Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Már korrupcióval is vádolják az izraeli elnököt

A rendőrök nyomozása nyomán Móse Kacav, izraeli köztársasági elnök rezidenciájának újabb két alkalmazottja tett panaszt Móse Kacav ellen szexuális kapcsolatok, sőt erőszak ügyében. Időközben a nyomozók már korrupció miatt is vizsgálódni kezdtek az államfő ellen.
A rendőrség vizsgálja az államfő számítógépeit, személyes levelezését, miután bizonyítékok után kutatva elszállították az összes komputert, ami kapcsolatba hozható az elnökkel. A nyomozók munkáját nagyban nehezíti, hogy egyelőre nincs a kezükben bizonyíték, mindössze a panaszt tevő nő vallomása áll szemben Móse Kacav állításaival, aki hevesen tagad minden ellene szóló vádat. Egy közeljövőben várható szembesítés talán jobban tisztázhatja a történteket.

Az izraeli köztársasági elnök helyzete egyre bonyolultabb, mivel újabban korrupciós ügyekre is kiterjednek a vizsgálatok, ugyanis állítólag vitatható módon járt el gazdag üzletemberek és bűnözők amnesztiájával kapcsolatban. Izraelben egyre többen követelik, hogy az államfő a nyomozás idejére legalább is vonuljon szabadságra, hogy ne gyakorolhassa jogait, amíg nem tisztázta magát a súlyos vádak alól.

Egyelőre nem világos, hogy a jogszabályok szerint mikor kell lemondania vagy kényszerszabadságra mennie az államfőnek, de a szakértők szerint kénytelen lesz kiköltözni a köztársasági elnök rezidenciájából, ha a rendőrség elégségesnek találja az ellene szóló bizonyítékokat egy bírósági vádemeléshez.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom