Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Már 145 nyelvtanfolyam indult a diplomamentő programban

A túljelentkezés óriási, mintegy 30 ezren szerettek volna részesei lenni a programnak. A legutóbbi adatok szerint 49 370-en vannak, akik nyelvvizsga hiányában nem kapták meg a diplomájukat.
Eddig 145 nyelvtanfolyam indult a diplomamentő program keretében, 1781-en kezdték meg a tanulást - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerdai számában Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója elmondta: folyamatosan indulnak az államilag támogatott nyelvtanfolyamok, amelyeken várhatóan 13 730-an vehetnek részt, az év végéig tízezren kezdhetik meg a tanulást.

A túljelentkezés óriási, mintegy 30 ezren szerettek volna részesei lenni a programnak, ami érthető, hiszen a legutóbbi adatok szerint 49 370-en vannak, akik államvizsgáztak ugyan, de nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában nem kapták meg a diplomájukat - tette hozzá.

Pákozdi Szabolcs hangsúlyozta, a programba kerülés egyik feltétele a választott nyelvből - angol, német vagy francia - az alapszintű nyelvismeret megléte. A tervek szerint december végéig lehet jelentkezni, és akár többször is.

A hárommilliárd forintos programban egy fő legfeljebb háromszázezer forintnyi támogatást kaphat nyelvtanulására. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a képzés után B2-szintű, vagyis középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát tesznek 2015. december 31-ig, majd átveszik diplomájukat, és ezt 2016. február 28-ig igazolják.

A kiválasztásnál előnyt élveznek a regisztrált álláskeresők és az első diplomájukat megkapni kívánók - ismerteti a Magyar Hírlap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felülvizsgáltatnák az igazgatói kinevezés szabályait a pedagógusok

Egy-egy miskolci, kecskeméti és püspökladányi iskola után egy fővárosi zeneiskola dolgozói is… Tovább olvasom