Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Májustól nagyobb receptet ad az orvos

Egyebek mellett extra vonalkódot is nyomtatnak majd a receptekre, amelyek formájukban is átalakulnak, nagyobbak lesznek május 1-jétől.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) honlapja szerint a változtatásokra praktikus okok miatt is szükség volt: a nagyobb vények nyomtatása gazdaságosabb, de főleg amiatt volt szükséges, mert a recepten szereplő plusz információk javítják a gyógyszerellátás biztonságát, és csökkentik a betegek várakozási idejét a patikákban.

A pénztár információi szerint a lézernyomtatókba könnyebb lesz betenni a 12,2 x 21 centiméteres receptet. Az új nyomtatók beszerzéséhez az OEP egyszeri 10 ezer forintos támogatást nyújt a háziorvosoknak.

Az új vényeken egyes rovatok máshova kerülnek és újak is lesznek rajtuk. Például kijelölik az orvos naplószámának, pecsétszámának a helyét. A receptek hátoldalán a betegek számára hasznos információk lesznek. A vény funkciójáról, a felhasználhatóságának szabályairól, illetve a gyógyszerrendelés esetén fontos speciális tudnivalókról lehet többet megtudni.

Olvasóink írták

 • 8. hokiel 2009. április 28. 15:02
  „A pofátlanság teteje: nagyobb papír, több festék, több infó rólunk és még spórólunk is, teljesen hülyének néznek”
 • 7. PaPa 2009. április 28. 06:20
  „A plusz információval olyan adatokat fognak szerzni ami alapján feltudják mérni a lakoság egészségi állapotát és majd kitudják dolgozni azt a stratégíát mely gyogyszereknek az árrát érdemes felemelni. Valamint a kipusztításunkat is megtudják szervezni.”
 • 6. tettes 2009. április 27. 15:01
  „A beteg várakozási idejét az csökkentené,ha nem kellene spórolnia a gyógyszerére!Ezek a tetvek ki írtják a magyar népet.A szívgyógyszer,meg az allergiás gyógyszerek fent,a gyógyítás nagyon lent van.Minden valamire való ország figyel az oktatásra,meg az egészségre,kivétel a magyar.Ezeknek buta beteg nép kell,annak lesznek ők hű vezérei.”
 • 5. s.margit 2009. április 27. 14:00
  „Egy agyament gondolat. Valaki biztosan jól jár vele.”
 • 4. nane 2009. április 27. 12:19
  „Legalább lesz mivel kitörölni seggünket.”
 • 3. pampus 2009. április 27. 08:06
  „Lehet, hogy ismét bevezetik a recept felírási díjat? Sőt nagyobb receptér több lesz a díjazás! A lakosság kifosztásába ez is belefér ebben az országban!”
 • 2. lolita 2009. április 27. 08:01
  „Ezek sem tudnak gazdalkodni az biztos!Elolvasni meg alig lehet!”
 • 1. Becsület 2009. április 27. 07:46
  „Új recept, új nyomtató! De a beteg a régi! Nagyon gazdaságos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon nem kell járványtól tartani

Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon egyelőre nincs ok aggodalomra a sertésinfluenza… Tovább olvasom