Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Március 15-i megemlékezések Győr-Moson-Sopron megyében

Folytatás a 16. oldalról.

Március 15.

Levél
– Pingpongverseny 10.00 órakor; történelmi vetélkedő 11.00 órakor; játszóház 15.00 órakor; János vitéz magyar rajzfilm vetítése 17.00 órakor; Pilvax kávéház a délután folyamán a kultúrházban.
Mosonmagyaróvár
– Márciusi Kaszinó a Polgári Kerekasztal Egyesület szervezésében. Vendég: dr. Barsi Ernő. Téma: az 1848-as néphagyományok Moson megyében. Csülökház vendéglő, 18.00.
– Ünnepi megemlékezés és koszorúzás 10.00 órakor a mosoni temetőben a kopjafánál és a ’48-as honvédsíroknál; ünnepi szentmise 11.00 órakor a mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplomban, koszorúzás a mosoni plébániahivatal falán elhelyezett Kossuth-emléktáblánál. Koszorúzások 13.30-kor a ’48-as óvári emlékhelyeken; városi ünnepség és koszorúzás 15.00 órakor a Hansági Múzeumnál és a ’48-as emlékműnél.
Pannonhalma
A Kazinczy Ferenc Művelődési Házban 17.00 órakor a győri Mozaik Színjátszó Kör ünnepi műsora. Fáklyás menet indul az Országzászlóhoz koszorúzni. Közreműködik a Cantate Énekkórus és Siska Ádám zongorán.
Röjtökmuzsaj
Márciusi ifjak. Emlékezés a magyar forradalomra és szabadságharcra. Magyaros ebéd vagy vacsora mangalicakülönlegességekkel. Fürdőzés a Szidónia Vitálban, felolvasóest a soproni Petőfi Színház művészeinek közreműködésével, fáklyás felvonulás fúvósokkal. Magyaros ebéd, a fürdőházba belépőjegy: 4900 Ft/fő. Felolvasóest, fáklyás felvonulás fúvósokkal és vacsora: 4900 Ft/fő. További információ és foglalás a 99/544-810-es telefonszámon vagy a szidonia@szidonia.hu e-mail címen. Szidónia Kastélyszálloda, Röjtöki u. 37.
Sopron
Hagyományos sajtóreggeli – a város vezetői köszöntik a sajtó képviselőit, 9.00.
Térzene a városi fúvószenekar jóvoltából, 9.40. A Petőfi téren városi koszorúzási ünnepség az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Közreműködik: a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény volt és jelenlegi diáksága, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium diákjai, 10.00. (Jó idő esetén a koszorúzás után táncház a téren.)
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség ünnepi megemlékezése a Hűségkútnál (Sopron, Várkerület). Az ünnepség szónoka Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője. Közreműködnek: Bács Ferenc színművész, Tóth András előadóművész, Fajkusz Attila és zenekara, a Pendelyes néptáncegyüttes, Riedl Ervin tárogatón, 11.00.
Tét
A művelődési házban 9 órai kezdettel ünnepi beszédet mond: Boros Zoltán, a Kisfaludy ÁMK igazgatója. Műsor: általános iskola énekkara és irodalmi köre. Közreműködik: Téti Ifjúsági Fúvószenekar. A műsort felvonulás követi a katolikus temetőbe, a hősök sírjánál koszorúzás.
Vitnyéd
Koszorúzás a Petőfi-domborműnél 13.30 órakor, ünnepi megemlékezés a művelődési házban 13.45 órakor, Petőfi-szavalóverseny 14.00 órakor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részt vesz a március 15-i ünnepségeken?

Tovább olvasom