Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Majka nem Otelló

Itt a Szőke kóla. A narancsüccsi. A boltban, de a szegedi moziban is. Majoros Péternek pedig sokba kerül. Majka – aki a film kapcsán ragaszkodik a Majoros Péter megnevezéshez, mondván színésznek mégse adjanak becenevet – épp egy internetes pókerparti közben hív vissza.
Azt mondja Majoros Péter, most ráér. Amíg beszélgetünk, veszít 600 dollárt. Én viszont gazdagabb leszek néhány információval. Elárulja például, hogy a szerepet nem rá írták, de pont olyan volt, mint ő. „Verébnek ugyanolyan a mimikája, a gesztikulációja, a mentalitása, mint nekem. Ugyanazt a szlenget használja. Sokkal könnyebb volt, hogy nem Otellót kellett eljátszanom. De azért mégsem volt könnyű, mert kötött dolgokat kellett kötött helyszíneken csinálni." Pedig a reality szülötte így is teleimprovizálta a filmet. „Kellett is. Vagy elfelejtettük a szöveget – fogalmaz többes számban –, vagy a környezetben történt olyasmi, amit le kellett reagálni." Persze mindezt azután, hogy megszokta a színészkedést, az órányi bevilágításokat. „Nagyon meg kell szoknom az új helyzeteket. Mert alapvetően konzervatív csávó vagyok, akinek rendszeresség van az életében – vagy legalábbis erre van szüksége. Nem azt mondom, hogy nem szeretem az újdonságot, a kihívást – de nehezen viselem."

Az ózdi hős

2001 októberében került be a ValóVillába Majoros Péter, akit Majkaként, az ózdi hősként ismert meg az ország.
2002 óta fellépéssel és zenéléssel foglalkozott. (Esetenként egyetlen éjszaka akár 1500 kilométert is utazott, vagy 8 szórakozóhelyen koncertezett.)
2003. október 4-étől vezette a Danubius Lightot, amit „arculatváltás" miatt szüntettek be.
2005-ben a Viva Cometen a legjobb filmnek járó díjat kapta meg Majka.

Ugyanakkor egy filmforgatás olyan unikum az ember életében – legyen tévésztár vagy zenész –, hogy arra muszáj igent mondani. „Bő 12 másodperc alatt döntöttem. Pénzről még szó sem esett, de ez egyébként is mindig csak másodlagos." Hogy összesen mennyi időt fektetett Péter a filmbe? Heti háromszor két órát töltött összeolvasással, járt a kötelező szerepbegyakorlásra is. Azt mondja, ettől még nem lett színész, „de ha egy csomó ember – mint Eszenyi Enikő vagy a rendező, Takács Ákos – azt mondja, hogy tökjó, amit csinálok, és azt látja, hogy nekem ehhez tehetségem van, akkor szeretnék vele foglalkozni." Ennyi lenne tehát a titka? Hogy mindent elvállal? Vagy csak azt az életet folytatja, amit mindig: a lángossütés, lemezlovasság, biztosítási ügynökösködés, villanyszerelés, adatrögzítés és rapéneklés után jött a színészkedés.

„Nem tudom, miért pont én nem kerültem eddig le az újságok címlapjáról. Egyszerűen érdekli az embereket, hogy mi van velem – olyan ember vagyok, aki megmozgatja a közvéleményt. És nem érdekel, kapok-e hideget, meleget. Én még mindig ugyanaz a szomszéd fiú vagyok, ezért lehet rám bárhol bármit mondani. Hogy dolgozom fel? Sehogy. Az egyik fülemen be, a másikon ki." Ennek így kell lennie. Péternek meg Verébnek kell lennie.

Megjegyzem, Majoros Péter kedvenc filmje a Blöff. A Szőke kólára meg azt mondják, olyan, mint a magyar Guy Ritchie-rendezés. „Mi azért húzzunk egy vonalat. Amikor találkozunk ezzel a kritikával, akkor tudjuk, hogy hol van a kabátgomb!"


Szőke kóla

A Szőke kólában Lerner Nándor (Beleznay Endre) sikeres építési vállalkozó egy számára idegen világba csöppenve, egyetlen perc alatt elveszíti autóját, milliókat érő papírjait, ráadásként gyönyörű barátnőjét is. Más ember ilyenkor a barátaihoz fordul, de neki olyan sosem volt. Mivel máshonnan nem remélhet segítséget, kényszerbarátságot köt Verébbel (Majoros Péter), a nótás kedvű. ám botfülű roma autószerelővel és két társával (az izgága Ricsivel, illetve a hallgatag Robival). Ez a csapat csak a verekedésnek és a nőknek él. Egyetlen nap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy Veréb frissen tuningolt 1200-asába pattanva mindent visszaszerezzenek, leszámoljanak a gonosszal és az egymással szemben érzett előítéleteikkel. 


Dénes Vanda

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem modellkedik a királynő

Szinte teljesen felépült tavaly júniusi balesete után a Kisalföld szépségversenyének győztese, Csala Marianna. S bár bőven kapna munkalehetőséget, már nem álmodik modellkarrierről, mi több, a modellkedést teljesen kizárta az életéből. Mint említette a kórházi ágyon átértékelte az életét és nem szeretné az idejét arra vesztegetni, hogy fotósoknak pózoljon. Tovább olvasom