Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Március 15., lovas rendőr, rendőrbot

Tömegoszlató eszközként lovasrendőr-botokat vásárolt nemrég a rendőrség. Az ORFK sajtóirodája az ünnepi készülődésekkel kapcsolatban egyelőre csak ennyit árult el - írja a Magyar Nemzet.

A lap hozzáteszi a rendőrség nem közölte, hogy mennyi pénzből, hány darab ilyen eszközt vásároltak. Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró a lapnak azt mondta, hogy a rendőrségi jogszabályok a kényszerítő eszközök között megemlítik a rendőrbotot, de lovasrendőr-botról nem beszélnek. A testületnél rendszeresített eszközökről egyébként a szakminiszter határozhat.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. G.D 2009. március 16. 15:23
  „Természetesen a jelzéseket! Sorry!”
 • 21. G.D 2009. március 16. 13:27
  „Fedayn 6.
  kamikaze 18.
  Akkor történt most valami?? Én vártam a jeléseket, de NULLA.”
 • 20. rozsomak 2009. március 15. 16:47
  „,,Az 1850-es években vált a cenzúra egyre inkább a politikai elnyomás eszközévé. Tompa Mihály például 1852-ben A gólyához című költeménye miatt hetekig volt vizsgálati fogságban.
  A cenzúrának, mint minden valamirevaló szakmának, szigorú szabályai, sőt szakkifejezései is voltak: Admittitur: a mű kifogástalan; Permittitur: belföldi nyomdában a kézirat ki nem adható; Toleratur: utánnyomás tilos; Transeat: szabadon árusítható, de hirdetni és kirakatba tenni tilos; Erga schedam: csak megbízható személyek kezébe adható; Damnatur: csak a rendőrség adhatja megbízható személyek kezébe; Nec erga schedam: szigorúan tilos kiadni stb.
  Fekete-fehér témámhoz hűen idézek egy mostanság egyáltalán nem divatos szerzőt, egyben némi kajánsággal (merthogy ki a szerző!) megállapítva az idézetről, hogy bizony alapigazságot mond ki: ,,A szabad sajtó a népszellem éber szeme, egy nép megtestesült bizalma önmagához. A szabad sajtó egy nép kíméletlen gyónása önmaga előtt" - mondta Karl Marx Viták a sajtószabadságról című művében. S hogy szerzőnknél maradjunk, még egy idézet tőle, amelyet meglehetősen sokszor hallottam tudós szónokoktól és íróktól, persze, bölcsen elhallgatva az alkotó nevét: ,,A cenzúra nem éri el azt, amit akar, és nem akarja azt, amit elér."”
 • 19. Domestic 2009. március 14. 13:13
  „Majd elmegy a kedvük, ha elolvassák az FRSZ honlapján, amit hétfőn megjelentettek, a szolgálati törvényük ("titkos") módosítási tervezeteként.
  Ha esetleg elolvasták mielőtt felutaztak Pestre, már kevésbé lelkesen fogják használni az új szerszámokat.
  A kedves méltóságos uramék jobban tették volna, ha 15.-e után szivárogtatták volna ki, hogy mire számítsanak, ahogy a buli pora leülepszik...
  Utána nekik is leradírozzák az arcukról a vigyort.
  (pedig a mondás úgy tartja: aki kutyát tart, etesse...!)”
 • 18. Freddy01 2009. március 13. 21:44
  „"Januárban és februárban több erőszakos vagy csoportos támadást követtek el rendőrök ellen mint 2008 első két hónapjában. Ha egy botokkal felfegyverkezett csoporttal kerül szembe a rendőr, a legjobb, ha visszaül az autójába és erősítést hív."

  Ez a hivatalos vélemény a Rendőrségnél, ha cigókkal kerülnek szembe.

  Ha az elégedetlen, véleményét más formában kifejezni nem tudó, átlag Állampolgár meg ha papirgalacsint, ne adj Isten tojást mer elhajitani, akkor évekkel honorálják, ráadásképpen még agyba-főbe verik, az ő adójából vett eszközökkel....A felsorolás teljes igénye nélkül...Ma a hiradóban hallottam, hogy bekiabálni sem lehet..az is büntetendő cselekmény.
  Az elégedetlen, és véleményét kinyilvánitó embereknek ajánlom, hogy a legközelebbi népszámlálás alkalmával, egységesen mindenki valja magát, oláhcigánynak... És akkor szabad a pálya...

  2009 Márciusa Magyarország..”
 • 17. kamikaze 2009. március 13. 19:38
  „a jó kurva komcsi anyjukat!!!már csak két nap!!!!!”
 • 16. Totyis 2009. március 13. 17:51
  „Erre van pénze ennek a mocskos Draskovicsnak meg a kormányának! A magyart ha felvonul szétverik a cigányt meg nem bántják az randalirozhat!”
 • 15. pancser 2009. március 13. 16:39
  „Ünnepelni méltósággal tudni kéne. Ezt úgy látszik nem tudunk. Ha valakinek nem teszik a szónok, elmegy, elmegy jó messzire és kész. Az állandó balhézókat meg, igen jöjjön amitől észhez térnek. Ugyanazok hőzöngenek az utcán, akik a meccseken is.”
 • 14. éaa 2009. március 13. 15:42
  „7. Urbéri viszonyok megszüntetése.

  Petőfi Sándor A népnevében

  "S miért vagytok ti kiváltságosok?
  Miért a jog csupán tinálatok?
  Apáitok megszerzék a hazát,
  De rája a nép-izzadás csorog.
  Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
  Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
  Amíg föltűnik az arany ere...
  S e kéznek nincsen semmi érdeme? "”
 • 13. aerodragon 2009. március 13. 15:26
  „Akkor egy ide illő dolog, hogy ünnepi hangulat is legyen, aki érti érti, aki nem, annak csak egy vers:

  Járjatok be minden földet, melyet Isten megteremtett,
  S nem akadtok bizonyára a magyar nemzet párjára.
  Vajon mit kell véle tenni: Szánni kell-e vagy megvetni? -
  Ha a föld isten kalapja, hazánk a bokréta rajta!

  Oly szép ország, oly virító, szemet-lelket andalító,
  És oly gazdag!... aranysárgán ringatózik rónaságán
  A kalászok óceánja; S hegyeiben mennyi bánya!
  És ezekben annyi kincs van, mennyit nem látsz álmaidban.

  S ilyen áldások dacára ez a nemzet mégis árva,
  Mégis rongyos, mégis éhes, Közel áll az elveszéshez.
  S szellemének országában hány rejtett gyöngy és gyémánt van!
  S mindezek maradnak ott lenn.

  Vagy ha éppen a véletlen föl találja hozni őket,
  Porban, sárban érnek véget, vagy az ínség zivatarja
  Őket messze elsodorja, messze tőlünk a világba,
  Idegen nép kincstárába, és ha ott ragyogni látjuk,
  Szánk-szemünket rájok tátjuk, s áldicsőséggel lakunk jól,
  Hogy ez innen van honunkból.

  Ez hát nemes büszkeségünk,melyről annyiszor mesélünk?
  Azzal dicsekedni váltig, ami szégyenünkre válik!...
  Csak a magyar büszkeséget, csak ezt ne emlegessétek!

  Ezer éve, hogy e nemzet Itt magának hazát szerzett,
  És ha jőne most halála, a jövendő mit találna,
  Mi neki arról beszélne, hogy itt hajdan magyar éle?

  S a világtörténet könyve? ott sem lennénk följegyezve!
  És ha lennénk, jaj minékünk, ezt olvasnák csak felőlünk:
  "Élt egy nép a Tisza táján, századokig, lomhán, gyáván."
  Óh hazám, mikor fogsz ismét tenni egy sugárt, egy kis fényt
  Megrozsdásodott nevedre? Mikor ébredsz önérzetre?

  (Petőfi Sándor: A Magyar Nemzet)”
 • 12. nocomment47 2009. március 13. 14:48
  „Nosztalgiázgatunk elvtárs ? Ó, azok a régi szép idők..

  "A pártállami struktúrán mutatkozó repedéseket jelezte az 1972-es, 1973-as március 15-ék felforrósodott hangulata. Az előbb néhány tucatnyi, majd többszáz fős, főként diákokból álló tüntetések résztvevőit igazoltatták, módszeresen verték, többször a budapesti bölcsészkar A portáján. Akiknek ,,bádogkokárdájuk" volt, azok verték a közönséges kokárdát viselő fiatalokat, mint fogalmazott a műsorban az egyik egyetemi tanár. A tüntetők között feltűntek persze olyanok is, akik az előregyártott, nemzetiszínű fémjelvények mellett provokatív vörös kokárdát viseltek. Azok ellen, akiket beszállítottak a rendőrségre, garázdaság címén indult eljárás, amelynek eredménye néhány napos elzárás, felfüggesztett vagy tényleges börtönbüntetés, munkahelyről történő eltávolítás, egyetemről, főiskoláról való kizárás volt. Előfordult, hogy valaki azért kapott egyhavi börtönbüntetést Baracskán, mert éppen a várba induló 16-os busz megállójában álldogált. (Fülöp Géza Egy hónap sitten címmel megjelent könyvében számolt be idevágó tapasztalatairól.) Mint a műsorban elhangzott, Mészöly Miklóssal ekkor akartak aláíratni egy nyilatkozatot arról, hogy ezután március 15-én nem fog kimenni az utcára. A hivatalos állami megemlékezések helyszínét lezárták, oda a megbízható vendégeken kívül más nem juthatott be. A hivatal koszorúi mellé legfeljebb az óvodások tűzhették le nemzeti színű papírzászlócskáikat, de következményei voltak annak is, amikor Gábor Áron szobránál ugyancsak óvodások kihuzigálták az oda nem illő piros papírzászlócskákat a trikolorok közül. Az újságokban rövid híradások jelentek meg felelőtlen nacionalista elemek ünneprontó tüntetéseiről. A nemzeti zászló Magyarországon akkoriban egyszerű állampolgár kezében tiltott, vagy legalábbis felmutatni nem ajánlatos jelképnek számított, a Kossuth-címer viselése pedig e napon egyenesen büntetendő volt. Az egyik videofelvételen Mécs Imrééket az igazoltató rendőr arra szólítja föl, ne vegyék elő a magyar zászlót, hanem hajtsák össze, és menjenek haza.
  A 80-as évek utolsó harmadában felgyorsult az idő, mind a márciusi, mind az októberi tüntetések tömegesebbé váltak. 1988-ban a Grósz-kormány március 15-ét ismét ünneppé emelte. Pozsgay Imre nevezetes, mára nem is történelmi súlyának megfelelően értékelt 1989. január 28-i bejelentése a rádióban ,,az oligarchisztikus és a nemzetet is megalázó uralmi forma" elleni októberi népfelkelésről meghozta az áttörést. Pozsgaynak, mint ebben a műsorban is beszélt róla, nem a társadalommal volt gondja, hiszen azzal nem közölt semmiféle újdonságot, hanem azzal a 860 ezer fős párttal, amely a családtagokkal együtt több mint hárommillió embert jelentett, s amelynek szinte minden tagja vallotta az előbbi hazugságot, és, ahogy fogalmazott, ha ,,ez a hazugság igazsággá nem változik, akkor ez a párt polgárháborús helyzet katalizátorává válhat." A davosi világgazdasági fórumról hazatérő, a ,,magányos merénylő" Pozsgayt puccsal vádoló Grósz Károly valóban azt hangsúlyozta, mit mond a párt annak a sok embernek, aki fegyvert fogott ,,az ellenforradalmi jegyek" felszámolásáért? ,,Több százan visszaadták tagsági könyvüket. A Munkás-Paraszt Hatalomért kitüntetésüket ide elküldték borítékban. Pedig nem kell, hogy ezt tegyék. Amit akkor felvállaltak, tehát harcot az ellenforradalom ellen, azt büszkén vállalják, vállalhatják és kell is vállalniuk. Ha ők ezt nem vállalják, olyan restaurációs ellenforradalmi folyamat fejeződik be, ami egy más hatalmat hoz létre, nem a szocializmust."
  1989-ben a 48-as hagyományok és szimbólumok természetes módon egészültek ki 56 jelképeivel, mindenekelőtt a lyukas zászlóval. 15-én Cserhalmi György olvasta fel a nemzet pontokba szedett követeléseit, s a sajtószabadság megteremtésének kísérlete is hasonló módon történt: amíg 1848-ban a nyomda lefoglalása szimbolizálta a gondolat és tájékoztatás szabadságának megteremtését, 1956-ban a rádióért indult meg a küzdelem, 1989-ben pedig a Magyar Televízió épülete elé vonult a tömeg szabad magyar televíziót követelve. A transzparenseken Haynau neve mellett jelent meg Kádár neve együtt az áldozatok számával. Az adatok akkor megdöbbentőek voltak. Az utóbbi jobban teljesített az elhíresült hóhérnál. Már korábban nem volt nehéz megjósolni, hogy március 15-én hatalmas tömeg fog az ellenzéki erők támogatására az utcára vonulni, ezért az MSZMP erőfeszítéseket tett az együttes ünneplés megszervezésére. A cél nyilvánvalóan az volt, hogy élére álljon az eseményeknek, vagy legalábbis társutas legyen, de akkor ez a törekvése egyöntetű elutasításra talált."
  http://www.magyarnaplo.hu/read.php?id=725”
 • 11. RickCartman 2009. március 13. 13:23
  „Nem vicces!Régebben családdal ünnepeltünk, szép tavasz volt, nem vittünk sipot-dobot, ott volt a parlamenti választás, akkor lehetett véleményt nyilvánitani!
  Semmi keresnivalója felhergelt csőcseléknek ilyenkor az utcán, milliós kárt okozni, nem kifizetni, gyújtogatni, fosztogatni, hidat lezárni, tévében óbégatni, jaj, megütött a rendőrbácsi, jájjjájáájj
  Igenis kemény botot nekik, bennünket védenek, ne má hogy párszáz félrészeg randalirozó uralja egy nemzet ünnepét! (Ráadásul ezek a hősök maszkban, sállal, kapucnival hősök, kezdőbetűs, kikockázott arcú gyáva alakok, otthon a kertben gyűjtsák fel az ólat, majd kapnak apucitól!
  Kérem, az én pénzemből fizetett rendőrség igenis gondoskodjon aaz ünnep tisztáságáról, ne sajátithassák ki ezek, és senki más.”
 • 10. ferger 2009. március 13. 13:23
  „Ma reggel,és múlt héten szombaton is rendőrök " dicsekedtek" nekem, hogy mi a programjuk most vasárnapra.
  Nagy mellel, büszkén mondták, hogy : " Megyek tüntetőket verni Pestre".
  Nem rendet fenntartani, randalírozókat megfékezni.Nem. Tüntetőket verni. Szép, mondhatom.
  Ilyen rendőrségünk van.

