Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Márványsajtos tészta

A márványsajt pikáns íze, az oregano és a petrezselyem nagyszerűen illik a tésztához.

Hozzávalók:
25 deka csavart tészta
1 szikkadt zsemle
1 kanálnyi vaj
2 duci gerezd fokhagyma
2 deci tejszín
10 deka márványsajt
csipetnyi szárított oregánó
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Első lépésként kifőzök 25 deka tésztát. Amíg megfő, elkészítem a mártást.

Egy szikkadt zsemlét a turmixgépben összedarálunk, aztán egy kanálnyi vajat meglangyosítunk a serpenyőben, és miközben olvadozik, hozzáreszelek 2 gerezd fokhagymát. Aztán ebbe a fokhagymás vajba beleszórjuk a zsemlemorzsát. Néhány perc alatt megpörkölöm. Az a lényeg, hogy átvegye ezt a jó, fokhagymás-vajas ízt. Ha ez megvan, akkor félreteszem.

Egy száraz serpenyőbe tejszínt öntök és beletördelem a márványsajtot és hozzászórok egy csipetnyi szárított oregánót. Jöhet a kedvelt borspuszi.

Pár percig kevergetem és ha úgy látom, hogy túl sűrű lenne a mártás, akkor a tészta főzővizéből kanalazva felhígítom egy kicsit.
A tészta ekkorra már el is készül. Fogom, leszűröm és már zuttyanhat is a mártásba. Jól összekeverem, majd a tetejére szórom a fokhagymás-vajas zsemlemorzsát és megkoronázásként apróra vágott petrezselyemmel hintem meg.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálokon hajladozó dédanyáink

Majomsziget. Így hívta a diákzsargon anno a táncterem közepén bámészkodó urak csoportját. Tovább olvasom