Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Már keddtől tüntetne a Magyar Nemzeti Bizottmány 2006

Jövő hét keddtől tüntetne a Magyar Nemzeti Bizottmány (MNB) 2006 a Kossuth téren. A tüntetők nem huszonnégy órán keresztül demonstrálnának majd, mint ősszel, hanem csak este mennének a térre. A szervezet vezetői a részletekről ma tárgyalnak a BRFK képviselőivel - tudta meg a Független Hírügynökség Gonda Lászlótól, az MNB 2006 ügyvivőjétől.
Nem állítanak sátrakat, nem szemetelnének, és még a fűre sem mennének majd a Kossuth téri kordon lebontása után a tüntetők - mondta Gonda László. Hozzátette: A Belvárosi Önkormányzattól kérnének majd mozgó WC-t, mert úgy tudják, hogy egy rendelet miatt a kerületnek kell biztosítania a mellékhelyiségeket.

A tüntetők rendőrségi biztosítást is kérnek majd a térre, és azt ígérik: minden rendbontást megakadályoznak majd, mert úgy vélik: az csak az ő lejáratásukra irányul. Gonda László azt is elmondta, hogy nem engednek olyan beszédeket tartani a téren, amely másokat emberi méltóságában sért.

Az MNB 2006-osok március 20-tól április 30-ig demonstrálnának a téren. Az őszi tüntetéssorozattal ellentétben, most nem folyamatos demonstrációt szerveznek, hanem csak délután öt órától este 10 óráig lesznek majd a téren. Azt még nem tudják, hogy a szónoklatokon kívül milyen rendezvényeket tartanak majd.

A tüntetők képviselői és az MNB 2006 ügyvivője Gonda László szombat délután tárgyal a BRFK képviselőivel a részletekről.

hirado.hu/FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom