Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Maradt a szelektív gyűjtősziget, de máshol

„ Érdeklődnék, hogy miért szüntették meg az evangélikus iskola előtt a Petőfi téren a szelektív hulladékgyűjtő konténereket? Hiányoznak...”

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a témával kapcsolatban elmondta lapunknak, hogy Győrben, a Petőfi téri szelektív hulladékgyűjtő sziget nem szűnt meg, az edényeket áthelyezték a park felőli részre, a nyilvános illemhely épülete melletti területre.
A tájékoztatás szerint a Komszolt a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ igazgatója levélben kereste meg, azt kérve, hogy a szelektív gyűjtőszigetet a társaság máshová helyezze át. Az intézmény vezetője ezt azzal indokolta, hogy a mintegy 700 gyermek képzésével foglalkozó gimnáziumba, szakiskolába, általános iskolába és óvodába reggelente a gyermekeket személyautóval szállítják a szülők. Az ő megállásuk, rövid tartózkodásuk – amíg a gyermekek kiszállnak az autóból és a szülők továbbhajtanak – biztosítása érdekében alkalmas hely kiépíttetése miatt szükséges az áthelyezés.
Mivel a lakosok már megkedvelték a Petőfi téren a szelektív gyűjtőszigetet, ezért a közelben, a már előzőekben említett parki terület mellett a társaság talált megfelelő helyszínt az edények számára. Az új kialakítás pozitívuma még, hogy kedvezőbb a parkolási lehetőség is, mint az előző helyszínen volt. Tehát a Petőfi téren továbbra is rendelkezésre áll a műanyag-, a papír-, az üveg- és a fémhulladékok részére a szelektív gyűjtősziget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-döntés az Irán elleni szankciókról

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn az Irán elleni ENSZ-szankciók… Tovább olvasom