Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Már 20 ezer embert vontak be a Start-munka mintaprogramjaiba

Idén, az év második felében mintegy 8,5 milliárd forintot fordíthatnak a Start-munka mintaprogramjaira, amelyek legfajsúlyosabb eleme a kistérségi mintaprogram-sorozat.
Eddig csaknem 20 ezer embert vontak be országszerte a Start-munka mintaprogramjaiba - közölte a közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár a keddi kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Papp Károly kifejtette: idén, az év második felében mintegy 8,5 milliárd forintot fordíthatnak a Start-munka mintaprogramjaira, amelyek legfajsúlyosabb elemének a kistérségi mintaprogram-sorozatot nevezte. Ennek keretében 26 kistérség 482 települése nyújtott be érvényes pályázatot a lebonyolításra, a Belügyminisztérium pedig 4,3 milliárd forintot biztosított a kistérségeknek.

A mintaprogramban hét terület közül választhatnak: mezőgazdasági munka, mezőgazdasági földutak rendbetétele, belvízelvezető rendszerek kialakítása, karbantartása, patakmedrek rendbetétele, illegális hulladéklerakóhelyek megszüntetése, biomasszakazán-telepítési program helyhatóságok és önkormányzati intézmények részére, valamint állami és önkormányzati közutak rendbetétele - ismertette a helyettes államtitkár.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették Tasnádi perújítási eljárását

A Pest Megyei Bíróság kedden felfüggesztette Tasnádi Péter vállalkozó önbíráskodás és más… Tovább olvasom