Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Májusi gyorshajtó-rekordok: a rendőr féltette az életét

Vas megye - 90 helyett 159-cel a 86-oson, 50 helyett 104-gyel hajtott egy-egy autós Vasvár belterületén. Mindkét esetben a büntetés 90 ezer forint. Az egyik kocsi olyan veszettül száguldott, hogy a rendőr féltette testi épségét, s ezért nem intézkedett helyben.


Májusban a következő "negatív" rekordok születtek lakott területen kívül: A 86-os számú főút Szeleste és Vát közötti szakaszán a megengedett 90 km/h sebesség helyett a gyorshajtó 159 km/h sebességgel közlekedett.Vasvári rekord
Vasvári rekord

Lakott területen belül Vasváron, a Győrvári úton a megengedett 50 km/h sebesség helyett egy Volvo típusú személygépkocsi 104 km/h sebességgel száguldott.154-gyel a 86-os főúton.
159-cel a 86-os főúton.


Amennyiben a jármű üzembetartója megnevezi a sofőrt, akkor a vezető jogosítványát is természetesen bevonják.

Ha azonban nem - ezt a kiskaput a jogszabály biztosítja -, akkor az üzembetartónak kell kifizetnie a 90 ezer forintos büntetést. Igaz, a jogosítványa neki és a száguldó sofőrnek is megmarad.

Vas megyében május hónapban a járművezetők ellenőrzésekor 84 esetben jelzett ittasságot az alkoholszonda, és 24 esetben a vezetői engedélyt a helyszínen elvették.

A legsúlyosabb alkoholos befolyásoltságot egy segédmotor-kerékpáros vezetőnél mutatott ki a vérvétel, aki Sárvár környéki főútvonalon közlekedve elvesztette uralmát a járműve felett, és az úttestre esett.

A szakértői vélemény alapján a motoros véralkohol értéke 4.35 és 4.54 ezrelék között volt, amely szerint "nagyon súlyos" fokú alkoholos befolyásoltság alatt volt.

Olvasóink írták

 • 8. Imcsi 2009. június 15. 21:43
  „Tisztelt KO!
  Szívesen olvasnék egy olyan cikket, hogy a fenti sebességtúllépéseket hogyan bírságolnák a környező országokban! Arra tippelek, hogy a mienknél súlyosabban!”
 • 7. farkasbalintm 2009. június 11. 08:06
  „én továbbra is azt mondom, hogy az autógyárakat büntessék. minek csinálnak olyan kocsikat, amivel bőven túl lehet lépni a megengedett sebességhatárokat?
  az is vicces, hogy ma agyon vannak szerelve a járművek biztonsági eszközökkel. még nagyon nagyon régen lakott területen kívül mindenki annyival ment amennyivel akart (pontosabban biztonságos közlekedéshez való sebességet maga választhatta ki vagy mi a szösz), igaz, ha balesetet szenvedett/okozott, akkor egyből elővették, hogy nem a megfelelő sebességet választotta.
  na meg lakott területen belül is lehetett 60-nal menni, pedig akkor még többnyire se tárcsafék, se abs, se "gyalogoskímélő" motorháztető, se légzsák, stb stb nem volt.
  kicsit haladni kéne a korral”
 • 6. patriot 2009. június 10. 19:18
  „Na meg a harminccal safety car-ozó öregek,őket mikor kezdik el büntetni? Amúgy hatvan év felett megtiltanám a vezetést,vagy évenkénti szigorú felülvizsgálatra küldenék mindenkit.
  ..ja és ezt nem végezhetnék a háziorvosok!
  Ugyanis a minap volt szerencsém egy ilyet látni az orvosnál,hát a bácsi az inkább tippelte a számokat semmint látta. Persze a jogsit sikeresen megújította.”
 • 5. Skipgeri 2009. június 10. 14:05
  „3.: Így van! de nem csak felüljáró!
  pl.: 83 as főút kivezető szakasza. négy sáv 2 oda 2 vissza. senki nem megy 50 el. nyugodtan lehetne szabályosan is 60 vagy 70 el menni ott!”
 • 4. Hitetlen 2009. június 10. 13:07
  „3. De igazat szóltá.... hej de betyáros igazat.”
 • 3. Fejes 2009. június 10. 12:02
  „Arról miért nem ír a Kisalföld, hogy hány átlag autóst büntetnek meg 30 ezerre, mert 63-al száguldott a kétsávos felüljáró tetején, ahol az 50 egyenesen nevetséges?! Persze jobb uszítani az embereket a szélsőségekkel/szélsőséges esetekkel, amikor valaki duplájával hajt, de alapvetően a bírságolások java sima sarcolás pitiáner "sebességtúllépésekkel", hiszen jól belátható szakaszokon mérnek, ahol alig tartja be valaki a sokszor az indokolatlan korlátozásokat, illetve az indokoltan 50-eket (illene 60-as, vagy 70-es táblát kitenni, feloldva az 50-et!). Nembaj, ne haladjunk, hanem utáljuk egymást, úgyis ezt akarják!”
 • 2. Totya 2009. június 10. 11:45
  „Aha, kár, hogy nem fejezték le azonnal! Mikor lehet végre haladni is ebben az országban? Amikor kiépülnek az autópályák és autóutak a legtöbb nagyváros között, főút mellett, és ezt a magyar meg is tudja majd fizetni. Vagyis soha!”
 • 1. Imcsi 2009. június 10. 10:36
  „"Amennyiben a jármű üzembetartója megnevezi a sofőrt, akkor a vezető jogosítványát is természetesen bevonják.
  Ha azonban nem - ezt a kiskaput a jogszabály biztosítja -, akkor az üzembetartónak kell kifizetnie a 90 ezer forintos büntetést. Igaz, a jogosítványa neki és a száguldó sofőrnek is megmarad."

  Vagyis két lehetőség van: 90 ezer+ a jogsi, vagy csak a 90 ezer! Borítékolható, hogy melyiket fogja választani!
  Egyébként pedig kevésnek tartom a bírságolás mértékét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegykezelt vetőmagborsót árultak étkezési zöldborsóként

Vegyszerrel permetezett lopott vetőmagborsót árultak a dunaújvárosi piacon étkezési zöldborsóként.… Tovább olvasom