán Ikast Boarding.

Keménység: Kulcsár Gyöngyinek az ikasti falban sem lesz könnyebb dolga.
A dán csapat pedig éppen ennek az ellenkezőjére törekszik, igyekszik minél kisebb vereséggel „ megúszni " az EHF-kupa-döntő első összecsapását. A győriek közül Kindl Gabriella már 1999-ben tagja volt az EHF-kupában ezüstérmes zöld-fehér együttesnek, most azt vallja: más ez a csapat! Tudásban talán nincs nagy különbség, de mindenképpen jobb a közösségi szellem. Irina Sirina és Kulcsár Gyöngyi is biztosak abban, meg kell majd szenvedniük minden gólért, ám tudják: a sikert nem adják ingyen. Az nem baj, hogy Győrött lesz az első mérkőzés, a visszavágóra azonban jó lenne megnyugtató előnnyel utazni.  A Graboplast-ETO három éve már nagyon közel került ahhoz, hogy nemzetközi kupát nyerjen. A győriek azonban 1999-ben a dán sztárcsapat, a Viborg ellen elbukták a finálét. A zöld-fehér játékosok ezúttal úgy vélik, megnyílhat előttük az EHF-kupa aranykapuja. Az is közös a véleményekben, hatalmas csata várható vasárnap késő délután a Magvassy-sportcsarnokban.

Szinte napra pontosan három esztendeje, 1999. május 9-én a Viborg látogatott Győrbe, s a végén háromgólos vereséggel távoztak (24 – 21-re győztek a Pigniczkit és Nagy Anikót nélkülöző győriek). A visszavágón végig szoros volt a mérkőzés, a 40. percig a Graboplast- ETO játékosai tarthatták képzeletben kezükben a trófeát. A hátralévő idő azonban elegendő volt az északiaknak ahhoz, hogy a maguk javára fordítsák a párharcot.
Az akkori döntőben pályára lépett a győrieknél Kindl Gabriella is, aki az azóta eltelt időben a válogatottal Európa-bajnokságot nyert, stabilizálta helyét a keretben, Győrött pedig megválasztották a csapat kapitányának.
– Szép volt az az ezüstérem, néhány év távlatából pedig különösen az – mondta Kindl. – Ismerem, milyen érzés elbukni egy finálét, most szeretném azt is megérezni, milyen az, amikor ugyanitt győz valaki. A mi csapatunk teljesen kicserélődött, az ellenfél is más, így igazán nem lehet párhuzamot vonni a két szituáció között. Az tény, hogy a Viborg akkor nagyon erős volt, de az Ikast sem rossz csapat, még ha a bajnoki döntőt a közelmúltban el is bukta a viborgiak ellen. Az Ikast kerete tele van válogatottakkal, tehát nagyon rutinos együttes. Az északiakra jellemző, hogy nagyon gyorsan játszanak, de a videofelvételeken látszik az is, hol hibáznak. Személy szerint úgy gondolom, legalább öt góllal jó lenne győzni, de a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Fradi bebizonyította, egy minimális előny sem jelent tragédiát.

Abban, hogy a Graboplast-ETO bejutott az EHF-kupa döntőjébe, elévülhetetlen érdemei vannak Irina Sirinának, a győriek orosz kapusának. Várhatóan ezúttal is kulcsfontosságú lehet, hogy a kiváló hálóőr hogyan tudja hatástalanítani a dán „ bombákat " .
– Az eddig látottak alapján egyértelműen az Ikast tűnik a legerősebb ellenfélnek – kezdte Sirina. – Ennek ellenére legalább annyira esélyesnek érzem magunkat, mint a dánokat. Véleményem szerint nem abban kell gondolkodni, hogy mekkora előny lenne a legjobb, mert a kupaelsőség úgyis két mérkőzésen dől el. Ha sikerülne előnyt szerezni vasárnap, a kinti visszavágón ugyanúgy jól kell játszani, mintha hátrányban lennénk. Persze amíg legalább egy góllal nem nyertünk, addig kár ezekről beszélni.

Kulcsár Gyöngyire, a Graboplast-ETO beállósára várhatóan kemény küzdelem vár a dán falban, minden tudására és rutinjára szüksége lesz a kézilabdázónak az eredményes szerepléshez.
– Itthon kezdünk, ami sokak szerint hátrány, szerintem viszont nem – vélekedett Kulcsár. – Ha kint kezdenénk, s kikapnánk, akkor sokkal görcsösebbek lennénk a hazai visszavágón. Így viszont több okból is nyugodtabban játszhatunk. Egyrészt az első mérkőzést követően, legyen akármi is az eredmény, még vár ránk hatvan perc. Másrészt a Cornexi felett aratott újabb győzelmünkkel már biztos dobogósok vagyunk, de az igazi mégiscsak az lenne, ha nyernénk egy aranyat is. Erre pedig itt a lehetőség a nemzetközi kupában. Természetesen itthon igyekszünk győzni a lehető legnagyobb különbséggel. Képesnek tartom arra a társaságot, hogy összesítésben jobb legyen az Ikastnál, s remélem, ezt be is bizonyítjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási díjak - drágán adják az életet

A nyári főszezont megelőző hónapokban valamennyi biztosító, átlagosan 6-8 százalékkal emelte díjait.… Tovább olvasom