Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Már nyomdában a DM, a DV és a Kisalföld nagy egészségkönyve

Még pár nap és nyomdába kerül, szeptember végétől pedig érdeklődő olvasóink is kezükbe vehetik lapcsaládunk legújabb vállalkozásának gyümölcsét, a Délmagyarország, a Délvilág és a Kisalföld nagy egészségkönyveinek első kötetét.
Még pár nap és nyomdába kerül, szeptember végétől pedig érdeklődő olvasóink is kezükbe vehetik lapcsaládunk legújabb vállalkozásának gyümölcsét, a Délmagyarország, a Délvilág és a Kisalföld nagy egészségkönyveinek első kötetét. A Gyógy-ír mellékletek szerzőinek vadonatúj, eddig sehol nem publikált írásait elsőként tizenegy fejezetben gyűjtötte össze a kötetek szerkesztője, dr. Dézsi Csaba András főorvos.

Az orvos a családban jellegű kiadványok sorában a Délmagyarország, a Délvilág és a Kisalföld nagy egészségkönyvei remélhetőleg azért is előkelő helyre kerülnek a polcokon, mert a több mint száz elismert szakorvos szerző a Gyógy-írben már megszokott, közérthető stílusban írta a fejezeteket. A Gyógy-ír mindig is olvasóink kedvenc melléklete volt.
Gyógy-ír könyv

– Azért szeretjük a lap egészség-életmód oldalait, mert általunk is érthető nyelvezettel írnak a betegségmegelőzésről, a bajok kezeléséről – mondták előfizetőink, amikor a közvélemény-kutatók lapjainkról kérdezték őket.

A Gyógy-ír könyvek első kötete belgyógyászattal, szívgyógyászattal, az emésztőrendszer betegségeivel, urológiával, szülészettel-nőgyógyá-
szattal, gyermekgyógyászattal, tanulással-pedagógiával, sebészettel, szövetátültetéssel, reumatológiával foglalkozik, de természetesen szóba kerül az is, hogy ha betegként vagy látogatóként Kórházba megyünk, mire kell figyelni.

A Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyvének megszokott, kiváló minőségében készülő, kemény borítóval, magyarázó illusztrációkkal és fotókkal telitűzdelt, 220 oldalas egészségkönyv kedvező árában is a lapjaink hagyományait követi. Előfizetőink 1900 forintért juthatnak hozzá, és ez az ár már a házhoz szállítást is tartalmazza. Az újságban található megrendelő szelvényt szeptember 31-éig küldjék, vissza szerkesztőségünkbe. Kézbesítőink pedig október második felében házhoz viszik a kiadványt.

A Gyógy-ír könyvek első kötetét terveink szerint követi a második és a harmadik, hiszen nagyon sok fejezet megtelik, mire az orvoslás minden területét sikerül alaposan, közérthetően körbejárni. Mindegyik kötetet dr. Dézsi Csaba András kardiológus főorvos, győri laptársunk, a Kisalföld Gyórgy-ír magazinjának szerkesztője állítja össze, aki több mint száz kiváló orvost kért fel szerzőnek a nagy egészségkönyvekbe.

Könnyebb elviselni

– A Gyógy-ír az egyik legkedveltebb mellékletté vált, olvasók tízezrei tájékozódnak belőle, tudnak meg többet a testükről, az egészségről-betegségről, keresnek megoldást benne problémáikra. E népszerűség nyomán született meg a Gyógy-ír könyv – A Délmagyarország és a Délvilág nagy egészségkönyve a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház legjobb szakembereinek tollából – mondja dr. Dézsi Csaba András, majd hozzáteszi:

– A mai orvos-beteg kapcsolat már más, mint tíz évvel ezelőtt, az embereknek joguk és igényük is van mindent tudni arról, ami velük történik. Még egy komoly betegséget is könnyebben visel, egy nagy műtétnek is bátrabban, nyugodtabban vág neki az ember, ha tudja, hogy pontosan mi történik vele, mire számíthat.

Dr. Koritsánszky László szájsebész, osztályvezető főorvos, a témába vágó cikkek szerzője is egyetért vele. – Amiről többet tud az ember, amit ismer, attól kevésbé fél – mondja, hozzátéve, hogy az emberek ezen a téren egyre igényesebbek, azaz egyre többet akarnak tudni nemcsak a gyógyításról, hanem a megelőzésről is. S bár az orvosok viccesen emlegetik néha, hogy nincs rosszabb a „túl jól informált" páciensnél, Dézsi doktor úgy véli, a tájékozott beteg csak a tájékozatlan orvost zavarja. A hangsúly azon van, hogy honnan szerezzük be az ismereteinket, mielőtt belépünk a rendelőbe...

Félinformációk

– Ellentmondásnak tűnhet, de miközben rengeteg adat, tudnivaló elérhető a sajtóban vagy az interneten, a magyar átlagemberek egészségügyi ismeretei siralmasak. Sok ugyanis a keringő félinformáció, a tévhit, a nem hiteles forrásból szerzett tudás, az orvostudomány eredményei az emberek fejében keverednek a csodaszerekről... A Gyógy-ír könyv ezért más: eligazodást kínál hiteles, független forrásból – mondja dr. Jakabos Péter plasztikai sebész, osztályvezető főorvos, a kötetek egyik társszerzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bútorozott iskolakezdés

Félmillió forintos adománnyal segítette a győri Kika áruház a győri Lukács-alapítványt. A nemzetközi… Tovább olvasom