Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Már a minisztériumnál

a hulladékimport ügye

Hónapok óta hatóságról hatóságra jár a Rekultív kft. hulladékimportjával kapcsolatos eljárás, ám továbbra sincs jogerős határozat az ügyben.
A Kisalföld ez év márciusában tárta fel, hogy a jánossomorjai regionális hulladéklerakóba Ausztriából szállított be úgynevezett zöldlistás hulladékot a Rekultív kft. Az ügyet azóta vizsgálta az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, majd megállapította, hogy a társaság nem tett eleget bejelentési kötelezettségének a hulladékimportról, valamint nem rendelkezett a zöldlistás hulladékok behozatalához szükséges hasznosítási engedéllyel. A hatályos kormányrendelet értelmében az ilyen ügyekben az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség az illetékes eljáró hatóság, így a felügyelőség a begyűjtött bizonyítékokat még márciusban átadta részükre.
A főfelügyelőség a múlt hónapban hozott határozatot az ügyben: hulladékgazdálkodási bírságot vetettek ki a Rekultív kft.-re. Ennek összegéről, illetve a határozat részleteiről azonban a főfelügyelőség nem adott tájékoztatást, mivel a cég fellebbezett a döntés ellen. Így az ügyet másodfokra felterjesztették a szakminisztériumhoz, ahol harmincnapos határidőn belül ismét döntenek a kérdésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom