Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Margitsziget: hárman szavaztak, Tarlós szerint ezt nehéz komolyan venni

A főpolgármester szerint nehéz komolyan beszélni a Margitsziget közigazgatási besorolásáról szóló vasárnapi népszavazásról.
A főpolgármester szerint nehéz komolyan beszélni a Margitsziget közigazgatási besorolásáról szóló vasárnapi népszavazásról.

Tarlós István a tv2 Mokka című műsorában hétfőn úgy fogalmazott: "a demokrácia komoly dolog és nem érdemes paródiát csinálni belőle".

Elmondta, a 2 milliós fővárosban az egyik legnépszerűbb pihenő- és szórakozóhely mindig is a főváros tulajdona volt, elkészült hozzá egy komplex fejlesztési terv, a parlament pedig hozott egy döntést, hogy a gördülékeny lebonyolítás érdekében a hatósági hatásköröket is a fővároshoz rendeli.

Kiemelte: a véleménynyilvánító népszavazásnak semmi következménye nincs, a kerület három ideiglenes lakosnak "csinált egy nagy cirkuszt", és "összerántott" egy ötfős választási bizottságot egész napra.

A főpolgármester utalt arra, hogy az egyik lakó egyáltalán nem foglalkozott a kérdéssel, egy édesanya és gyermeke pedig a XIII. kerülethez tartozás mellett foglalt állást. Jelezte: nem kommentálja, hogy néhány helyen ezt úgy interpretálják, mint minden idők legsikeresebb népszavazását, 66 százalékos részvétellel és egyhangú döntéssel.

Arra a felvetésre, miszerint Tóth József (MSZP), a XIII. kerület polgármestere "földmutyit" gyanít a hatósági jogkörök átadásának hátterében, úgy reagált: az elképzelések fent vannak az interneten is, az idő el fogja dönteni a kérdést.

Tarlós István a műsorban beszélt a tervezett kiemelt közterületekről is, amelyeken nem tartózkodhatnak hajléktalanok. Ismertette, hogy alapvetően két céljuk van: az egyik, hogy rend legyen a közterületeken, a másik, hogy emberi megoldást találjanak a hajléktalanoknak. Megjegyezte: az ellátáshoz először a feltételeket biztosították: 700 új, színvonalas férőhelyet hoztak létre, egészségügyi ellátóközpontot nyitottak, és mintegy 500 embert foglalkoztatnak a főváros közszolgáltató cégei. Kijelentette: aki nem fogadja el a segítő kezet, azt el fogják távolítani a kiemelt közterületekről.

A főpolgármester a taxirendelettel összefüggésben utalt arra: egy év múlva felülvizsgálják annak tartalmát, és arról is döntenek, érdemes-e a szállodai taxikat másként kezelni a külső megjelenés szempontjából.

Olvasóink írták

 • 10. load 2013. augusztus 27. 17:54
  „8. méz-ing
  "Tarlos urnak meg teljes mértékben igaza van!
  Két "ottlakó" dönti el a sziget sorsát??? Ők megvették a szigetet?
  A "sziget mindenkié"! Ugy mint a "Hyde park"..."
  Úgy tűnik, neked van furcsa felfogásod a a demokráciáról.
  Az önkormányzati törvény (2011. évi CLXXXIX. törvény Magyarország helyi önkormányzatairól) a terület megváltoztatását, összevonását, vagy leválasztását az ottlakók beleegyezéséhez (vélemény nyilvánítás: népszavazás) köti.
  Függetlenül attól, hogy az ottélők száma 3, vagy 31 ezer.
  Ugyanígy rendelkezik az Európa Tanács önkormányzati chartája is. Nem lehet megváltoztatni egy helyi önkormányzat határait az érintett településrész közösségeivel való előzetes konzultáció, és az ő beleegyezésük nélkül.
  Az ottélők 66,6%-a döntött úgy, hogy nem akar a fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alatt élni, továbbra is ragaszkodnak a XIII. kerülethez.
  Azt meg nem értem, hogy a "liberálisok, meg a kommunisták" viccet csináltak a demokráciából, mert a népszavazáson résztvevő 2/3-nyi lakosság száma 2 fő volt.
  Ha az egyik közülük liberális, a másik meg kommunista, akkor nem áll a többes szám.
  Ha a Tarlós vezette fővárosi önkormányzatra gondolsz, akkor jogos az észrevételed.”
 • 9. Goldmund 2013. augusztus 27. 14:50
  „4. Dr.Lang 2013.08.26. 17:15

