Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Már nincs kínai tejital a polcokon - reagált a Cora

A Cora áruházakban már nincs melaminnal szennyezett kínai tejital a polcokon - olvasható a cég közleményében. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy pontosan mennyi tejital került az áruház polcaira és mennyit értékesítettek ezekből.


A Cora áruházakban megrendezett kereskedelmi akció keretében került forgalomba 2008. szeptemberében a kínai gyártású "Milk drink" dobozos tejital. A kínai melaminról szóló első hírek után a terméket elővigyázatosságból a Cora kivonta a forgalomból. Ezt követően a terméket a hatóság két helyen is bevizsgálta - olvasható a cég közleményében.

Először 2008. szeptemberében a szolnoki hatóság vizsgálta a zárolt készletekből vett minta alapján. A vizsgálat megállapította, hogy a tejital megfelelő és forgalmazható, ezért az visszakerült a polcokra. A közlemény szerint a 2009. januárjában a hatóság Szegeden is vizsgálta a terméket. "A második vizsgálat eredményét követően a Cora minden áruházában azonnal kivonta a terméket a forgalomból" A sajtóközleményben a Cora a Független Hírügynökség több - korábban írásban megküldött - kérdésére sem sem válaszolt, így továbbra sem lehet tudni, hogy pontosan mennyi melaminnal szennyezett tejital került a polcokra, illetve azokból a termék visszavonásáig mennyit értékesítettek. Mint a Független Hírügynökség hírül adta: Melaminnal szennyezett gyermek tejitalt találtak az élelmiszer ellenőrző hatóság szakemberei a szegedi Cora áruházban, még a hét közepén.

A Kínából származó tejitalra egy vevő hívta fel a hatóság figyelmét, az általa bevitt mintában a határérték duplája volt a melamin tartalom. "Elkoboztuk a szegedi készletet, és megsemmisítettük. 34 doboz tejitalt találtunk Szegeden, értesítettük a hazai társhatóságokat, hogy figyeljék a terméket a többi áruházban és a Cora logisztikai elosztóiban is" - mondta a Független Hírügynökségnek szombaton dr. Szigeti Sándor főállatorvos, a megyei élelmiszer ellenőrző hatóság igazgatója.

Olvasóink írták

 • 3. Poltergeist 2009. február 22. 09:36
  „Már nincs kínai tejital a polcokon - reagált a Cora------>És ezért kezességet vállal forgalmazó ugye????
  Az kell itt is mint kínában,felekasztani őket meg az üzletvezetőt is mert ennyi erővel bármit a szó szoros értelmében bármit kiraknak a polcokra és persze megint nincs felelős.Hánynom kell ami ebben az országban van.sajnos.”
 • 2. SAmu 2009. február 21. 22:43
  „Az anyaországban ezt nem merné! Ilyet csak gyarmaton engedhet meg magának! Mert engedik, hogy mérgezzenek minket (is)!”
 • 1. Löw 2009. február 21. 22:03
  „Ergo: volt.
  és miért volt?
  de már nincs?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak Szegeden

Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak az élelmiszer ellenőrző hatóság szakemberei a… Tovább olvasom