Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Már a fiataloknál is előfordulnak merevedési problémák

Egy amerikai vizsgálatból kiderül, hogy sok 18-25 éves teljesítményfokozó gyógyszert vesz be.
A kutatók szerint veszélyes jelenségről van szó, különösen azért, mert a merevedési zavarok kezelésére gyártott gyógyszert gyakran együtt használják más, úgynevezett kedélyjavító szerekkel. Ezért tekintik a korosztály mostani vizsgálatát nagy jelentőségűnek a tanulmány készítői, és arra figyelmeztetik az urológiai, andrológiai szakembereket, kapcsolódjanak be a fiatal felnőtt férfiak erektilis diszfunkciójának kutatásába.

A 18-25 év közötti fiatalemberek körében is gyakran fordul elő merevedési zavar, és a fiatalok nem ritkán gyógyszerhasználattal próbálnak segíteni ezen az egészségügyi problémán - derült ki egy amerikai vizsgálat eredményeiből, amelyet a Northwestern University's Feinberg School of Medicine, illetve egy gyermekkórház kutatói három chicagói egyetem hallgatóinak bevonásával váégeztek.

A vizsgálat egészen váratlanul mutatott rá arra, hogy már e korosztály tagjainál is feltűnően nagy számban fordul elő a nemi teljesítménnyel való elégedetlenség. A fiatalemberek minden ilyen esetben, orvossal való konzultálás nélkül, könnyedén nyúlnak az elérhető teljesítményfokozó gyógyszerekhez. Már az is elegendő számukra a tabletták bekapkodásához, ha rosszkedvűek, vizsgaizgalmat, egyéb feszültséget éreznek, depressziós hangulatban vannak, vagy egyszerűen csak az átlagosnál jobb hétvégi "programot" akarnak.

Érdekes megfigyelés, hogy sokan arról számoltak be, a kondom felhúzása idézi elő a merevedési zavart. Ebben a csoportban négyszer többen vallották azt, hogy csak olykor-olykor folyamodnak a védekezés e formájához. A megkérdezetteknek mindössze 13 százaléka vallotta magáról, hogy sosem tapasztalt még merevedési zavart.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom