Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Márciustól új városházi szervezet

Elkészült a győri polgármesteri hivatal új működési struktúrájának tervezete, amelyet, ha elfogad a csütörtöki közgyűlés, márciustól takarékosabb és hatékonyabb, polgárbarátabb szervezet kezdheti meg működését.
Hatékony és évente minimum 20 millió forintos megtakarítást jelent a győri polgármesteri hivatal működésének új struktúrája.

Intenzív kutatómunka után

A legfontosabb változásokat a sajtótájékoztatón dr. Papp László jegyző ismertette. Mint mondta, a tervezet elkészítését három hónapos intenzív kutatómunka előzte meg, ennek szerves része volt a hivatal jelenlegi szerkezetének átvilágítása is. Nagy munka, mert nem kevesebb mint 3300 jogkörről van szó.
A legfontosabb: a polgármesteri hivatal eddigi 18 irodája helyett 11 osztály, azokon belül a korábbi 26 helyett 18 csoport fog működni. A jelenlegi dolgozói létszám változatlanul indokolt, viszont kevesebb lesz a vezető beosztású, így az említett 20 millió forintos megtakarítás ebből adódik.

Február közepéig döntenek

Ha a közgyűlés elfogadja a tervezetet, következhetnek a személyi döntések. Mivel irodák helyett osztályok lesznek, minden eddigi vezetői megbízást vissza kell vonni s újat kiadni. Február közepéig várhatók a munkáltatói döntések, az érintetteknek öt nap áll rendelkezésükre a nyilatkozatra, hogy elfogadják-e új beosztásukat. Remények szerint így március elsejétől a hivatal már az új szervezeti formában működik. Elhangzott még, hogy mivel kevesebb lesz a vezetői beosztás, a vezetői pótlék megszűnése bérfeszültséget okozhat a fizetésben, ezt azonban a jó munka motiválásával, bizonyos címek adományozásával igyekeznek ellensúlyozni.

Szakcsoportokat is létrehoznak

Szoros együttműködésben dolgozik majd a stratégiai városfejlesztési osztály a városépítési osztállyal (az eddigi irodával). A különálló oktatási és a kulturális iroda helyett művelődési osztály látja el az ide tartozó feladatokat. A népjóléti osztályhoz tartoznak az egészségügyi és a szociálpolitikai kérdéseken kívül a szociális lakásügyek is. A pénzügyi, a vagyongazdálkodási és az adóügyi osztályok lényegében ugyanazt látják el, mint az eddigi ilyen irodák. Hasonlóképpen a közigazgatási osztály, annyi változással, hogy oda tartozik majd a hatósági feladatok hasonlósága okán önálló csoportként az eddigi környezetvédelmi iroda. Változatlan formában dolgozik tovább, osztályként az építéshatóság – munkájában a helyszíni szemlékre kívánnak nagyobb hangsúlyt fektetni. A gyámügyi, valamint az önkormányzati és szervezési osztály is az eddigi feladatait végzi az új szervezeti formában. Az új osztályok mérete megkívánja, hogy azokon belül szakcsoportokat hozzanak létre, ezekből a korábbi 26 helyett 18 lesz (többek között munkaügyi, ellenőrzési, informatikai és közbeszerzési).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára volt tavaly a búzának

Minőség helyett mennyiség? Erősödik a búza kalászos gabonán belüli dominanciája Csongrád megyében,… Tovább olvasom