Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Már nincsenek viták a magyar médiaszabályzásról

A médiatörvény év eleji módosítása valamint az Alkotmánybíróság ezzel kapcsolatos döntése lezárta a Magyarország és az Európa Tanács (ET) között fennálló vitát a normaszöveg tartalmáról – értett egyet az ET jogi és szabályozási tanácsadója, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja a keddi budapesti sajtótájékoztatójukon.
Eve Salomon és Koltay András Az európai médiaszabályozás aktuális kihívásai című nemzetközi konferenciát követően újságíróknak elmondta: a két szervezet az elmúlt egy év során a Norvég Alap támogatásával rendszeresen konzultált, az együttműködés apropóját pedig a magyar médiaszabályozás által keltett viharok adták. Az együttműködést mindkét fél eredményesnek ítélte.

Eve Salomon közölte: bár maradtak még orvosolatlan kérdések a jogszabályt illetően, mostanra az erőfeszítéseiket arra fordítják, hogyan alkalmazható az a legjobban a gyakorlatban.

Az együttműködés részleteiről szólva tudatta: a szakértői megbeszélések a médiatörvény valós tartalmának megismerését célozták, de nem kizárólag a jogi folyamatokra koncentráltak. Egy tanácskozáson a magyar közszolgálati médiáról és annak irányításáról tájékozódtak az ET képviselői, míg egy másikon a norma gyakorlati alkalmazásáról.

Koltay András arról számot be, hogy a hazai jogalkalmazók is megismerkedtek az Európa Tanács ajánlásaival és elvárásaival, az európai szabályzás részleteivel és jövőbeli irányával. Hozzátette: ezek összhangban hozhatók a magyar törekvésekkel.

A médiatanács emellett bemutatta az ET képviselőinek az elmúlt hároméves magyar jogalkalmazói gyakorlatot.

Koltay András esélyt látott az együttműködés folytatására, de mint mondta, ez az ET-n és a magyar kormányzaton múlik. Beszámolt arról is, hogy az eseménysorozat lezárásaként megrendezett konferencia résztvevőinek írásait hamarosan egy kötetben jelentetik meg, szintén a Norvég Alap támogatásával.

A keddi konferenciát Tove Skarstein, Norvégia magyarországi nagykövete nyitotta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államfői vétót kér tankönyv-ügyben az Együtt-PM

Az Együtt-PM arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a tankönyvellátást állami feladattá tevő törvényjavaslatot. Tovább olvasom