Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Már van fizetés

„ Kapuváron a Provertha Rt.-nél szeptember 14-én még nincs a dolgozóknak fizetés. A csekkek fizetési határideje lejárt. Kérem, jelentessék meg, mert ez tragédia! Kapuváron nincs munkahely, akinek meg van, annak nem fizetnek, hisz egy ember helyére száz a jelentkező. Már csak a nyilvánosság segít!”

A Kisalföld érdeklődésére Gerencsér Jenő üzemvezető elmondta: a Provertha Rt. szeptember 8-án esedékes bérfizetésre csoportos bérátutalással, két bankból teljesítette a fizetéseket úgy, mint minden hónapban, esedékesség előtt legalább egy nappal. Az augusztus havi bérköltség összesen kilencvenhétmillió forint volt. A közel hatszázkilencven dolgozóból ötszáznyolcvannyolcan időben, 8-án megkapták számlájukra a fizetést, viszont a banki girorendszer hibájából adódóan a kapuvári dolgozók közül kilencvenöten határidőre nem jutottak bérükhöz. A csoportos bérátutalásból adódóan nehézséget okozott annak kiderítése, hogy kiket érintett az átutalási hiba.
A bankokkal történt egyeztetés után az érintett dolgozók bére utólag átutalásra, szeptember 15-én pedig jóváírásra került. A felajánlott áthidaló készpénzfizetési lehetőséggel a dolgozók nem éltek. A cég a problémáért ezúton is elnézést kér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom