Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Maradhatnak a pedagógusok

Néhány hónap bizonytalanság után eldőlt, a jelenlegi helyén, a Petőfi téren marad a Pedagógusok Művelődési Háza. Az önkormányzattal megkötötték a szerződést az 500 ezer forintos támogatásról.
Már a múlté a nyugdíjas pedagógusok és a művelődési házban működő csoportok félelme, hogy máshová költöztetik őket. Átmenetileg rendeződött anyagi helyzetük is.
– Eldőlt, hogy maradunk a Petőfi téren – újságolta örömmel a ház vezetője, Tillné Schmidt Edit. – Egy időben szó volt arról ugyanis, hogy a Széchenyi-palotába költöztetnek minket, de végül úgy alakultak a körülmények, hogy nem kell elhagynunk megszokott környezetünket. Megoldódik a vizesblokk kérdése – az irodából választják le –, és továbbra is használhatjuk a nagytermet. Az önkormányzat eredetileg 500 ezer forintot biztosított volna a költözésre és a működési költségekre. Erről aláírtuk a szerződést. A pénzt – úgy tudom – annak ellenére megkapjuk, hogy nem költözünk, és teljes egészében működésre fordíthatjuk. Erre szükségünk is van, hiszen bevételeink minimálisra csökkentek azóta, hogy a Petőfi téren elkezdték a mélygarázs építését. Reméljük, hamarosan rendeződnek a körülmények és a megszokott rend szerint folytathatjuk tevékenységünket.
– Végül mindenki számára megnyugtató megoldás született – jelentette ki Abdai Géza alpolgármester. – A városháza főmérnöke, Kerekes Attila járt a helyszínen, azt követően pedig elkezdődött a vizesblokk tervezése. Az 500 ezer forintos támogatásban az első pályázathoz szükséges önrészt is biztosítottuk, így segítve, hogy ne legyen fennakadás munkájukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom