Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Már gyűlnek a térségfejlesztési ötletek

Folyamatosan érkeznek az érdeklődők lapunk és a Life III. konzorcium által meghirdetett „Szigetközösen” pályázatra. Akad, aki a kulturális értékek bemutatásával, van, aki halnevelési koncepcióval, más a szigetközi rendezvények koordinálásának ötletével jelentkezik. Jövő héten minden érintett iskolába elküldjük a pályázati felhívást.
A Kisalföld a Life III. projekt konzorciumával közösen nemrégiben pályázatot hirdetett: ezen mindenki részt vehet – lakóhelyétől függetlenül –, aki magáénak érzi Szigetköz ügyét. A cél, hogy a helyiek bevonásával térségfejlesztési ötleteket, elképzeléseket gyűjtsünk, melyet akár egy-egy településre lebontva is hasznosítani lehetne. A pályázatban minden korosztály részt vehet – összesen három kategóriában – óvodásoktól felnőttekig. A legjobb ötleteket beküldők között értékes nyeremények találnak gazdára.
Az első kategória óvodásoknak és kisiskolásoknak szól. A pályázat benyújtható rajz és a kisiskolások által készített szöveges leírás formájában. Itt a díjazás 60 ezer forint értékű ajándékutalvány, melyet az első három helyezett között 30–20–10 ezer forint értékarányban osztunk meg. A második kategóriát felsős és középiskolás diákok részére írtuk ki. A pályázat lehet szöveges leírás, fogalmazás vagy dolgozat, amelyeket a diákok fotókkal, fotómontázsokkal, saját kezű rajzokkal, grafikákkal is kiegészíthetnek. A díjazás 90 ezer forint értékű ajándékutalvány, melyet az első három helyezett között 40–30–20 ezer forintos értékarányban osztunk meg. A harmadik (felnőtt) kategóriában a pályázat benyújtható fotókkal, fotómontázsokkal kiegészített szöveges leírás formájában. A pályázaton részt vevők a Szigetköz egészére, vagy egyes részeire (környezeti, természeti, gazdasági, mezőgazdasági, környezetvédelmi, falu- és térségfejlesztési, nevelési, oktatási, turisztikai, hagyományőrzési, kulturális) fejlesztési elképzeléseket fogalmazzanak meg. A harmadik kategóriában a díjazás 150 ezer forint értékű ajándékutalvány, melyet az első három helyezett között osztunk szét 60–50–40 ezer forintos értékarányban. A díjakon túl értékes tárgyjutalmak, valamint szigetközi wellnesshétvégék várnak gazdára. A pályázaton közösségek, baráti körök, egyesületek és magánszemélyek is részt vehetnek.
Széles Sándor, a Felső-Mosoni Dunatáj Társulás elnöke elmondta: jó néhányan érdeklődtek már a pályázati lehetőségek után.
– Akadt, aki azt kérdezte: szigetközi rendezvények összefogásáról és koordinálásával is lehet-e pályázni. Más haltelepítési, halnevelési koncepció kidolgozását tervezi. Egy érdeklődő a kiemelt kulturális értékek bemutatásával pályázna. Mindenkit biztattam, hogy térségfejlesztési ötleteit fogalmazza meg és küldje el nekünk. Jövő héten egyébként minden érintett általános és középiskolába elküldjük a pályázati felhívást – mondta.
A pályázat benyújtási határideje: 2006. október 30. A pályázatokat a 9231 Máriakálnok, Rákóczi u. 6. – Felső-Mosoni Dunatáj Társulás címére lehet benyújtani egy példányban. A pályázati borítékon kérjük feltüntetni a pályázat szlogenjét: „Szigetközösen”. Egy pályázó legfeljebb két pályázatot nyújthat be.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerünk a bosnyák válogatott ellen?

Tovább olvasom