  Bizony, ott demokrácia van! Nem tökéletes az ő társadalmuk sem, de messze különb, mint a mienk.
  Mert a demokrácia nem papírra leírt dolgokon múlik, hanem a fejekben dől el.
  Nálunk meg akárhány törvényt gyártanak akármiről, csak ugatjuk a demokráciát!”
 • 8. méz-ing 2013. augusztus 27. 08:02
  „4. Dr.Lang 2013.08.26. 17:15 Döbbenetes a véleményed! Látszik, nem éltél ott, és nem ismered az ottani emberek mentalitását! Te a kommunizmusban nőtél fel és csak a kommunista törvényeket ismered...

  Tarlos urnak meg teljes mértékben igaza van!
  Két "ottlakó" dönti el a sziget sorsát??? Ők megvették a szigetet?
  A "sziget mindenkié"! Ugy mint a "Hyde park"...
  Ha a szigetre költözne négy hajléktalan akkor 6-an "szavazhatnának"???
  A liberálisok meg a kommunisták megint viccet csinélnak a demokráciából! Mert ez a dolguk, ezt kapják feladatul a pártközpontból!
  menjenek aztán szavazzanak a "miniszterelnökjelöltjükről"... NA OTT IS MÁR MIÓTA VITÁZNAK AZON, HOGY KI HOGYAN HEKKELI MEG A "SZAVAZÁST"!!! MERT ISMERIK EGYMÁST!”
 • 7. Fefe72 2013. augusztus 27. 07:18
  „A lakók 2/3-os fülkeforradalomban győztek.”
 • 6. Fürgeszarvas 2013. augusztus 27. 06:46
  „Egy vagy két választópolgár véleménye is vélemény , még akkor is,ha ez nem tetszik a hatalomnak ! Ha egyet nem vesznek komolyan , akkor a 6 milliót sem veszik komolyan
  ! Micsoda egy banda ez !”
 • 5. 621 2013. augusztus 26. 17:29
  „Kedves(nek nem mondható) Tarlós István! Nem kellett volna (a máshol bevált receptjük szerint) elfelejteni fideSS hívőket és talpasokat bejelenteni a szigetre. Így lehet jó képet vágni - ill. visszamenőleg(ez is a bevált receptek egyike) törvénnyel semmissé tenni valami miatt... (ebben fityeszék igazán találékonyak a három év tapasztalatai alapján )”
 • 4. Dr.Lang 2013. augusztus 26. 17:15
  „Goldmund:
  Angliaban pl. nincs is alkotmany amit csorbitani lehetne. Balvanykent imadnak egy gyereket, hogy majd o lesz a kiraly. Ott demokracia van szerinted? Pihend ki magad, jarj korbe a hatalmas ojropaban, oszt utana irj velemenyt.”
 • 3. Goldmund 2013. augusztus 26. 14:53
  „Tarlós István a tv2 Mokka című műsorában hétfőn úgy fogalmazott: "a demokrácia komoly dolog és nem érdemes paródiát csinálni belőle".

  Ezt mondja meg a felcsúti törpének is. Utalva pl. az Alkotmánybíróság hatáskörének csorbítására, a legfőbb ügyész elmozdíthatatlanná tételére, vagy épp a bírók kényszernyugdíjazására, netán a választási szabályok átírására.”
 • 2. Dr.Lang 2013. augusztus 26. 14:36
  „Ha az anyosom es en szavaznank, patthelyzet lenne allandoan :-))”
 • 1. Dwatson 2013. augusztus 26. 13:09
  „Vajon mit mondott volna Tarlós ha másként alakul a szavazás? Bizonyosan a demokrácia győzelmének nevezte volna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy autó Szarvaskő közelében: többen megsérültek

Letért a 25-ös főútról és árokba borult egy személyautó hétfő délelőtt a Heves megyei Szarvaskő… Tovább olvasom