Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Makói gyilkosság - P. József: Nem egyedül öltem!

Makó - A rendőrség szerint P. József ölt Makón, a hármas gyilkossággal gyanúsított férfi viszont azt állítja, nem egyedül tette. Azt vallotta: barátjával, a helyszínen holtan maradt S. Norberttal együtt hajtották végre B. Noémi meggyilkolását. VIDEÓVAL
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak, fotókon bemutatták a makói hármas gyilkosság külső és belső helyszínét, a véres falakat és padlót, a bűncselekmény elkövetésekor használt és lefoglalt véres kést és ollót.

Megismételték, hogy a 21 éves B. Noémi és a lány nagymamája, a 78 éves B. Sz. Erzsébet, valamint a 26 éves S. Norbert megölésével egy 26 éves makói, lopás miatt már büntetett előéletűnek számító férfit gyanúsítanak.

Szegeden a Zátony sörözőben fogták el a civil ruhás rendőrök a gyanúsítottat, P. Józsefet, aki már a döbbenettől sem tudott mozdulni. Fotó: DM/DV
Szegeden a Zátony sörözőben fogták el a civil ruhás rendőrök a gyanúsítottat, P. Józsefet,
aki már a döbbenettől sem tudott mozdulni. Fotó: DM/DV

– A bűncselekmény brutalitását jelzi, hogy a tettes elképesztő erővel sújtott le, egy vastag pengéjű kés el is tört. A támadó csak a felsőtestükbe szúrt. Mind a három áldozaton több olyan sebet is ejtett, amelyek külön-külön is a halálukat okozták volna. A két nő és a férfi elvérzett – jelentette ki Szekeres Tibor, a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.


A rendőrség szerint rablógyilkosság történt

Az alezredes a gyanúsítottat nem nevezte meg, azt viszont határozottan állította, hogy a bűncselekmény időpontjában a holtan talált nőkön és férfin, valamint a feltételezett tettesen kívül más nem volt a helyszínen. Szekeres Tibor azt mondta, eddigi adataik szerint szombat délután rablógyilkosság történt, de arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a házból mi tűnt el, ezt még vizsgálják.

A bűncselekménnyel gyanúsított férfi a helyszínt a halott barátjának személygépkocsijával hagyta el, amit Vásárhely belvárosában találtak meg. Az Opel kívül és belül is véres volt.

A rendőrség akciója néhány pillanat alatt lezajlott
A rendőrség akciója néhány pillanat alatt lezajlott.
Fotó: DM/DV

Bár a rendőrségi sajtótájékoztatón nem árulták el, hogy vasárnap délután kit vettek őrizetbe a szegedi Zátony sörözőben, információink szerint a makói kutyamenhelyen lakó P. József kezén kattant a bilincs.

A menhely egyik munkatársa, Nagy Jenőné elmondta, a férfit másfél éve fogadták be, de nemrégiben felmondtak neki, mivel a megállapodásuk ellenére nem segített a kutyák gondozásában.

Úgy tudjuk, a nyomozók vasárnap előbb becsalták a férfit a szórakozóhelyre, majd lecsaptak rá. A söröző biztonsági kameráján látható felvételek szerint P. Józsefnek esélye sem volt a menekülésre: két civil ruhás nyomozó leteperte, az egyik a fejéhez pisztolyt nyomott, társa megbilincselte, a helyiségbe benyomuló többi rendőr pedig egy fekete nejlonzsákba „öltöztette". Az akció érdemi része két-három másodpercig tartott.

P. József: „Nem egyedül öltem, nem egyedül követtem el!"

„Nem egyedül öltem, nem egyedül követtem el!" Információink szerint első vallomásában ezt ismételgette P. József. A férfit tizenöt éves barátság fűzte S. Norberthez, akivel hat év után két hónapja szakított a barátnője, a makói Muskátli gyógyszertárban november óta dolgozó B. Noémi.

– Még most sem akarom elhinni, hogy Noémi meghalt. Nagyon szerettük, csendes, szerény lány volt. Istvánnal, a mostani barátjával itt ismerkedett meg. Mindjárt 12 óra, várom, hogy belépjen – mondta hétfőn könnyeivel küszködve a patika vezetője. A gyógyszerész elárulta, hogy S. Norbert nem tudta megemészteni a szakítást, a lányt rendszeresen zaklatta, életveszélyesen fenyegette.

Az egyik áldozat, Noémi. Fotó: DM/DV-IWIW
Az egyik áldozat, Noémi.
Fotó: DM/DV-IWIW

– Egyetértek azokkal a feltételezésekkel, amelyek szerint Noémit és a nagymamát S. Norbert és P. József együtt ölte meg. Valószínűleg valamint összevesztek, talán azon, hogy megvárják-e Istvánt és vele is végezzenek, vagy inkább meneküljenek. István élete hajszálon múlott, illetve azon, hogy én műszakot cseréltem vele, így ő akkor dolgozott – mondta a Muskátli gyógyszertár vezetője.

