Kisalföld logö

2016. 10. 01. szombat - Malvin 13°C | 23°C

Mákos guba aszaltszilva-kompóttal

Hozzávalók 4 személyre: 2 csomag gubarúd vagy kifli, 1 l tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj vagy Rama margarin, 15 dkg darált mák, 5 dkg porcukor, 1 dl méz.

A kompóthoz: 30 dkg magozott aszalt szilva, néhány szem szegfűszeg, 1–2 darab fahéj.

A gubarudakat a vágás mentén eltördeljük (vagy a kifliket felkarikázzuk). A szeleteket tésztaszűrőbe borítjuk, majd kétszer-háromszor vaníliás, édes, forró tejet szűrünk át rajtuk. Nagy teflonserpenyőben vajat olvasztunk, a tésztát forró vajban megforgatjuk, kicsit meg is pirítjuk. Tálra szedjük, cukros mákkal megszórjuk, forró mézzel meglocsoljuk. Melegen tálaljuk. A magozott aszalt szilvát kevés vízzel (cukor nélkül) feltesszük főni, a szegfűszeget és a fahéjat beleszórjuk. Melegen vagy hidegen a meleg mákos guba mellé kínáljuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.25.

Tovább olvasom