Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Márkák bűvöletében

Christian Dior, Gucci, Calvin Klein – csupán néhány példa a híres márkák évről évre bővülő köréből. Alsóneműk, topánkák, retikülök, egyéb ruhaneműk, no és az elmaradhatatlan napszemüvegek viselik magukon e „trendi" jelzéseket.
Christian Dior, Gucci, Calvin Klein – csupán néhány példa a híres márkák évről évre bővülő köréből. Alsóneműk, topánkák, retikülök, egyéb ruhaneműk, no és az elmaradhatatlan napszemüvegek viselik magukon e „trendi" jelzéseket. Vannak, akik kizárólag egy-egy márka hívei, egyedi, jól látható márkalogóval ellátott pompás modelljeiket is elsősorban azért viselik, hogy ezáltal kitűnhessenek a tömegből. Mások úgy vélik, a minőséget meg kell fizetni, még ha sokszorosa is az úgymond átlagtermékek árainak. Aztán akadnak olyanok is, akik úgy gondolják, nem a megvásárolt márkanévvel, hanem a saját értékekkel kell kitűnni, így ők megmaradnak a márkajelzés nélküli daraboknál. De vajon létezik-e középút? Erre is kíváncsiak voltunk, amikor megkértünk hölgyeket, osszák meg a véleményüket.

Andrea (48): – Én úgy gondolom, sokan presztízskérdést csinálnak a termékekből. Mivel a barátnőnek is márkás dolgai vannak, sokan úgy érzik, nem maradhatnak el a másik mellett. Én egyáltalán nem vagyok híve a méregdrága daraboknak, hiszen hasonló minőségben kapható márkajelzés nélküli is. Sok esetben egy-egy termék aránytalanul drágább azoknál, amelyek nem viselik a híres márkaneveket. Arról nem is beszélve, hogy sokak számára ezek a nevek megfizethetetlenek.

Gabi (28): – Szerintem általában elmondható, hogy minél drágább egy termék, annál jobb a minősége. Nem vagyok márkafüggő, de ha lehet választani, inkább a márkás ruhákat veszem meg. Ennyit igazán megengedhet magának az ember, főleg, ha hosszú távra vásárolja meg a darabot.

Zita (20): – A baráti körömben szinte mindenki a márkás ruhák, cipők híve. Az ösztöndíjam jelentős részét erre költöm, bár hozzá kell tennem, hogy a szüleimmel élek, így sok más kiadás jelenleg nem érint. Később majd lehet, hogy nem engedhetem meg magamnak ezeket a drága dolgokat.

Eszter (37): – Azon a véleményen vagyok, hogy azért, mert egy ruhán vagy kiegészítőn szerepel egy márkajelzés, még korántsem biztos, hogy jobb minőséget takar. Sajnos volt már negatív tapasztalatom e téren. Nem kevés pénzért vásároltam egy márkás nadrágot, ám nem telt el hosszú idő, vissza kellett vinnem. Tanárnőként amúgy egyáltalán nem nézem jó szemmel a tanítványaim közötti rivalizálást, főleg, hogy sok esetben a szülők erőn felül próbálják gyermekeiknek megteremteni a méregdrága ruhák anyagi hátterét.

Maller Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom