Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Martonyi: az Európai Bizottság vizsgálata lehűti majd a kedélyeket

Martonyi János arra számít, hogy az Európai Bizottság által a magyar médiatörvényről lefolytatandó objektív vizsgálat "lehűti" majd a túlzó hangú sajtóbírálatok "nyelvezetét".

Az InfoRádió Aréna című műsorának kedd este nyilatkozó külügyminiszter arról beszélt: a bírálatok sokszor tévesek, és most már az indulatok játszanak nagyobb szerepet.

A magyar diplomácia vezetője szétválasztotta a médiatörvényre adott sajtóbeli bírálatokat a politikai körök visszafogottabb reakciójától.
A miniszter azt mondta: nem lehetett számítani arra, hogy a médiatörvénnyel kapcsolatban ilyen túlzó hangú bírálatok fogalmazódnak meg a sajtóban. Ez a kritika szerinte "meglepően erős hangnemű". Kifejtette, erre lehetett számítani, de "ilyen túlzó megfogalmazásokra talán nem". Figyelemreméltó, hogy a sajtóbeli bírálatok jelentős része ténybeli tévedésekre épül - jelentette ki.

Martonyi János a tévedések, félremagyarázások, torzítások elkerüléséhez mindenkit a törvény, illetve törvények elolvasására kért. Megjegyezte, elismeri, hogy "elég bonyolult a helyzet". Úgy fogalmazott, "talán jogalkotási, technikai szempontból nem a legszerencsésebb" ez a törvény, mivel nagyon hosszú, bonyolult és nagyon nehéz követni.
A külügyminiszter azt mondta, reményei szerint az Európai Bizottság néhány órán belül megkapja a törvény teljes angol nyelvű szövegét, és később minden tájékoztatást, magyarázatot, amelyet kér.

Meggyőződése szerint el kell végezni egy tárgyszerű, objektív vizsgálatot. Kifejtette, nagyon bízik abban, hogy az Európai Bizottság vizsgálatának eredménye objektív lesz. Ez szerinte egyrészt "lehűti" majd azt a túlzó, indulatos "nyelvezetet", amelyet az utóbbi napokban nagyon sok sajtótermék részéről tapasztalni lehetett, másrészt "világos jelzést arra vonatkozóan, hogy milyen módon lehet ezt a kérdést megoldani".

Martonyi János kifejtette: természetesen felmerül, ha a törvénnyel komoly gondok lennének, hogy a helyzet orvoslásának egyik lehetséges módja a jogszabály módosítása, kiegészítése, esetleg bizonyos fogalmainak megmagyarázása.

Olvasóink írták

 • 17. load 2011. január 06. 12:35
  „9. Túrabakancs
  Az igazság és a hazugság nem számarányok kérdése.
  Aki azt mondja, hogy életében még soha nem hazudott, annak mindig igazat kell mondani.
  100%-ban.”
 • 16. load 2011. január 06. 12:29
  „Napi Gazdaság:
  "Ha az Európai Unió szükségesnek ítéli a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt elfogadjuk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök külföldi újságíróknak a Reuters jelentése szerint, miután szerda este Martonyi János külügyminiszter is elképzelhetőnek tartotta a módosítást."

  Mégis csak lehet valami baj az európaisággal.”
 • 15. öszödiböszme 2011. január 05. 17:14
  „14. Biztos a polihisztoraláírompalkó fordította! Ja ő még magyarul sem tud írni helyesen. Akkor bocs!”
 • 14. csapdlecsacsi 2011. január 05. 15:55
  „Hiányosan lefordított médiatörvényt küldött a kormány Brüsszelbe

  http://www.origo.hu/itthon/20110105-tobb-paragrafus-hianyzik-a-mediatorveny-angol-forditasabol.html

  ügyes!”
 • 13. annobon 2011. január 05. 15:27
  „9-hez: "az átkozott arányokról nem beszél senki" Persze, hogy nem beszél róla senki, mert aki tudja az igazságot az hallgat róla, aki tudja és közzéteszi, az meghamisítja, és aki tudja+meghamisítja, azt meg úgy hívják, hogy KSH! Utóbbi pedig mindig a felelős kormány irányítása alatt áll...”
 • 12. SiLa 2011. január 05. 15:02
  „A nyugati média azért reklamál, mert fél attól hogy a szennyet nem engedjük eladni?
  Szégyen ami a TV-ben műsor gyanánt megy.”
 • 11. miracle. 2011. január 05. 13:49
  „Ez a borzalmas nagy hiszti, ami napok óta folyik a hiteles angol fordításban csak tegnap (!) nyilvánosságra került médiatörvény miatt, valójában a nyugat-európai pénzügyi körök profitérdekeit sértő válságadók következménye - csak nem amiatt balhéznak, mert akkor egyből kilógna a lóláb. Az EU valójában tesz az úgynevezett egyetemes európai értékekre. Vagy hallott valaki hasonló kampányról mondjuk Szlovákia ellen, amikor kijelentették, hogy az európai értékeket tényleg sértő Benes-dekrétumok visszavonásáról szó sem lehet, vagy például amikor meghozták a nyelvtörvényt? Ugye nem... mert ott nem sérült német, francia, holland, stb. multicégek üzleti érdeke. Erről van szó, nem többről. Majd megunják”
 • 10. öszödiböszme 2011. január 05. 13:17
  „7. Pedig vissza lehetne! A mostanin rajta van a 4-szeres szorzó. Most már ha kérdeznek, akkor hazudnak.”
 • 9. Túrabakancs 2011. január 05. 13:17
  „load+annobon!/7-8/
  Ez olyan megállapítás a részetekről, mint amikor valaki azt állítja:
  A romák is meg a magyarok is lopnak! Ez így igaz, csak éppen azzal
  az átkozott arányokról nem beszél senki, na az a nem mindegy.”
 • 8. annobon 2011. január 05. 12:51
  „7-hez: ez frappáns volt! És persze igaz is... (sajna)”
 • 7. load 2011. január 05. 12:05
  „4. Julianusz
  "Hát.... akik visszasírják a " hazudtunk reggel, délben és este.... "
  Miért kellene visszasírni?
  Megy most is ezerrel.”
 • 6. mokera 2011. január 05. 10:13
  „Nem olvastam a médiatörvényt... De ezekre is kiterjed?

