Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Már működik a kifizetőügynökség

Az Európai Unió a mezőgazdasági támogatások odaítélését hazánkban is egy önálló, független „kifizető- ügynökség” létrehozásához kötötte. A hivatal megyei kirendeltsége már működik Győrött, a Munkácsy utcában.
– Több európai országban is kifizetőügynökségnek hívják, nálunk a neve Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal – mondja Légrády Gábor, a megyei kirendeltség vezetője. – Hétfőtől csütörtökig naponta 9–12 óra között kellemes, kulturált környezetben várjuk az ügyfeleket a Szent István útról nyíló, Munkácsy utcában lévő épületben. Kirendeltségünk dolgozza fel az uniós területalapú támogatások iránt benyújtott kérelmeket: egészen pontosan az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap (EMOGA) garanciarészlegéből finanszírozott és az ehhez kapcsolódó nemzeti támogatások kifizetését.

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) keretében nyújtható támogatások, pályázati felhívások ismertetése is a hivatal feladata, bár itt fennmarad a regionalitás, vagyis a pályázatokat továbbra is a zalaegerszegi kirendeltségre kell eljuttatni. Győrött azonban minden segítséget megadnak a pályázatok kitöltéséhez.
Légrády Gábor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) megyei hivatalának gazdasági osztályvezetői székét váltotta fel a kirendeltségvezetői feladatok kedvéért. Munkatársai szintén FVM-hivatali gyakorlattal rendelkeznek.

– A „kifizetőügynökség" létrehozását átszervezés révén úgy oldotta meg a kormány, hogy ne járjon plusz hivatali státus létesítésével – jegyzi meg Légrády Gábor. Egyúttal felhívja a gazdálkodók figyelmét a megjelenés előtt álló, terület alapú támogatások igénybevételét szabályozó FVM-rendeletre. Ennek értelmében minden regisztrált gazdálkodónak, aki termőföld használatát bejelentette (G015-ös nyomtatvány), megküldik a támogatások igénybevételéhez szükséges nyomtatványokat és térképeket.

A kirendeltségvezető kéri az érintetteket, hogy azokat a feldolgozás meggyorsítása érdekében mielőbb juttassák vissza a hivatalba, ugyanis csak megyénkből mintegy 8 ezer ilyen ügyiratra számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent János lovagja

A jótékony és segítő célú tevékenységének elismeréséül a Szent János- lovagrend tagjává fogadta a… Tovább olvasom