Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Májusig meghosszabbították Szalainé Szilágyi Eleonóra letartóztatását

Három hónappal, május 8-ig meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a BKV volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását - derül ki a Fővárosi Bíróság kedden közzétett közleményéből.

A végzés nem jogerős - tartalmazza a bírósági közlemény.
Szalainé Szilágyi Eleonórát január 6-án vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt. A volt humánpolitikai igazgató a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt.

Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítésére és továbbfoglalkoztatására 2009 júliusában derült fény, amikor a Magyar Nemzet azt írta: a humánpolitikai (hr) igazgatónak hiába fizettek ki 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég tovább foglalkoztatta őt.

A napilap cikke nyomán Kocsis István vezérigazgató és Hagyó Miklós (MSZP) akkori, a BKV-ért is felelős főpolgármester-helyettes is vizsgálatot indított. A BKV 2009. július 27-én mondott fel az egykori humánpolitikai igazgatónak.

Ezt követően több BKV-s vezetőről derült ki, hogy több tízmillió forintos végkielégítést kapott, a cég pedig elkezdte átnézni bérezési és jutalmazási rendszerét és átvizsgált minden, 2007. januártól kifizetett végkielégítést.

Szalainé ügye nyomán több vezető is távozott a közlekedési társaságtól, mások mellett Balogh Zsolt korábbi általános vezérigazgató-helyettes, aki megbízott vezérigazgatóként aláírta Szalainé továbbfoglalkoztatását.
A BKV belső ellenőrzése is vizsgálatot indított, amely 2009 augusztusában megállapította: a volt hr-igazgató nem volt jogosult a végkielégítésre, mert már nyugdíjas volt, és felvette 200 ezres nyugdíját, amikor megkapta végkielégítését.

Szintén a belső ellenőrzés indított vizsgálatot 86 ember ellen, akiknek menedzserszerződésük volt vagy 10 millió forintnál nagyobb végkielégítést kaptak. A jogosulatlan végkielégítések kifizetésével a BKV-t becslések szerint több százmillió forintos kár érte.

Olvasóink írták

 • 4. Csetneky 2010. február 10. 10:47
  „Sebaj, úgyis tudja mindenki a két választási lehetőséget. :)”
 • 3. Csetneky 2010. február 09. 21:53
  „Vajon a dagi mi lehet a zárkában? <moderálva>”
 • 2. Captain 2010. február 09. 20:28
  „Legalább ledob pár kilót.”
 • 1. SC 2010. február 09. 20:07
  „M.
  Ezt a nagy m betűt kölcsönadom a cikk írójának!Ha javított,kérném az alábbi címre visszaküldeni:
  betukolcsonzo@vipmail.hu :-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február végén kötelező tüdőszűrés kezdődik Faddon

Február 25-től március 9-ig kötelező és ingyenes tüdőszűrést tart az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Faddon. Tovább olvasom