Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

MÁRCIUS 15 - Demonstrációk és tüntetések a nemzeti ünnepen

Magyarország - A központi és pártrendezvények mellett idén sem lesz mentes a tüntetésektől és demonstrációktól a március 15-i ünnepségsorozat. Több nyíltan kormányellenes csoport is jelentett be rendezvényeket, főként Budapest belvárosába. Vasárnap szónokol Csurka, Vona, Morvai Krisztina, s demonstrál Budaházy György és Toroczkai László is.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy nincs konkrét információ arról, hogy a rendezvényeket meg fogják zavarni, de vannak olyan csoportok és emberek, akik keresik a lehetőséget erre.

A többségében kormányellenes megmozdulások délelőtt 10 órakor kezdődnek. A Hazatérés Templomában ünnepi istentiszteletet tartanak a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezésében, majd átvonulnak a Miniszterelnök Hivatal elé, hogy ott felolvassák az "aktualizált 12 pontot".

Ezt követően a Magyar Gárda délután 1 órakor a Hősök terén avat majd 500 új gárdistát. A rendezvényen beszédet fog mondani Kiss Róbert főkapitány, Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és ifjabb Hegedűs Lóránt. A gárdisták eskütétele után a MIÉP tartja hagyományos, március 15-i megemlékezését délután 3 órától szintén a Hősök terén. Ünnepi beszédet fog mondani a 75 éves Csurka István.

Délután fél 4-től a Jobbik Magyarországért Mozgalom kampánynyitó nagygyűlése lesz a Deák téren. Beszédet tart majd - mások mellett - Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője és Vona Gábor pártelnök.

Az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésénél délután 5 órától egészen estig tart közös megemlékezést több szervezet. Ott lesz a Rendszerváltó Fórum, a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006.

A tervek szerint ezen a rendezvényen is felszólal majd Morvai Krisztina. Ezzel nagyjából egy időben, délután fél 6-kor kezdődik - a korábbi tüntetésekről ismert - Budaházy György és Toroczkai László demonstrációja a Bazilika előtt, a Szent István téren.

Samu István, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója pénteken azt mondta, hogy arról nincs konkrét információ, hogy a rendezvényeket meg fogják zavarni, de vannak olyan csoportok és emberek, akik keresik a lehetőséget erre. Részben ezért is szombattól egészen hétfő reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendeltek el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományát pedig megerősítik: vidéki, megyei kapitányságokról és a Készenléti Rendőrségtől is vezényelnek át egységeket. Az ünnepen a rendőrségi központban együtt dolgozik majd az ORFK, a BRFK és a Készenléti Rendőrség irányító törzse.

Innen fogják nyomon követni a rendezvényeket, a járőröket és a rendőrautókat, ide futnak majd be közterületi és a rendőrök által telepített kamerák felvételei is.

Új ebben a központban, hogy a rendőrségi helikopterről is valós időben küldik a képeket a rendőrség székházába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb a hazai élelmiszer

Győr-Moson-Sopron - Jó hírünk van: a magyar élelmiszert ugyanolyan feltételekkel összehasonlítva… Tovább olvasom