Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Marad az MSZP-SZDSZ koalíció

Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap este a párt székházában bejelentette: Orbán Viktor telefonon gratulált Gyurcsány Ferencnek a választási győzelemhez. Az MSZP a feldolgozottság 97 százalékos állásánál 190 mandátumot, a Fidesz 164 mandátumot szerez.
Az MSZP  186, a Fidesz-KDNP 164, az SZDSZ 18, az MDF 11, a Somogyért   Egyesület 1 mandátumot szerez az új parlamentben, a koalíció közös  jelöltjei pedig 6 helyet szereznek meg a szavazatok 97,28 százalékos   feldolgozottsága alapján . 
    Az Országos Választási Bizottság honlapján közzétett becslés  szerint tehát a kormánykoalíció 210 helyet szerezhet meg a 386   képviselői székből.

***

Orbán Viktor a Fidesz választási központjában köszönetet mondott azoknak a választóknak, akik pártjára szavaztak. A tanulságként megemlítette: akik összefognak, azok nyernek, ennek híján nem képes egy politikai erő a győzelemre. Orbán Viktor egyúttal gratulált a kormánykoalíciónak, amelynek pártjai megfolgalmazása szerint sikeresen fogtak össze. A polgári oldal számára a pártelnök aláhúzta: mindenkit megvédenek, akit megkülönböztetés ér, amiért a polgári oldalra szavazott.

"Akik szomorkodnak, jó okuk van rá, de könnyet ejteni nem a Fidesz miatt érdemes" - mondta Orbán Viktor, aki szerint a párt ugyanolyan erősen került ki a küzdelemből, mint ahogyan az előző 4 évben tevékenykedett.

A Fidesz alkotó ellenzékként politizál majd a következő ciklusban - jelentette be Orbán Viktor.

Az párt új programjának középpontjában az áll majd, hogy miként teremtheti meg a polgári oldal az egységet a jobboldalon. Orbán Viktor végezetül bejelentette: ebben a munkában a polgári oldal a továbbiakban is számíthat rá.

***

Ellenzéki szerepre készülünk, tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi kormánykoalíció kap majd megbízatást újabb kormány alakítására - mondta a Fidesz alelnöke vasárnap, a párt választási központjában az MTI-nek.

"Nyolcvan százalék felett van a feldolgozottság és a kitűzött hetven egyéni mandátumból egyelőre 42-43-nál tartunk. Ez minden bizonnyal így marad" - jelentette ki Schmitt Pál.

Hozzátette: együtt kell tartani azokat, akik eddig is együtt voltak, meg kell őrizni a lelkesedést, a szeretetet, nem szabad, hogy szétszéledjenek a polgári körök.

"Tudomásul kell vennünk, hogy politikai vetélytársaink is nagyszerű munkát végeztek. Én sportember voltam, úgy gondoltam, hogy ha győzelem van, azt alázattal, ha vereség, azt méltósággal kell tudomásul venni" - közölte Schmitt Pál.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nívódíjas szakkönyv a gazdáknak

Népszerű a mezőgazdasági szakkönyv, hiszen ahhoz, hogy eladható terméket kínáljon a gazdálkodó,… Tovább olvasom