Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Martonyi János fogadta a NATO európai erőinek főparancsnokát

Martonyi János külügyminiszter hétfőn udvariassági látogatáson fogadta James G. Stavridis admirálist, a NATO európai erőinek főparancsnokát a Külügyminisztériumban - közölte a tárca szóvivői irodája kedden reggel.

A találkozón a főparancsnok elismerően szólt Magyarországnak az elmúlt tíz évben tanúsított szövetségi szerepvállalásáról. James G. Stavridis kiemelte, hogy a NATO "első számú műveleti prioritása" Afganisztán, ezen belül is az afgán erők kiképzésére és a társadalom integrációjára helyezik a hangsúlyt.

Martonyi János válaszában arról beszélt, nemcsak a NATO számára fontos, hogy Afganisztánban elérjük céljainkat, hiszen a szélsőséges ideológiák megfékezése az egész világ számára közös érdek.
A magyar külügyminiszter kitért a szövetség koszovói műveletére is, ahol, mint mondta, továbbra is fenntartjuk szerepvállalásunkat.

A magyar külügyminiszter és James G. Stavridis röviden eszmét cseréltek a NATO készülő Stratégiai Koncepciójáról, pozitívan értékelve a közelmúltban készült szakértői jelentést.

Martonyi János megerősítette: a kollektív védelem hiteles megerősítése alapfeltétel ahhoz, hogy a szövetségesek hatékonyan fel tudjanak lépi a XXI. század kihívásaival szemben. Egyetértettek abban is, hogy szükséges előmozdítani a NATO és Oroszország kapcsolatait - közölte a Külügyminisztérium szóvivői irodája.

Olvasóink írták

  • 2. adalfold 2010. június 08. 19:29
    „moderálva off”
  • 1. janika 2010. június 08. 11:19
    „Csak nem sutyiban-ment gazsulálni, hogy segítsenek megvédni hazánkat a felvásárlóktól? Mert amit eddig felvásároltak az vagy nekik termeli profitot vagy a földel egyenlővé tették. Csak ép nem terem semmit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs jelentősebb javulás az árvíz sújtotta területek vasútvonalain

Az árvíz miatt Észak-Magyarországon és a Dunántúlon továbbra is érvényben vannak a korlátozások a… Tovább olvasom