S. Norbert a napokban hatdarabos késkészletet vásárolt

A rendőrség szakértői véleményekre vár

Ezek adhatnak választ azokra a felvetésekre is, hogy a késeken és az ollón P. Józsefén kívül megtalálták-e S. Norbert ujjlenyomatát.

Az említett István fedezte fel a bűncselekményt. A 24 éves férfi sokkot kapott, összeroppant, még hétfőn is sírva vette fel a telefonját.
Információink szerint P. József egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy nemcsak ő ölt, hanem S. Norbert is. A férfi azt vallotta, hogy S. készült a lány megölésére, azt mondogatta, „ha nem az enyém, másé se legyen". A napokban vett egy hatdarabos késkészletet. Egy hete figyelték Noémiék házát, tudták, hogy a lány szülei mikor mennek el otthonról. Szombaton mindketten váltóruhát vettek magukhoz, majd a ház közelében megvárták, amíg Noémi szülei elmennek dolgozni. P. azt mondta, előbb S. Norbert lépett be az épületbe, amikor ő utána ment, a férfi már többször megszúrta Noémit. A „megbeszéltek" szerint ő is beledöfte a kést a lányba. Arra nem számítottak, hogy a nagymama is otthon lesz, a sikoltozásra belépő idős asszonyba – P. József szerint – előbb S. Norbert szúrt, majd ő is.

Ebben a szobában lakott P. József. Fotó: Frank Yvette
Ebben a szobában lakott P. József.
Fotó: Frank Yvette

„S. Norbert meg akart halni, kérte, hogy szúrjam le, de nem akartam, dulakodtunk, végül megtörtént." Úgy tudjuk, a barátja haláláról ezt mondta P. József.

A gyanúsított apja kételkedik

– A fiam egyedül nem követhette el a hármas gyilkosságot. Szombat délután három órakor beszéltem vele, azt mondta, együtt autókáznak S. Norberttal. Józsinak nem volt pénzre szüksége, volt neki. Előző nap találkoztam vele. Azt hallottam, S. Norbert zsarolta, azt mondta, ha nem segít neki a volt barátnőn bosszút állni, elraboltatja egyhónapos kislányát és a kisgyerek anyját – fakadt ki Perecz Sándor, a szerinte is szörnyű bűncselekménnyel gyanúsított 26 éves makói férfi édesapja. Aki reméli, hogy nem a fiával vitetik el a három ember megölését.

Olvasóink írták

 • 4. béna 2008. május 26. 00:13
  „Egy undorító ügy,sőt ha ilyen emberek mozognak közöttünk,megyünk amarikai emberek..UTÁN-DE ÉRDEMES?
  Iskolába agyon vernek diákot,Hol élünk???
  Nem igaz,hogy nem lehet megfékezni ezeket,valahogy kiszűrni! És kivonni a társadalomból!
  14-re emelkedett diákok gyilkosságai 1/hóra.Jó fele tartunk!!!
  A roma bűnözés azt mindenki tudja,bocs ez nem ide tartozik,de még nics véga a honapra 140-én tartunk.
  Nem volt szüksége de hogy sem,valamivel,felkellett venni a versenyt a Siha gyerekkel!
  Itt 2ember aki nem normálisok miatt,kellet meghalniuk..Részvétem a családnak!”
 • 3. Goldmund 2008. május 20. 23:21
  „Továbbá: apja szerint nem volt pénzre szüksége. Pedig kutyamenhelyen lakott és onnan is ki akarták rakni.
  Gondolom, az apjához sem mehetett, ezért lakott ott.
  Na, ilyen egy gyilkos családja.”
 • 2. colomano 2008. május 20. 14:20
  „tricse, nekem ez tűnt fel:
  "A fiam egyedül nem követhette el a hármas gyilkosságot."

  Nem azért tiltakozik a szülő, mert a fiát gyilkossággal gyanúsítják...
  Ezek szerint az apa tudta, hogy a fia egy olyan ember, aki bármikor gyilkosságot követhet el?”
 • 1. tricse 2008. május 20. 13:56
  „szörnyű az esemény ez tény de most valami másról!

  a letartóztatott P.józsef---mint tudjuk személyiségi jogok és effélék miatt P.

  és a cikk egy sora:-"fakadt ki Perecz Sándor, a szerinte is szörnyű bűncselekménnyel gyanúsított 26 éves makói férfi édesapja."

  hmmm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csökken az illegális szoftverhasználat

Nem csökkent tavaly a személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya… Tovább olvasom