Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Marika ledobott magáról 86 kilót

Sándorfalva - A sándorfalvi Vasné Hegyi Mária valamivel több mint két éve még 14 kilogramm híján két mázsa volt. Nem tudott járni, lábai nem bírták a rájuk nehezedő irdatlan súlyt. Mára minden megváltozott, megszabadult nyolcvanhat kilótól, sétál, kirándul, bevásárol.
– Néhányan, akik régen jártak erre, nem ismernek meg. Benéznek az üzletbe, egy nagyon kövér asszonyt keresnek, de én nézek vissza rájuk. Pár kiló híján feleannyi a súlyom, mint 28 hónapja. Akkor egészen pontosan 186,6 kilót nyomtam, most, nem sokkal ezelőtt mértem, a mérleg egy mázsánál megállt – mondja mosolyogva a szegedi, Mars téri palacsintás asszony.

Vasné Hegyi Mária elérte célját, száz kilogrammra akart lefogyni, ezt szombaton teljesítette, befejezte, nem akar könnyebb lenni.

Az egyébként családjával Sándorfalván élő asszony amikor elhatározta, hogy „ledob" néhány kilót, évek óta jóformán már járni sem bírt. Csak néhány métert tudott megtenni.

Vasné Hegyi Mária boldog 100 kilósan, a palacsinta illata sem csábítja evésre. Fotó: Karnok Csaba
Vasné Hegyi Mária boldog 100 kilósan, a palacsinta illata sem csábítja evésre.
Fotó: Karnok Csaba

Tavaly decemberben még „csak" 56 kilóval cipeltek kevesebb súlyt a lábai. Vasné Hegyi Mária a két ünnep között azzal „dicsekedett" lapunkban, hogy ismét tud járni, nagyokat sétál, és a karácsonyi bevásárlást is ő intézte.

Plasztikai műtét vár rá

Vasné Hegyi Máriára két-három hónap múlva még vár egy plasztikai műtét, megszabadítják a „feleslegessé" vált bőrétől. A mindig derűs nő most is fontosnak tartotta elmondani, amit tavaly is hangsúlyozott, hogy családtagjai, férje, két lánya és édesanyja mindenben segítették, nélkülük nem sikerült volna 86 kilót lefogynia.

– Most még annál is jobb, pedig már az is fantasztikus volt. A nyáron a családdal voltunk Olaszországban és Romániában, Erdélyben. Fürödtem a tengerben, nagyokat sétáltunk, rengeteget kirándultunk. Nem is emlékszem, hogy ilyesmiben mikor volt részem utoljára. Sok-sok éve nem. Csak az tudja, hogy ez milyen nagy dolog, aki évekig mozdulni is alig bírt, most meg úgy jár-kel, mint a jelentős többség – mesél az elmúlt hónapok élményeiről.

A kétgyermekes asszony nem egészségügyi és nem esztétikai okok miatt döntött a fogyókúra mellett, egyszerűen nem akart továbbra is mindenhová két cementeszsáknyi pluszsúlyt magával cipelni.

Bár Szegeden, a Mars téren övé az az üzlet, ahol a környék talán legfinomabb palacsintáját és lángosát sütik, az illatok nem csábították el. Szereti a hasát, de ha akarna, sem tudna „hirtelen" sokat enni és inni, mivel ebben megakadályozza a gyomorszájat szűkítő gyűrű. Kenyeret, péksüteményt 28 hónapja nem vett a szájába.

Soha nem volt vékony, terhessége alatt és szülés után rengeteget felszedett. Más módszereket is kipróbált, de egyik sem vált be, a kilók maradtak.

– Először 160 kilónál állt meg a fogyás, az első 24 kiló gyorsan lement, utána hónapokig egyetlen grammot sem fogytam. Majd ismét megindult. Ahogy közeledtem a 100 kilóhoz, egyre nehezebb volt, de sikerült – mondja az asszony.

Olvasóink írták

 • 4. PerlakiLajos 2008. november 19. 17:16
  „Csak gratulálni tudok! Mindnen tisztelem a hölgyé!”
 • 3. TakácsTamás 2008. november 19. 13:36
  „Csak az elismerés hangján tudok szólni. BRAVO!”
 • 2. tatira 2008. november 19. 10:57
  „Ha valaki tudja mi az amikor nem azt eheted amit szeretnél,hát én is tudom de persze nem ilyesmi hatalmas súlyfelesleg miatt: ) Kedves Marika gratulálok a nagy koplaláshoz és fogyáshoz!! Nem egyxerü! Megkell szokni,és szenvedni:)))) a cél!! mindig tartani a formát :))”
 • 1. lolita 2008. november 19. 09:29
  „Mire a cikk vegere ertem derült ki hogy mütet altal fogyott le a neni ilyen sokat,de biztos jobban erzi magat igy hisz nagyon köver volt ami nem egeszseges.Gratulalok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazást várunk, zoknit ajándékozunk, csalódunk karácsonykor?

A férfiak számítástechnikai termékekről, mobiltelefonról és GPS-ről, a nők új ékszerről és ruháról… Tovább olvasom