  Az MTV egyes csatornájának pár nappal kinevezett igazgatója:
  http://www.youtube.com/watch?v=nodFEgtQbII&feature=relate

  A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye (tele stilisztikai és helyesírási hibákkal):
  http://www.keh.hu/index.php?submenu=articles&cat=6&id=576&details=1”
 • 5. annobon 2011. január 05. 09:26
  „4-hez: "akik visszasírják" Már bocsika, de én például nem sírom vissza, de ez még nem jelenti nálam automatikusan azt, hogy narancsszínű szemüvegen keresztül rózsaszínben lássam a világot. Meg nálam az időszámítás nem 8 évvel ezelőttről kezdődik! Ha meg azt írod, hogy az MSZP-s tüntetők utána hazamennek a jó meleg lakásukba, erre referáltam, hogy anno a Fideszes (Jobbikos?) tüntetők ugyanúgy hazamentek és senki sem fagyott meg közülük. Érdemes tárgyilagosan nézni a dolgokat...”
 • 4. Julianusz 2011. január 05. 09:07
  „Hát.... akik visszasírják a " hazudtunk reggel, délben és este.... ebben a qrva országban, úgy csináltunk, mintha kormányoztunk volna, közben nem csináltunk semmit" lelkük rajta.”
 • 3. calico 2011. január 05. 08:36
  „Én is őszintén remélem, hogy az objektív vizsgálat lehűti majd miniszterelnökünk alkotmányozó kedvét, kissé fékezi majd Panni néni Miamiból hozott elsőprő lendületét, sőt, tán még a jóérzésű, ha úgy tetszik, értékrenddel bíró, fiatalokat féltő, Ice-T-értő emberek feljelentgetési hajlama is csökkenni fog. Bár pár napja kijelentette a Viktor, hogy "eszünk ágában sincs" változtatni rajta.
  Ha esetleg mégis változtatnának, és az a buta sajtószabadság ismét kötelezővé válna, akár ugorhatnánk is a következő pontra:
  "Felelős minisztériumot Buda-Pesten".
  UI: remélem, Julianusz barát is elfogadja az Európai Bizottság vizsgálati jelentését...”
 • 2. annobon 2011. január 05. 08:27
  „1-hez: "akik Bp utcáin MSZP színekben tüntetnek, mert őket biztosan meleg lakások várják haza." És akik 2006-ban a TV Székház ostrománál és egyéb helyszíneken NEM az MSZP színeiben tüntettek, nos gondolom ők sem fagytak meg utána.... :)”
 • 1. Julianusz 2011. január 05. 08:01
  „Ezek a sajtóreakciók, vélemények olyanok, mint a felbújtóik!!!!! Szándékos félremagyarázásokat, uszításokat üvöltött Mesterházi már akkor, amikor még csak a megfogalmazást hallotta, "MÉDIATÖRVÉNY" a tartalmáról semmit nem tudott, a saját verzióját torz lelkivilágát, félelmét kürtölte, üvöltötte világgá.
  Nemcsak ebben a témában, hanem a magánnyugdíjpénztárak ügyében is. Ahogy ordította, ellopják a nyugdíjakat, ne engedjük, meg fogjuk akadályozni, és kivitte az utcára azokat a nyugdíjasokat tüntetni, akiknek pártja és kormánya elvette , saját hasznára, zsebébe, a 13. havi nyugdíját. Fűtetlen házakban fagynak meg, hülnek ki nyugdíjasok, mert a kevés, megélhetésre gyógyszerre is alighogy elég nyugdíjak mellett, ez volt az egyetlen, amiből némi tüzelőt vásároltak ezek a szerencsétlen öregek./Nem azokról beszélek, akik Bp utcáin MSZP színekben tüntetnek, mert őket biztosan meleg lakások várják haza.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatályon kívül helyezték a Baumag alapítójára kirótt ítéletet

Szabálytalanságokra hivatkozva hatályon kívül helyezték azt a Baumag-ügyben tavaly januárban hozott ítéletet, amellyel Balázs Lászlót, a Baumag Szövetkezet alapítóját tőkebefektetési csalás miatt hét év börtönbüntetésre ítélték. Tovább olvasom