Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Már hétfőn elfogadhatják a kilakoltatási moratóriumról szóló törvényt

A moratórium egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik.
A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat lesz az első előterjesztés, amelyet az új parlament elfogad - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte, hogy a Fidesz kezdeményezésére az indítványt - házszabálytól való eltéréssel - már hétfőn elfogadhatják.

A devizahitelesek megsegítését szolgáló kilakoltatási moratóriumnak ezúttal nem lesz végső időpontja, egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik - jelezte, hozzátéve, hogy ezért a devizaadósok ügyének megoldása nemcsak a hitelesek, hanem a bankok érdekévé is válik.

Rogán Antal ismét sürgette a Kúriát, hogy a még nyitott kérdésekben, az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében minél hamarabb tárgyaljon és döntsön.

"Ha ezzel kapcsolatban a Kúria akár május végéig, akár (...) júniusban állást foglal, a Fidesz képviselőcsoportja nevében arra tudok ígéretet tenni, hogy abban a pillanatban - a Kúria döntését figyelembe véve - a devizahitelesek helyzetének rendezéséről szóló törvény meg fog születni, és a parlament elé kerül" - mondta a frakcióvezető.

A politikus arról is tájékoztatott, hogy a jövő héten megkezdődik a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat tárgyalása az Országgyűlésben. A nagyjából már kész előterjesztés részleteiről nem beszélt, de azt elmondta, hogy egyéni képviselői indítványként kerül majd a Ház elé.

A frakcióvezető ismertetése szerint a parlament elé kerül, és szintén a jövő héten megkezdődik a megvitatása az országgyűlési törvény módosításának is, amelynek célja, hogy a képviselők csak parlamenti képviselői tiszteletdíjat vehessenek fel a jövőben.

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslatról és az országgyűlési törvény módosításáról később, várhatóan a május 26-ai héten döntenek majd a képviselők - jelezte.

Emellett az Országgyűlés nemzetközi egyezményekkel foglalkozik majd a következő héten - közölte Rogán Antal.

Megjegyezte, hogy a Ház ülésezési rendje - az új házszabály alapján - módosul, így a jövőben kedd lesz a szavazások napja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal megy Molnár Csaba a trafikpályázatokért

A trafikpályázatok minden lényeges iratát nyilvánosságra kell hozni. Tovább olvasom