Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Markó Gábor (Munkáspárt)

Markó Gábor vagyok, a Magyar Kommunista Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltje Győr-Moson-Sopron Megye 2. számú választókerületében. 26 éves vagyok, közgazdász-logisztikusként végeztem, jelenleg a Munkáspárt megyei irodavezetőjeként dolgozom. Már 17 éve élünk a magyar kapitalizmus világában, és 17 éve egyre többen jönnek rá, hogy nekünk nem ez kellett. A több mint félmillió munkanélküli, a hajléktalanság, és 3 millió szegény ember országa lettünk. Egyre nő az esélyegyenlőtlenség, a kilátástalanság, miközben virágzik a korrupció, a bűnözés és a kizsákmányolás: a kapitalizmus megmutatta igazi arcát.

A nyugati demokráciákban több évszázados „hagyomány", hogy a jövedelmek 80%-át a lakosság 20%-a tartja a kezében. Magyarországon is csak egy szűk elitréteg (milliárdosok, topmenedzserek) gazdagodik, és ez nem fog változni, bármelyik kapitalista nagypárt kerül hatalomra. A Kádár-rendszert már nem lehet visszahozni, és nem is akarjuk, Mi egy modern, XXI. századi, marxista alapokon nyugvó közösségi társadalmat szeretnénk felépíteni, tanulva a múlt hibáiból. Az államnak aktív piaci szereplővé kellene válnia, le szeretnénk állítani a privatizációt és a stratégiai ágazatokat (pl. energiaipar) újra állami kézbe venni visszavásárlással (nem erőszakos államosítással).

A munkanélküli-segélyekre kifizetett pénzből alapítsunk állami vállalatokat, tisztességes megélhetéshez juttatva ezzel a sok állástalant. Az állam sújthassa komoly szankciókkal az „ügyeskedőket", pl. ne lehessen nyomorba taszítani sok ezer nyugdíjast ingatlanszövetkezeti manipuláció- val. Ezen célokért szeretnék küzdeni. Jelszavunk: munkát, kenyeret, tisztességes megélhetést mindenkinek. Válaszd a vöröset, válaszd a Munkáspártot!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mol eladta gázüzletágát

Lezárult március 31-én a Mol Földgázellátó Rt. és a Mol Földgáztároló Rt. társaságok százszázalékos… Tovább olvasom