Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Máris változik a Bajnai-kormány: Vahl nem lesz miniszter

Vahl Tamás - az őt ért sajtóbeli támadások miatt - visszalépett a gazdasági miniszteri tisztségre jelöléstől. Egy hét múlva már az új jelöltet hallgathatja meg a bizottság.
Vahl Tamás, az SAP informatikai cég vezetője az elmúlt napokban őt ért sajtóbeli támadások miatt - Bajnai Gordon miniszterelnökkel egyeztetve - fél órával a meghallgatását tervező ülés előtt - arról tájékoztatta Podolák Györgyöt, a parlament gazdasági bizottságának elnökét, hogy visszalép a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszteri tisztségre jelölésétől. Nem akarja akadályozni az új kormány munkáját, ezért döntött így - tolmácsolta indokát Podolák.

Vahl Tamás
Vahl Tamás

Konkrétumot nem hallhatott a bizottság, de valószínű, hogy azokra az írásokra gondolt Vahl Tamás, amelyek arról szóltak, hogy az általa vezetett SAP-t több közbeszerzési tender során kartellezés miatt megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal. Erre szerdán a Transparency International közleményben is felhívta Bajnai Gordon miniszterelnök figyelmét.

Egy héten belül lehet új jelölt a gazdasági tárca élére

Bajnai Gordon egy héten belül megnevezi új jelöltjét a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élére - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: a kormányfő továbbra is Ficsor Ádámot jelöli a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztérium élére.

A kormányfő elfogadta Vahl Tamás visszalépését a gazdasági miniszterjelölti pozícióból - mondta csütörtökön Budai Bernadett. A kormányszóvivő hozzátette: Bajnai Gordon korábban azért támogatta a jelölést, mert Vahl Tamás szakmai tapasztalata és a válságkezelés iránti elkötelezettsége alkalmassá tette a poszt betöltésére. A miniszterelnök ugyanakkor a korrektség, a tisztaság és az átláthatóság jegyében úgy döntött, hogy ebben a helyzetben a jelölt nem töltheti be ezt a posztot. 

A kormányfő ugyanakkor változatlanul kitart Ficsor Ádám jelölése mellett - mondta a kormányszóvivő. A szerdai bizottsági meghallgatáson - amelyen nem kapott többségi támogatást a jelölt - politikai és nem szakmai döntés született, így a miniszterelnök szerint Ficsor Ádám alkalmas a titokminiszteri poszt betöltésére.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Zaraki_Kenpachi 2009. április 17. 23:05
  „Amúgy drága narancskommunista, csak egyet magyarázz meg: miben lesz jobb ha a másik banda kerül hatalomra? Mit nyer a nép rajta? Milyen eredményeket várhatunk? A mostanitól tudjuk, hogy semmi jót, de a másik oldalról semmit se hallunk. Istenítesz egy olyan csoportot, akinek csak választási ígéretei vannak, azokat minősítette programformának és ennyi. Miben mi és mennyi fog változni? Ne kommunistázz ész nélkül, és nem kapsz visszakézből hasonló minősítést, hanem írd le részletesen, hogy mit fogunk kapni, hogy ha egyik hataloméhes markából a másikba kerül a hatalom.”
 • 25. Zaraki_Kenpachi 2009. április 17. 20:10
  „Jaj, egy neonáci kommunista osztja az észt :)))))) Jaj, ne ferdíts, mint urad és parancsolód :)))) Beteges, tiszta orbán vagy csak kicsiben :) Most ugrálsz, ha cserélődik a kormánybetyár személye választásokkor, meg majd jót röhögünk rajtatok :) Azok, akiket lekomcsiztatok, mert szarnak mellétek állni, mivel ti is komcsik vagytok, csak tagadjátok, mint ősnáci a holokausztot :)”
 • 24. Eva- 2009. április 17. 08:39
  „14-hez!
  "Ő a világ talán egyetlen államfője aki azzal kérkedett hogy hazudott éjjel nappal meg este."

  "http://www.fn.hu/belfold/20090410/bucsu_gyurcsany_korszaktol/
  ""A beszédben a megelőző ,,másfél-két" illetve ,,négy év" kormányzásának ,,hazugságairól" beszélt,"----
  a szövegkörnyezet egyértelműen utal a fidesz által is megszavazott 100 napos program intézkedéseire, azt minősítve hazugságnak---márhogy azt nem lehetett volan!

  utalva a költségvetési adatok kozmetikázására,"----erre nem volt igazán adat, mert minden közzé volt téve idejében, de erre az volt a kifogás, hogy nincs mindenkinek internet elérhetősége, hogy a megfelelő honlapot elérhette volna.

  illetve arra, hogy választási kampányuk is lényegében hazugságra épült.---csakúgy, mint ellenfeléé!