  Gratulálok a hozzá állásukhoz!”
 • 9. nsskins 2009. március 13. 12:38
  „Igen vicces!

  Ünnepi készülődés új kádár-kolbászokkal...

  Nem tudom, hogy ez nem e eleve felhívás kerengőre...

  A kérdés csak az, hogy kinek lesz ez jó, ki nevet a végén?

  AZ egyik lehetséges megoldás mely mindenkit megnyugatatna az országban, hogy: a még tisztességes közrendőrök az új rendőrbotjaikat a tisztjeiken és vezetőiken próbálják ki!”
 • 8. Becsület 2009. március 13. 11:48
  „Kellemes Napot!
  Olvasva a cikket, hát nem tudom, hogy most röhögjek, vagy könnyes szemmel járjak az utcán! Magyarok tudnak egyáltalán ünnepelni? Mert milyen ünnep az, ahol az újságcikkek arról szólnak, hogy a rendőrség milyen eszközt/eszközöket vásárolt a tüntetők megfékezése okán. Már az is nonszensz, hogy feltételezik randalírozni mennek az emberek! De mikor van tüntetés és randalírozás? Akkor, ha valami nem jól működik! Már pedig Magyarországon nagyon nem jól működik a dolog! Akik nem jól működtetik azoknak pedig nincs annyi eszük, hogy változtassanak a jó irányba, vagy átadják olyanoknak, akik értenek a dolgok jó irányba való mozdításához, legyen az Miska, Sári, Böske vagy Tódor. De nem, mert oly jó kormányozni! Szóval egyszerűen nem is tudom mit gondoljak?! Egyszer mindennek vége, semmi nem tart örökké Hölgyek, Urak! De ami nem mindegy, milyen a vég!
  No kellemes ünneplést! Remélem a botok tölgyből, vagy somfából vannak, mer azok jó erősek!!! Jól lehet ütni a saját honfitársakat!

  Bocsánat a helysírási hibákért, figyelmetlen voltam és nem olvastam vissza!”
 • 7. Becsület 2009. március 13. 11:41
  „Kellemes Napot!
  Olvasva a cikket, hát nem tudom, hogy most röhögjek, vagy könnyes szemmel járjak az utcán! Magyarok tudnak egyáltalán ünnepelni? Mert milyen ünnep az, ahol az újságcikkek arról szólnak, hogy a rendőrség milyen eszközt/eszközöket vásárolt a tüntetők megfékezése okán. Már az is nonszensz, hogy feltételezik randalírozni mennek az emberek! De mikor van tüntetés és randalírozás? Akkor, ha valami nem jól működik! Már pedig Magyarországon nagyon nem jól működik a dolog! Akik nem jól működtetik azonak pedig nincs annyi eszük, hogy változtassanak a jó irányba, vagy átadják olyanoknak, akik értenek a dolgok jóiránybavoló mozdításához, legyen az Miska, Sári, Böske vagy Tódor. De nem, mert oly jó kormányozni! Szóval egyszerűen nem is tudom mit gondoljak?! Egyszer mindennek vége, semmi nem tart örökké Hölgyek, Urak! De ami nem mindegy, milyen a vég!
  No kellemes üneplést! Remélem a botok tölgyből, vagy somfából vannak, mer azok jó erősek!!! Jól lehet ütni a saját honfitársakat!”
 • 6. lolita 2009. március 13. 11:31
  „Mit varnak tölünk? Hogy ünnepeljünk? Mar regota nem ismerjük az ilyen ünnepeket,igen lazadnunk kell es tüntetni egy jobb igazsagos bekes Magyarorszagert mert a vezetöink keptelenek erre!!!!!!”
 • 5. Judytka 2009. március 13. 11:07
  „Nagyberuházás..”
 • 4. Freddy01 2009. március 13. 11:03
  „Lovasrendőr, gumibot, vizágyú, kommandósok, gumilővedék, tojásdobálásért évek, stb..stb..
  Éljen Március 15. a NÉP ünnepe....”
 • 3. MTT 2009. március 13. 08:57
  „Egészen a cikk olvasásáig, mosolyogtam egy tegnap hallott kis suttogáson, ami megütötte a fülemet. Egy 85 és egy nála pár évvel "fiatalabb" nénike eszmecseréje e-képp hangzott: -" Pesten lőnek, harcok vannak, az emberek csoportosan költöznek le vidékre..." - Erről ennyit. Csak ne hogy tényleg igaza legyen....”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány 2027-ig emelné 65 évre a nyugdíjkorhatárt

A korábban bejelentettnél hosszabb idő alatt emelné a kormány 62-ről 65-re a nyugdíjkorhatárt - írja… Tovább olvasom