  Ráadásul - mint a beszédben kifejtette - lényegében nem végeztek érdemi kormányzati munkát sem."---megint a szövegkörnyezet mondja , aki hallgatta tudja:--hogy az el nem kezdett reformokra utalt, amit aztán később se tudott véghezvinni.

  Most szívjuk igazán az öszödön elmondott korrekció hiányát!"

  Szóval akkor ki is tart minket hazugságban?!”
 • 23. AHA. 2009. április 17. 08:25
  „Ideges itt csak te vagy egyedül,mert látod a végzetet!
  Az elvtársaid végzetét!”
 • 22. Zaraki_Kenpachi 2009. április 17. 08:04
  „Jaj jaj, mi van nyilaskám, rálépett a nyúl a lábadra a szöges bakancsával :)))) Vagy az asszony tökönrúgott, mert kicsi volt? :))) Most pattogni a legkönnyebb, ne légy ideges, mert a végén még agyvérzést kapsz és nem látod meg urad és parancsolód eljövetelét az apokalipszissel :) És akkor kinek fogsz segget nyalni? :)))”
 • 21. AHA. 2009. április 17. 07:14
  „Zaraki_Kenpachi
  Ide figyelj faszfej!
  Addig amíg ez a dolog amit itt felvezettél meg sem történt, nincs min pofáznod!”
 • 20. Zaraki_Kenpachi 2009. április 16. 21:41
  „AHA, megint hülyeséget beszélsz, úgy látszik a fidesznek ez valami beteges személyi kultuszmániája, hogy aki meri őket kritizálni az biztos, hogy a kormányhoz húz. Lófaszt. Csak kíváncsi vagyok arra, hogy a hozzád hasonló tökkelütött marhák mennyire anyáznának, hogy ha a szeretett vezéreik a szembe porhintés helyett keményebb megszorításokat és lopásokat követnek el, akkor mernétek-e anyázni :)) Szerintem azt nekik elnéznétek. A megszorítás az elmúlt 20 év miatt kell, amire kisebb-nagyobb súllyal mindenki rátett. Nem hárítani kell, hanem az összes politikusnak a felelősségét elismerni.”
 • 19. History 2009. április 16. 20:53
  „Nincs idő választásra, mert a válság nagyobb annál. Azt gondoltam, hogy ennek fényében már ezerrel dolgoznak a válság megoldásán, közben meg még a kormányt sem tudják összehozni. Hány hét is fog erre elmenni? Akkor mikor lesz idő a válság kezelésére? Ezek hülyének néznek továbbra is mindenkit...”
 • 18. History 2009. április 16. 20:46
  „Gordonkának nagyobb bűnei is vannak mint Vahl-nak. Akkor nem úgy lenne korrekt, hogy ő sem vállalja. Engem ilyen tolvaj banda ne akarjon megmenteni a válságtól. Hiteltelen, leszerepelt banda.
  Demokráciát játszatnak a hülyébe vett emberekkel. Milyen demokrácia az, ahol semilyen jogi, engedetlenségi, elégedetlenségi eszközzel sem lehet leváltani azokat akik felelősek a jelenlegi helyzetért? Demokrácia állarcába bujtatott önkényuralmi rendszer ez, nem más.”
 • 17. Primax 2009. április 16. 19:37
  „comet #14-hez :
  I. Orbánnál mindenki csak jobb lehet.
  II. Az ország nincsen tönkretéve, ez csak Orbán - és "csipet-csapata" - szerint van így.
  III. Viktor addig örüljön, amíg nem kerül hatalomra, mert napok alatt kiderül majd, hogy össze-vissza hazudoztak a "nép"-nek a jövőt illetően.
  IV. Takarodjon el az egész mostani "elit" ! Jó kérdés, hogy akkor mi lenne ?
  V. Teljesen mindegy, hogy "ki a király", vastagon van vaj mindegyikük füle mögött. A színfalak mögött védik is egymást, ahogyan csak lehet.
  VI. Nem rólunk, hanem róluk - és pénzeikről, megélhetésükről, cégeikről, családjaik "boldogulásáről", adóelkerülésükről...stb... - szól már régóta ez a történet.”
 • 16. Reális 2009. április 16. 19:28
  „Miért is lenne egy mocskos bűnöző?”
 • 15. JÓZSINÉNI 2009. április 16. 18:44
  „Kár volt visszalépni! A rendes emberek "eltüntek",már csak a "bűnözők" maradtak.Így teljesen mindegy ki lesz az új jelölt.”
 • 14. comet 2009. április 16. 18:35
  „több esze van mint Bajnainak az biztos. Nem hiányzik neki a reflektorfény.

  thruvj97- ott vagy nagyon eltévedve hogy a Bajnai és Gyurcsány utálatnak köze nincs Orbán nevezetű mumusodhoz. A Gyurcsányt elítélők nagy része Orbánt sem csípi, és jómagam is így vagyok ezzel.
  De Fletód egy példa nélküli gazember a magyar történelemben és nála még az Orbán is jobb.
  Ő a világ talán egyetlen államfője aki azzal kérkedett hogy hazudott éjjel nappal meg este.
  Aztán tönkre tette az országot, és még bukása után is megakadályozta a demokratikus váltás lehetőségét.
  Fletód ezt csak itt tudta megtenni, és nem miattad meg az a párezer fixált tudatú balközepes rajongó miatt, hanem a Sólyom és Orbán félék gyengesége miatt. Ugyhogy Orbánnak ti többet köszönhettek mint hiszed.”
 • 13. 49. 2009. április 16. 15:49
  „Juhász Gyula: Imádság a gyűlölködőkért

  Én Jézusom, te nem gyűlölted őket,
  A gyűlölködőket és a köpködőket.
  Szeretted ezt a szomorú világot
  S az embert, ezt a nyomorú virágot.
  Te tudtad, hogy mily nagy kereszt az élet,
  És hogy felettünk csak az Úr ítélhet.
  Szelíd szíved volt, ó, pedig hatalmad
  Nagyobb volt, mint mit földi birtok adhat.
  A megbocsátást gyakoroltad egyre,
  Míg égbe szállni fölmentél a hegyre.
  Ma is elégszer hallod a magasban
  A gyűlölet hangját, amely égbe harsan.
  A gyilkos ember hangját, aki részeg,
  S a szeretet szavát feszítené meg.
  Én Jézusom, most is csak szánd meg őket,
  A gyűlölködőket és a köpködőket.
  Most is bocsáss meg nékik, mert lehet,
  Hogy nem tudják tán, mit is cselekszenek.”
 • 12. thurvj97 2009. április 16. 15:39
  „Így dolgozik a Joszif Totokkal megerősített Orbán bagázs. Vahlnak igaza van!”
 • 11. Goldmund 2009. április 16. 15:12
  „Ahogy elnézem, örülhetnek, ha a júniusi Európa Parlamenti választásokig kihúzzák. Még meg sem alakultak, de máris lemondott egyikük.”
 • 10. Lillycat 2009. április 16. 13:14
  „Furcsa ez a szakértői kormány. A főszakértő Bajnaival az élen. Az a jó ebben, hogy talán egy év múlva úgy lemorzsolódik a szavazóbázisa az MSZ(M)P-nek, hogy az SZDSZ bagázzsal együtt kipottyannak a parlamentből. Bár az 5%-ot összeszedik az ingyen gulyáslevessel meg a virslivel...”
 • 9. AHA. 2009. április 16. 13:13
  „Zaraki! Úgy bizony, lesznek hasonló intézkedések, mert ezt már nem ússzuk meg!
  Pont ezért kell eltakarítani a kormányodat,mert ők tették rommá az országot, miattuk van szükség ezekre a megszorításokra!”
 • 8. Zaraki_Kenpachi 2009. április 16. 12:39
  „Én majd arra leszek kíváncsi, hogy ha választások lesznek és a másik oldal kerül hatalomra, akkor hasonló intézkedések mellett milyen hosszú lesz itt az anyázó lista. Mert ugyebár a saját udvarán senki nem szeret söprögetni, csak a másén. ( És ez mindegyik oldalra igaz ).”
 • 7. Duracell-copy 2009. április 16. 12:12
  „Jöhet a következő Mekk mester! Lehet, hogyVveres elvtársnak mégiscsak lesz minisztériuma?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A banki hitelek károsultjai számára régiós iroda nyílt

Tatabányán megnyílt a Banki Hitel Károsultak Egyesületének Nyugat-Dunántúli Régiós Irodája. Tovább olvasom